De koelkast van een dietist

Hoe zien we dat jouw koelkast van jou is? Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken? Hoe zag jouw koelkast er 5 jaar geleden uit? ‘De Koelkast van…’ is een nieuwe blogreeks die je iedere donderdag op Proud2Bme vindt. In ‘De Koelkast van…’ vragen we bekende en minder bekende mensen naar de inhoud van hun koelkast. Naar de inhoud van wiens koelkast ben jij benieuwd? Vorige week kon je de inhoud van de koelkast van anorexia herstel zien.

Deze keer De Koelkast van een diëtist. En niet zomaar een diëtist, nee dé diëtist van Proud2Bme en Centrum Eetstoornissen Ursula. Bianca Bos is naast diëtist ook psycholoog en heeft haar eigen praktijk. In deze blog deelt ze de inhoud van haar koelkast met ons.

koelkast van een dietist

Hoe zien we dat dit de koelkast van een diëtist is?

Ik denk dat als je in mijn koelkast kijkt dat je niet ziet dat het een koelkast van een diëtist is. Wij eten gevarieerd, maar de producten in de koelkast zijn producten die we dagelijks gebruiken zoals boter voor op brood, bak- en braad, jam, frisdrank en vruchtensappen. We kopen ook geen boodschappen voor een hele week, vandaar dat er eigenlijk geen vlees en weinig groenten in liggen. Iedere avond halen we vaak nog groenten en vlees, net waar we op dat moment zin in hebben.

Wat mag er niet ontbreken in jouw koelkast?

Ik drink graag ice tea green, heerlijk. Daar heb ik altijd voldoende van in huis.

De koelkast van... een dietist

De producten die nu in je koelkast staan?

♥ Biogarde: dat eet ik dagelijks. Ik kies altijd voor de Stand variant, deze is wat dikker van structuur en vind ik erg lekker. Dit eet ik meestal met Kellogg’s met pure chocolade, heerlijk!

♥ Wokolie: deze heeft een hele lekkere smaak, een beetje pittig ook. Daar roerbak ik de kipfilet in, als we dit eten, met groenten en rijst.

♥ Koffiemelk: dat gebruik ik eigenlijk alleen voor bezoek. Ik drink zelf geen koffie en mijn vriend drinkt de koffie alleen met een beetje suiker. Hetzelfde voor de fles rosé, die hebben we altijd staan, voor als er iemand gezellig langs komt.

♥ Eieren: deze hoeven eigenlijk niet in de koelkast bewaard, maar uit ruimtegebrek liggen ze bij ons toch in de koelkast. Ik eet wekelijks wel een keer een eitje, of gebakken op brood of lekker zo tussendoor met een beetje peper en zout.

♥ Pure chocolademousse: die hebben ze niet altijd in de supermarkt, maar als die er is eten we dit graag als toetje. Nu hebben we deze toevallig wel staan, maar anders hebben we een alternatief: luchtig toetje. Ook erg lekker!

Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?

Dat verschilt een beetje. Ik haal er regelmatig een schoonmaakdoekje doorheen. Laatst had er iets gelekt en dan krijgt de koelkast meteen een grote schoonmaak.

De koelkast van... een dietist

Jouw koelkast 10 jaar geleden. Wat is het verschil met nu?

Mijn koelkast van 10 jaar geleden. Niet zo heel veel verschil denk ik. Ik ben eigenlijk heel trouw aan producten van bepaalde merken. Zo ben ik al jaren gek op Old Amsterdam kaas. Ik denk dat de ice tea green misschien toen nog niet te koop was.

Hoe ziet jouw ideale koelkast eruit?

Een netjes georganiseerde koelkast. Ik heb voor deze blog mijn koelkast een beetje netter ingedeeld, maar binnen korte tijd is het toch wel weer een rommeltje. Ik kan gelukkig mijn vriend de schuld geven haha 🙂

Naar wiens koelkast ben jij benieuwd?

Oei, even denken, leuke vraag! Misschien naar die van een andere diëtist. Ik ben benieuwd of die een beetje dezelfde producten eet en drinkt of toch weer heel anders….


Heb jij een bijzondere of betekenisvolle koelkast en wil je meedoen aan deze serie? Mail ons dan. We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal én koelkast: redactie@proud2Bme.nl

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

18 reacties op “De koelkast van een dietist”

  1. Moeten eieren niet in de koelkast? Dat is nieuw voor mij, weer iets geleerd!

    1. Ik dacht idd. ook dat het juist wel moest. In de supermarkt liggen ze niet in de koeling, omdat ze dan in korte tijd kunnen ‘omslaan’ door het verschil in temperatuur tijdens transport en dat de houdbaarheid zeker niet ten goede komt. Maar éénmaal thuis moeten ze juist wel weer in de koelkast/koele plaats, heb ik begrepen.

    2. Advies is om het wel te doen om zo groei van bacteriën te verkleinen.

  2. haha ik dacht dat dietisten altijd super gezond aten… niet dus!

    1. Wat is hier niet gezond aan? Ik juist een gezond gevarieerd eetpatroon.
      Of bedoel je eeb doorgeslagen ‘gezond’ -en dus eigenlijk ongezond- eetpatroon?

      Ik heb een eetstoornis en zou willen dat ik zo kon leven!

    2. Ben ik met je eens! Prima als je zo kunt eten hoor…geniet ervan zou ik zeggen. Maar super gezond?….nee, niet echt haha!

  3. Toch een beetje gerustgesteld in mijn vooroordeel over diëtisten. Haha dankjewel. 😂

    1. Helemaal eens!

  4. Fijn om te zien dat iemand met verstand van voeding gewoon eet waar ze trek in heeft, goed voor je lichaam EN geest. Niet zo’n ultra “clean eating” koelkast, zoals je wel eens op Instagram tegenkomt.

    Ik probeer de laatste tijd ook steeds meer op gevoel te eten. Soms nog wel lastig. Maar ik merk wel dat sinds ik bepaalde voedingsgroepen niet meer als “verboden” bestempel, dat ik ook minder de behoefte heb om een eetbui aan te gaan. Al ben ik er natuurlijk niet in 1x van af.. Dit soort blogs helpen wel!

    1. Idd, dit soort blogs schept realiteit

  5. die green tea vind ik ook erg lekker

  6. Mooi om te zien hoe gevarieerd het eigenlijk is.

    Ik zou ook wel eens de koelkast willen zien van een gymdocent/een sporter/iemand die (voor zijn werk) veel beweegt.

    1. Ik ben een gymdocent . Al 10 jaar hersteld van een eetstoornis, maar ik eet wel supergezond. Omdat ik dat bekangrijk vind. Dus misschien niet super representatief, aangezien er dan weer verborgen eetstoornisgedachten worden vermoed bij de lezers. (En er weer bakken gezeik komt als acties😉)

  7. Diëtisten zijn ook gewoon mensen.

  8. leuke tip die wokolie!

    ik zou graag eens de koelkast van een (huis)arts willen zien

  9. Ik zou graag de koelkast willen zien van iemand die aangewezen is op eten van de Voedselbank !

    1. Hier ben ik ook wel benieuwd naar!

  10. Hoe is het om een e.s te hebben als je geen geld hebt om keuzes te maken in wat je wel of niet eet ?
    In hoeverre is een eetstoornis een “luxe ” probleem ? Dwz.als voeding zo wie zo heel schaars is komt een echte eetstoornis dan minder vaak voor (dus niet een gestoord eetpatroon ,maar een genetisch bepaalde eetstoornis)?
    Ik weet dat het “overal ” voorkomt ,maar vroeger toch NIET in die mate als nu !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *