Al één keer eerder plaatsten we een blog met daarin ons avondeten. Hierop kregen we erg veel positieve reacties: Jullie lezers vonden het fijn en motiverend om te zien wat wij als avondeten voor onszelf koken. Daarom hebben we ervoor gekozen om nog maar een keertje zo’n blog te schrijven, wat inhield dat we weer een week langs ons avondeten moesten fotograferen. De foto’s die je onderstaand ziet zijn dus van zomaar een doorsnee week.
Ik hoop dat ons fotoverslag jou misschien op leuke ideetjes kan brengen of dat het je wellicht kan motiveren om beter voor jezelf te zorgen of wat vaker voor jezelf te koken.
♥ Dineren met Nouska
Maandag: Hier zie je mijn pasta met kruidenroomkaas van AH huismerk, courgette, tomaatjes, italiaanse kruiden, knoflook en olijven. Een super snelle pasta die heel lekker is.
Dinsdag: Dit is een van mijn lievelingsgerechten. Het receptje vind je hier op Proud2Bme ook terug. Het is simpel te maken, alleen moet je wel even wachten tot de aardappeltjes uit de oven klaar zijn.
Woensdag: Dit is een lekkere pestopasta met groenten en een schepje roomkaas. Ik maak deze pasta best vaak en kan er meestal twee dagen van eten. Ik heb het vaker dat ik twee dagen hetzelfde eet. In mijn eentje heb ik vaak genoeg over om er twee dagen van te doen en dat is soms best lekker makkelijk.
Donderdag: Zoals je ziet, eet ik vandaag weer pestopasta maar dan een andere variatie. Hier zitten olijven, avocado, courgette, gele tomaatjes en pijnboompitjes in. Het is een sausje van Grand’Italia.
Vrijdag: Deze dag had ik absoluut geen zin om te koken omdat ik moe was. Ik heb na de Proud2Meet op de terugweg naar huis lekker een groentenkroketje, aardbeienmilkshake en patatje met mayo, pinda en uitjes gehaald.
Zaterdag: Hier eet ik lekkere couscous. Dit is gemakkelijk te maken en je kunt er van alles in gooien. Wil je weten hoe je een simpele couscous maakt, dan vind je hier het recept. Ik eet couscous meestal in de kom waarin ik het maak. Dat scheelt meteen wat afwas!
Zondag: Deze pasta heb ik ook twee dagen achter elkaar gegeten. Het is een saus die ik zelf gemaakt heb met tomaten uit blik en allerlei ingrediënten. Bovenop heb ik wat mozzarella gelegd, omdat ik dat heel lekker vind en het er goed bij past.
♥ Dineren met Scarlet
Maandag: Kip Madras
Ja, ik schrijf wel kip, maar ik eet het met quorn stukjes. Maar ‘Kip Madras’ staat op het pak met Knorr Wereldgerechten. Er zit ook appel bij wat het gerecht een frisse smaak geeft. Erg lekker en eenvoudig!
Dinsdag: Macaroni
Vandaag eten we lekker macaroni. Gewoon simpel, maar altijd goed te eten. Een salade erbij is ook een aanrader trouwens. Ik eet dit met vegetarisch gehakt.
Woensdag: Risotto
Vandaag at ik lekker Risotto, daar ben ik echt dol op. Veel groente en champignons en bovenop de Risotto gesmolten kaas. In plaats van kip of vlees doe ik stukjes quorn door de Risotto. Het is eenvoudig en snel te maken.
Donderdag: Hutspot met worst
Vandaag eten we hutspot met worst. Ik houd hier helemaal niet van! Al die uien door de wortelen vind ik helemaal niet lekker. Maar goed, het viel uiteindelijk gelukkig mee, zeker wanneer ik iedere hap combineerde met een stukje vega worst.
Vrijdag: Friet met salade en een groentekroket
Vanavond hadden we geen zin om te koken en aten we letten als vanouds friet op vrijdagavond. Lekker voor de buis hangen en genieten. Ik eet de friet samen met tonijnsalade en een groentekroket.
Zaterdag: Pompoen Risotto
Omdat de pompoen in de aanbieding was leek het me leuk om hier eens iets mee te maken. Dat had ik eigenlijk nog nooit eerder gedaan, dus ik had geen idee hoe ik dat ding moest bereiden. Gelukkig was daar YouTube en heb ik met behulp van filmpjes de pompoen klaargemaakt. Het was erg lekker!
Zondag: Uit eten
Vanavond hadden we weer geen zin om te koken. We hadden een vermoeiende dag gehad en hadden zin om lekker ergens te gaan eten. We zijn toen naar een gezellig eet cafeetje gegaan en hebben daar canneloni met salade en frietjes gegeten. Als toetje hadden we trouwens bokkenpootjes ijstaart.
♥ Dineren met Laura
Maandag: Chinees-Surinaamse bami met kip
Bij een Aziatisch afhaalrestaurantje in Delft heb ik deze Bami met kip gehaald. Super lekker en een heel bord kost maar €5,00. Het is heel goed gemaakt alleen de saus was voor mij een beetje pittig. Maar goed, groot glas drinken erbij!
Dinsdag: Heerlijke ceasarsalad met gepaneerde kip
Op dinsdag is voor mij gekookt en is deze Ceasarsalad met gepaneerde kip gemaakt. Ik heb wel een beetje geholpen in de keuken maar het is niet mijn recept. Het was een goed gevulde salade met zelf gepaneerde kipfilet en een zelfgemaakt sausje. En erbij aten we stokbrood met kruidenboter.
Woensdag: Turkse pizza met doner
Na een dag werken was ik laat thuis en had ik geen zin meer om te koken. Dus, lekker Turkse pizza gehaald met kipdoner, kaas en salade. En natuurlijk knoflooksaus.
Donderdag: Lekker patatje oorlog
Ik was deze donderdag in de stad, er was een soort event voor kerst en het was enorm druk. Ik heb besloten om daar wat te eten. We zijn begonnen met poffertjes die zo lekker waren, dat ze op waren voordat ik een foto kon maken. Daarna een patatje oorlog. Jummie.
Vrijdag: Nasi met een loempia en kroepoek.
Vrijdag at ik zelfgemaakte nasi met een lekkere loempia van de chinees.
Zaterdag: Gourmetten
We gingen zaterdag Sinterklaas vieren en voordat we daarmee begonnen gingen wij met het gezin gourmetten. Ik vind altijd erg gezellig en we zitten dan ook altijd zo’n 2 uur aan tafel.
Zondag: Vis met aardappelrondjes en boontjes
Mijn vader heeft gekookt! Gepaneerde vis met aardappelrondjes en boontjes.
Eet smakelijk!
Geef een reactie