Dit is wat jullie willen met Proud2Bme

Zoals veel van jullie al weten, zijn we achter de schermen druk bezig met het vernieuwen van Proud2Bme. We willen zowel qua look als inhoudelijk meegaan met de tijd en voldoen aan jullie behoeften. Waar staan we nu? Tijd voor een update!

Eerder dit jaar lieten we weten dat Proud2Bme vernieuwd gaat worden en vroegen we om jullie hulp. We zetten een vragenlijst uit en vroegen jullie om (anoniem en vrijblijvend) een inkijkje te geven in hoe jullie Proud2Bme gebruiken en op welk gebied dit platform belangrijk voor jullie is. Want wát wij ook bedenken, uiteindelijk is jullie input het allerbelangrijkst. Inmiddels hebben we de resultaten geanalyseerd en daar ook onze conclusies uit getrokken en zijn we bezig met een volgende stap. Graag delen we de meest interessante resultaten met jullie in deze blog.

De resultaten

  • In totaal hebben 681 mensen de vragenlijst ingevuld.
  • Daarvan is 97% vrouw, 1,5% man en 1,5% identificeert zich niet als man of vrouw.
  • Het overgrote deel van de Proud bezoekers (58,1%) is tussen de 21 en 30 jaar. De volgende groep (20,7%) tussen de 15 en 20 jaar. Ook is een redelijk groot deel (15,1%) tussen de 31 en 40 jaar.

  • Jullie bezoeken Proud2Bme het liefst via je telefoon, maar via de computer wordt het ook vaak gedaan.
  • De meesten van jullie (40,4%) bezoeken de website een paar keer per week. Een andere grote groep (22,9%) doet dat één keer per dag. Daarna scoren ‘een paar keer per maand’ en ‘meerdere keren per dag’ het hoogst.
  • Proud2Bme komt al gauw op Google naar voren als je iets intypt rondom eetstoornissen. Dat is ook wel te zien aan de manier waarop jullie ons hebben gevonden. Bij 53,3% van jullie is dat namelijk via Google. De rest heeft ons gevonden via bekenden, therapie en social media.
  • Onze website en het Instagram account zijn wat jullie betreft onze populairste kanalen. Daarna komt ons YouTube kanaal

En verder…

  • De belangrijkste reden voor de meesten van jullie om Proud2Bme te bezoeken, is ‘om gemotiveerd te raken/blijven om voor herstel te gaan of een terugval te voorkomen’. 
  • Het meest populaire onderdeel van onze website zijn onze blogs: de ervaringsverhalen van de redactie, de gastblogs en interviews. 

Belangrijke input!

Ook vroegen wij jullie om ons nog één tip mee te geven voor het verbeteren van de site. De volgende punten werden het meest genoemd:

  • Neutraler, inclusiever en moderner qua look & feel
  • Telefoonvriendelijker
  • Betere manier om te zoeken naar blogs
  • Informatie rondom eten uitbreiden
  • Betere samenwerking met andere platforms

Tot slot

Als laatste peilden we of jullie bereid zouden zijn om (eenmalig) bij te dragen aan een crowdfunding actie om de nieuwe website te financieren. Het maken van een nieuw platform is namelijk erg kostbaar en helaas krijgen we hier niet genoeg subsidie voor. Door middel van de crowdfunding actie die eraan gaat komen, hopen we voldoende geld binnen te halen om het nieuwe platform te financieren. 

Wat uit onze vraag naar voren kwam, was dat de meesten van jullie daar wel toe bereid zijn, maar duidelijker willen weten wat er dan precies met het geld gaat gebeuren. En dat is heel logisch! Daarom zullen wij ervoor zorgen dat dit tijdens onze crowdfunding actie – die na de zomer online komt – helemaal duidelijk is.


Bron foto

En nu?

