De Pindakaaswinkel

Misschien vind je het stinken als iemand het naast je zit te eten. Misschien ben je er zelf dol op en kan je niet zonder. Misschien eet je het graag in combinatie met jam of een banaan. Misschien eet je het nooit omdat je allergisch bent voor noten. Wat jouw relatie met pindakaas ook is, we hebben grappig nieuws voor je! Binnenkort opent namelijk de eerste Pindakaaswinkel in Amsterdam! Zo grappig! Een winkel waar je alleen maar pindakaas kunt eten. Pindakaas in alle soorten en combinaties. 

De Pindakaaswinkel is nog druk bezig alle heerlijke smaken te testen. Dit zijn de smaken tot nu toe: Naturel zonder zout, kokos, banaan, venkel rozijn, koffie, karamel, chili peper, honing walnoot en pure chocola. De winkel zal zich vestigen in Amsterdam-Oost aan de  Czaar Peterstraat 169. De winkel zal binnen twee maanden openen. Een exacte datum is nog niet bekend.

Omdat je met pindakaas veel meer kunt doen dan alleen je boterham beleggen deel ik in deze blog graag nog een lekker receptje voor pindakaas blondies. Je hebt hier de volgende ingrediënten voor nodig:

  • 1 kopje) bloem
  • 120 gram boter
  • 1 kopje licht bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 kopje pure chocolate chips
  • Een half kopje pindakaas
bron foto

Wat je dan moet doen is het volgende: 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in de oven. Voeg de suiker hierna toe en roer het geheel goed door elkaar heen. Voeg nu het ei en de vanille toe en meng door elkaar. Voeg hierna de bloem langzaam toe en roer door elkaar heen. Voeg nu wat chocolade chips toe en bewaar er wat voor als de blondies klaar zijn. Giet nu alles in een ingevette bakvorm. Smelt de pindakaas en giet deze tenslotte over het mengsel in de bakvorm heen. Versier het geheel met de resterende chocolade chips en bak de blondies vervolgens in een half uurtje gaar. Enjoy!

Houd jij van Pindakaas?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

9 reacties op “De Pindakaaswinkel”

  1. Ik hou van pindakaaaas al sinds ik een klein meisje was boeide het me geen reet als mensen het vonden stinken. Nu ook niet

  2. Mijn nicht is er erg allergisch voor, dus ik zal nooit zo aso zijn om het bijvoorbeeld in een volle trein te eten. Voor mensen die er zwaar allergisch voor zijn is dat heel erg, dus daar houd ik rekening mee. Die geur is voor hen echt verschrikkelijk.
    Zelf vind ik het wel erg lekker, maar liefste eigenlijk gewoon op zo’n heel vers wit broodje. Al die smaken en dingen er omheen hoeven van mij niet zo. Al doe ik er soms wel hagelslag op, choco en pindakaas combi is lekker.

  3. ja, lekker, maar ik lust het alleen zonder boter eronder

  4. Ik ben niet een erg grote fan van pindakaas, maar ik vind het af en toe wel lekker om het op brood te doen. Het liefste eet ik het dan op een kapje.

  5. Ik ben dol op pindakaas. Op brood met appelstroop of chocopasta. Met jam vind ik het niet zo bijzonder eigenlijk. Verder op de banaan of op rijstwafel met plakjes banaan. Op de pannenkoek met honing, etc. etc. Ik hou het meest van naturel pindakaas zonder toegevoegde olie, maar die van Calvé vind ik stiekem ook gewoon lekker. Ik ben dus erg benieuwd naar de winkel en bedankt voor het recept van de blondies, toevallig zocht ik een pindakaas blondie recept twee weken terug.

  6. Pindakaas is heerlijk! durf het alleen al bijna 2 jaar niet te eten, maar ben nu heel goed bezig, dus wie weet…

  7. Ik eet zo’n grote pot in één week leeg. Zooooo lekker!

  8. Pinda’s zijn trouwens geen noten, dus als je allergisch bent voor noten, kun je wel pindakaas eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *