Misschien vind je het stinken als iemand het naast je zit te eten. Misschien ben je er zelf dol op en kan je niet zonder. Misschien eet je het graag in combinatie met jam of een banaan. Misschien eet je het nooit omdat je allergisch bent voor noten. Wat jouw relatie met pindakaas ook is, we hebben grappig nieuws voor je! Binnenkort opent namelijk de eerste Pindakaaswinkel in Amsterdam! Zo grappig! Een winkel waar je alleen maar pindakaas kunt eten. Pindakaas in alle soorten en combinaties.
De Pindakaaswinkel is nog druk bezig alle heerlijke smaken te testen. Dit zijn de smaken tot nu toe: Naturel zonder zout, kokos, banaan, venkel rozijn, koffie, karamel, chili peper, honing walnoot en pure chocola. De winkel zal zich vestigen in Amsterdam-Oost aan de Czaar Peterstraat 169. De winkel zal binnen twee maanden openen. Een exacte datum is nog niet bekend.
Omdat je met pindakaas veel meer kunt doen dan alleen je boterham beleggen deel ik in deze blog graag nog een lekker receptje voor pindakaas blondies. Je hebt hier de volgende ingrediënten voor nodig:
- 1 kopje) bloem
- 120 gram boter
- 1 kopje licht bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 2 theelepels vanille extract
- 1 kopje pure chocolate chips
- Een half kopje pindakaas
Wat je dan moet doen is het volgende:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in de oven. Voeg de suiker hierna toe en roer het geheel goed door elkaar heen. Voeg nu het ei en de vanille toe en meng door elkaar. Voeg hierna de bloem langzaam toe en roer door elkaar heen. Voeg nu wat chocolade chips toe en bewaar er wat voor als de blondies klaar zijn. Giet nu alles in een ingevette bakvorm. Smelt de pindakaas en giet deze tenslotte over het mengsel in de bakvorm heen. Versier het geheel met de resterende chocolade chips en bak de blondies vervolgens in een half uurtje gaar. Enjoy!
Houd jij van Pindakaas?
Geef een reactie