Zoals we eerder al aangaven; we doen dit met jullie, vóór jullie. Daarom vinden we het ontzettend belangrijk om de input uit deze enquête (en de vragen die we eerder al via de website en onze social media kanalen hebben gesteld) als leidraad te gebruiken voor het vernieuwen van het platform. We willen de look & feel, maar ook de content inhoudelijk beter afstemmen op jullie leeftijd en interesses, de website technisch gezien veel gebruiksvriendelijker maken en zorgen dat jullie zo optimaal mogelijk van de site (ook de chats en het forum) gebruik kunnen maken. 

Het plan ligt er, nu de financiering nog! Want voordat we écht kunnen beginnen, zullen we eerst het benodigde geld hiervoor moeten ophalen. Onze crowdfunding (of eigenlijk: Proudfunding!) actie zal na de zomer online komen en we kunnen jouw hulp dan goed gebruiken. Heb je de financiële middelen niet om te doneren? Jouw netwerk van vrienden, familie en kennissen is voor ons net zo belangrijk!

We houden jullie op de hoogte. 
Liefs, Team Proud2Bme

Nadine

Geschreven door Nadine

Reacties

24 reacties op “Dit is wat jullie willen met Proud2Bme”

  1. Is er via de overheid, staatssecretaris Paul Blokhuis, geen subsidie aan te vragen voor een nieuwe site?

    1. Hi Annieke,

      Goede vraag! Echter krijgen we enkel subsidie om ons huidige werk te kunnen doen en de site te onderhouden, maar hebben we niet genoeg geld om het daadwerkelijk te vernieuwen. Terwijl dit wel nodig is. Om die reden is deze eenmalige Proudfunding!

      Liefs!

  2. maar blijft de site wel gratis?

    1. Ja volgens mij gaat het over leden die vrijwillig een bedrag doneren aan proud.

    2. Hi Britney,

      De website blijft gewoon gratis toegankelijk voor iedereen. Het gaat inderdaad om een vrijwillige, eenmalige donatie.

      Liefs!

  3. Superfijn deze terugkoppeling. Mooie tops en tips. Is jullie helemaal toevertrouwd om deze fantastische site te laten meegroeien en bloeien met de bezoekers. 💛

    1. Hi Lost Girl,

      Bedankt voor je fijne en positieve reactie! Wij kijken daar ook echt naar uit!

      Liefs.

  4. Hieraan kun je weer duidelijk zien dat jullie toppers zijn! Vragen waar behoeftes liggen en hiermee aan de slag gaan. Hopelijk gaan veel mensen helpen met jullie proudfunding!

    1. Hi Maartje,

      Dank voor je fijne reactie en complimenten!

      Liefs!

  5. Ik dacht nog misschien is het leuk en misschien doneren mensen sneller als ze er een armbandje of zo bij krijgen.
    Natuurlijk krijg je de fijne nieuwe site ook maar ja het was zomaar een gedachte.

    1. Hey Ronja,

      Hele goede gedachte hoor! Een heel goed idee waar we ook zeker mee aan de slag zijn!

      Liefs.

  6. Vraag me toch af of de respondenten deze leeftijdsgroep hebben of gebruikers in het algemeen. Vind de leeftijd eigenlijk opvallend hoog. Is deze data naast gebruikersdata gelegd?

    1. Zou jammer zijn als de website straks juist minder toegankelijk wordt voor jongeren, dus wel goed om dit in de gaten te houden. Maar dit doen jullie vast wel;).

    2. Ik denk ook wel dat het te maken zou kunnen hebben met ‘t feit dat Proud al ruim tien jaar is. Twintigers die destijds met eetproblemen zaten (en toen dus tieners waren), kunnen nu wellicht nog altijd gebruik maken van Proud. Ik weet nog wel dat dit destijds werd opgestart als tegenhanger van pro-ana. Het was toen best wat in het nieuws, geloof ik.
      En uiteraard zijn er altijd mensen met een eetstoornis in alle leeftijdsgebieden: van jong tot oud(er). Mooi dat ze de weg naar Proud vinden. 🙂

    3. Hi Hope,

      In de blog bespreken we de resultaten van de enquete en dat gaat inderdaad over wat er door de respondenten is ingevuld. Uiteraard vinden we het belangrijk dat de nieuwe website toegankelijk is voor iedereen: jong én oud!

      Liefs!

  7. Bedankt voor deze terugkoppeling.
    Nu kan ik er overheen gelezen hebben, maar ik lees nergens dat achterliggende problematiek wordt uitgebreid/uitgediept. En dat is voor mij wel een heel belangrijk punt aangezien ik er vrij weinig aan heb als de dingen rondom het eten verder uitgediept worden.

    Liefs

    1. Sluit ik me volledig bij aan. Ik begrijp goed dat Proud een site is die zich van oorsprong richt op eten. Maar in the end gaat een eetstoornis niet over eten. Natuurlijk is een gezond gewicht/eetpatroon belangrijk, maar het is niet waar het uiteindelijk om draait. De hele site focust zich al op eten en ik denk dat het belangrijk is dat die achterliggende problematiek wordt uitgediept ipv. alle dingen omtrent eten.

    2. Helemaal mee eens. Voor mij persoonlijk ook het belangrijkste punt. Ik hoop dat ze dat ook meenemen.

    3. Helemaal mee eens

      1. Ik ben het hier deels ook mee eens.
        Maar ik vind tegelijk dat er ook al best veel over andere onderwerpen geschreven wordt.
        Soms kan je ook een beetje jezelf verstoppen achter de"achterliggende oorzaken "in plaats van het eten onder ogen zien. Het is allebei belangrijk.

        En NIET iedereen heeft zware achterliggende oorzaken.

        Ik hoop ook dat er in de toekomst ook over meer positieve en gelukkige onderwerpen geschreven gaat worden, die voor iedereen haalbaar zijn of voor iedereen gelden, niet alleen wanneer je genezen bent.
        Soms, nee Vaak als ik de website openmaak word ik helemaal naar van de titel van de blogs al.Het zou fijn zijn om te lezen over iets goeds en als je de website openmaakte met positieve hoopvolle titels verwelkomd te worden, in ieder geval een paar. Ik bedoel nu niet perse verhalen over mensen die genezen zijn of over de leuke events van de redactie.
        Herkenning via positieve kanten in plaats van via negatieve mededelingen en problemen.
        Volgens mij helpt dat beter dan steeds te lezen over je eigen problemen en je daar in te vinden.

    4. Ik miste het punt van de achterliggende problematiek ook al! Dacht dat ik dan misschien de enige of een van de weinigen was die dat had ingevuld, terwijl het voor mij juist het belangrijkste punt is. Juist als je eten al wat meer op orde hebt en dat laatste stukje wil herstellen en ook als heel belangrijke terugvalpreventie.

    5. Ja helemaal mee eens!

      1. Dank voor al jullie reacties en hele begrijpelijke vragen!

        We vinden het belangrijk om een toegankelijke website te blijven voor iedereen met een eetstoornis, zowel beginend als langdurig. Daar zullen de onderwerpen – zoals je van ons gewend bent – ook op aansluiten. De ervaringen die we delen of de mensen die we aan het woord laten, zullen uiteraard ook over achterliggende problematiek gaan.

        We nemen jullie opmerkingen en wensen zeker mee!

        Liefs.

  8. Via Twitter lees ik nog veel berichten, en kom ik nog steeds terug op de site van Proud. Voor mij is het lang geleden dat ik de eerste keer hier kwam, maar ik heb nog steeds mijn account aangehouden en kom nog steeds graag hier, ook al val ik buiten de genoemde categorieen.
    Ik ga me niet opgeven voor de nieuwe film maar ga natuurlijk wel doneren. Misschien ga ik het nog meemaken hoe het nieuwe platform er uit gaat zien, maar het zou ook zo kunnen zijn dat ik niet meer mee ga. Oh, nog iets, ik ben nog steeds in behandeling voor mijn eetstoornis, wel onder controle, maar het blijft een probleem, of ik ooit ‘genezen’ wordt? Wie zal het zeggen. In september begin ik weer met EMDR in combinatie met een nieuwe therapie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *