Een dagje mee-eten met Irene 50

Tijdens het editten kwam ik erachter hoe vaak ik wel niet zeg dat ik het spannend vind, haha, maar dat is hoe ik met spanning omga, het uitspreken, -roepen bijna, en dat helpt. Vannacht slaap ik voor het eerst een nachtje in mijn nieuwe huis. Ik ga er nog niet wonen, maar bijna wel en een nachtje slapen om alvast even te wennen, leek me geen gek idee. Gewoon, omdat het kan! Ook doe ik een kleine Q&A aan het einde van de video. De vragen werden gesteld via een vraagsticker op ons Instagram-account

Meer video’s van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de andere redactieleden bekijken, verschillende Q&A’s en meer.

♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

16 reacties op “Een dagje mee-eten met Irene 50”

  1. he, gaaf zeg, dat je dit als ontbijt neemt. In welke maand deel je het recept, want de link gaat naar alle maanden en ik kon het niet zo terugvinden.

    Met citroenen: zelf limoncello maken en daardan toetjes mee maken #googlerecepten 🙂

    Mooi wat je zegt over te snel/te langzaam herstellen en daarin perfectionistisch willen zijn. Ik heb een poos dat ik de ideale patient wilde zijn en ook aan verwachtingen wilde voldoen. Eenzaamheid als erg gevolg vind ik ook herkenbaar.

    **

    Dank voor je fijne dag in je leven om mee te kijken! Ik ben ook zoooo fan van jouw tattoo’s!

    1. Ik had het recept opgeslagen om een keer te proberen, hier komt ie:

      Vegan Mac and cheese
      een halve flespompoen
      een hele bol knoflook
      olijfolie
      een eetlepel (vegan) mayonaise
      een eetlepel gochujang (koreaanse hete chilipasta)
      drie eetlepels edelgistvlokken
      macaroni
      50ml pastawater van de macaroni
      peper en zout naar smaak
      paneermeel of panko
      Hoe maak je het?
      Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je net als ik een hele flespompoen hebt, snijd je
      de flespompoen doormidden. Snijd ook het topje van de knoflookbol, zonder de teentjes los
      te halen. Giet dan wat olijfolie over de binnenkant van de flespompoen en over de bovenkant
      van de knoflookbol. De knoflookbol wikkel je in zilverfolie en beide gaan 50 à 60 minuten in
      de oven. Kook intussen de pasta en gooi het water waar de pasta in is gekookt niet weg,
      maar bewaar 50 ml daarvan. Wanneer je pompoen en knoflook klaar zijn, lepel je de zacht
      geworden pompoen uit in een blender, ook knijp je de knofook daarin leeg. Voeg het
      pastawater, de mayonaise, gouchjang en edelgistvlokken toe en meng dat tot je pastasaus.
      Voeg dit samen met de macaroni in een ovenschaal, top af met de paneermeel of panko en
      zet het nog even in de oven tot je een knapperig korstje hebt.

    2. Klopt, YouTube wilde dat specifieke linkje niet pakken dus ik pakte het algemene linkje. Ik had wel erbij geschreven ‘mei 3’, dus die blog is het. Ik zal hem hier nog even linken: https://www.proud2bme.nl/Proud2Cook/Onze_favo_recepten:_mei_3

  2. Hoi Patroklos,

    Leuk dat je reageert en dat je het weer een fijne vlog vindt!
    Ik heb je vragen even uit je bericht gehaald. Niet om onaardig te doen, maar de reactiemogelijkheid onder de blogs is bedoeld om te reageren op de blogs. Om het werk voor ons een beetje overzichtelijk te houden wil ik daarom verzoeken om andersoortige vragen per mail te stellen. Op info@proud2bme.nl ben je altijd welkom, als vragen daar binnenkomen blijft het voor ons als team wat behapbaarder allemaal.

    Groetjes en een fijne dag,
    Daniel

  3. @daniel, prima hoor. Hoop dat Irene dan kan reageren op de andere vraagjes! Ik zag het ook via insta. Ik zit niet meer op het forum, dus weet niet of dat een must is om op de hoogte te blijven. Ik zal het onthouden voor jullie overzichtelijkheid! Alle goeds voor jullie hoor! Snap ook dat jullie het druk hebben met de dagboekjes ook!

  4. leuke video weer, ook goed en fijn dat je wat dieper gaat over de eetstoornis, ik vind het fijn om jou ervaringen ook te horen!
    veel klusplezier nog.

  5. had je goed geslapen in je nieuwe huis?

    1. Fijn om te lezen Britney! Hihi alleen niet zo goed geslapen in m’n nieuwe huis helaas. Maar dat is denk ik nog even wennen. Komt vast goed! 😀

      1. jammer idd maar komt goed!

  6. Hoe ging het recept ook alweer dat je in de ochtend vaak at? Noodles met een sausje was dat. Of waar kan ik dat vinden?

    1. Gevonden!

  7. Hi wat een leuke vlog
    Ik vind het ontzettend fijn om jou samen met je nieuwe huisje te zien groeien,

    De roze kleur had ik niet verwacht bij jou ( ja waarom niet eigenlijk?) en dat vind ik net zo leuk om je helemaal te zien als wie jij bent en waar jij gelukkig van wordt.

    Ik kijk al uit naar nog meer nieuwe momentjes in je nieuwe huis.

  8. Ik vind de bh pindakaas wel als voorbeeld niet oké gesmeerd daar is proud een voorbeeld functie in naar mijn idee .mede omdat er veel mensen kijken om te kunnen herstellen ,zoekende zijn naar …

    1. die boterham viel mij niet eens op.
      Dat is misschien het probleem bij wie kijkt..
      kijken en vergelijken ipv naar het positieve te kijken.

      Ik vind dit echt niet fijn om te lezen naar Irene toe.

    2. Als je eenmaal herstelt bent mag je je boterham smeren zoals je zelf wil..

  9. Eerlijke en mooie video weer uit het echte leven gegrepen! Meer van dit graag; bedankt dat we mochten meekijken terug in een stukje van jouw leven en nieuwe huisje!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *