Ieder jaar zijn er allerlei dingen trendy om te eten. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende macarons of de cronuts die afgelopen jaar superhip waren. Niet te vergeten waren afgelopen jaar de superfood helemaal booming. Duizenden mensen sloegen balen quinoazaden en tarwegraspoederpotten in. Ook dit jaar zullen er weer allerlei foodtrends ontstaan. Een aantal van deze trends zijn zijn er nu al of worden binnenkort verwacht. Ik ging online op onderzoek uit en vond de volgende foodtrends voor 2015.
♥ Meatless Monday
Dit vind ik een mooie ontwikkeling! Steeds meer mensen zullen dit jaar een vleesloze dag inplannen, zoals meatless monday. Groentes zullen daarnaast een grote rol gaan spelen bij ons avondeten.
♥ Minder weggooien
Mensen worden zich in 2015 meer bewust van de waarde van eten. We zullen minder met elkaar weggooien. Van kleine restjes maken we weer soep en eten dat over is vriezen we in. Dit is niet alleen goed voor onze portemonee maar ook voor het mileu. Albert Heijn komt met “Buitenbeentjes”, groente en fruit dat eerder vanwege het niet perfecte uiterlijk werd afgekeurd en weggegooid.
♥ De pizzabagel
De pizzabagel wordt dit jaar echt een trend. Dit is een eenvoudige kleine ronde pizza die qua vorm lijkt op een bagel. Eenvoudig op te eten en makkelijk voor onderweg. Ik ben benieuwd wanneer ik de eerste hier in de supermarkten spot. Heb jij ze al gezien of gegeten?
♥ Insecten
Vanaf deze maand verkoopt Jumbo insecten in hun supermarkt. Het eten van insecten schijnt helemaal hip te worden. Laat dat tarwegras maar staan, de superfood van 2015 worden insecten. Op de redactie zijn we heel benieuwd naar dit eten en we willen het dus graag eens voor jullie reviewen. Nu alleen nog een Jumbo vinden die het verkoopt.
♥ Clean eten
Het ‘zuiver eten’ zal dit jaar steeds populairder worden. Dit doen we niet om gewicht te verliezen, maar om zo natuurlijk mogelijke producten te eten zonder allerlei bewerking en toevoegingen. Clean eten betekent ook veel groente en fruit eten aangevuld met vlees, vis, oergranen, bataat, noten, zaden en pitten. Tenslotte zijn we meer alert wat er op de verpakking van producten staat.
♥ Zonder verpakking
Passend bij het clean eten en niet weggooien willen we ook steeds minder producten hebben met verpakking. We proberen daarom zoveel mogelijk los te kopen. Hoe minder verpakking, hoe beter. Zonde om dat allemaal weg te gooien.
♥ Met elkaar eten
Dit jaar zullen mensen elkaar steeds meer opzoeken om met elkaar te eten en om eten te delen. Dat zie je ook gebeuren in nieuwe, hippe initiatieve als de markthallen in Rotterdam en de foodhallen in Amsterdam. Ook meer lokaal onderstaan er allerlei kleine initiatieven waar mensen met elkaar eten.
♥ Normaal superfood
In plaats van alle dure en bijzondere superfood van afgelopen jaar, zal nu steeds meer worden gekozen voor de bekende, alledaagse superfood. Denk bijvoorbeeld aan brocolli, spruitjes en spinazie.
♥ Een aantal andere trendy food producten dit jaar zijn: Esdoornwater, Vis uit blik, Hüttekase, zeewier, tofu, teffmeel, bloemkoolrijst en ijsjes met groentesmaak.
Wat vind jij een lekkere of goede foodtrend?
Geef een reactie