Eetbuien, autisme, een knorrende maag en herstelmotivatie

Wanneer heb je een eetprobleem en wanneer heb je een eetstoornis? Hoe ga je om met de angst om weer met het gezin mee te eten? Wat doe je met een knorrende maag? Heb je als persoon met autisme meer kans op eetbuien? En wat was voor mij het kantelpunt tijdens mijn herstel? Wanneer ging die knop om en wat heeft mij gemotiveerd? Ik bespreek het allemaal in de Q&A-video van vandaag. 

Meer video’s van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A’s en meer.

Laat gerust weten wat jij van deze video vond of wat jouw ervaringen of gedachten ergens over zijn! Maar wees wel een beetje lief voor elkaar in de comments. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

7 reacties op “Eetbuien, autisme, een knorrende maag en herstelmotivatie”

  1. ik denk dat die vraag van de knorrende maag van mij komt. Ik raak er van in de stress, omdat als ik echt honger heb echt niet weet wat ik moet eten. Ik kan dan gewoon geen keuze maken, twijfel over alles. Dus daar tips voor vroeg ik denk ik. Tegelijk denk ik dat ik het antwoord ook wel weet, want bij een erg knorrende maag ben je denk ik ‘te laat’ met eten en kan je beter voorkomen dat je daar echt last van hebt. Of niet?

    1. Hey Patro,

      Het klopt dat je niet eerst pas een knorrende maag moet hebben voordat je iets mag eten. Bij een knorrende maag en dat vervelende hongergevoel geeft je lichaam eigenlijk aan: oke maar nu moet het echt! Dat kan soms door omstandigheden eens gebeuren en dat is niet erg. Wanneer je uiteindelijk voldoende eet over de dag omdat je op die hongersignalen reageert en niet met honger naar bed gaat, is dat prima.

      Maar bij een eetstoornis kan er ook een psychologisch aspect zitten aan dat je pas zou mogen eten als je die honger ervaart, terwijl dat niet zo is. Het is ook goed om daarvoor al te eten en zonder dat knagende hongergevoel de dag door te komen.

      Maar wel vervelend dat je daarbij zoveel keuzestress ervaart. Zou het helpen om voor jezelf wat dingen/maaltijden te bedenken die je kan eten, waar je niet heel lang over na hoeft te denken, en wat altijd gewoon goed en voor handen is?

      Liefs!

      1. Fijnals jullie daar eens meer over schrijven, delen of over vertellen in een vlog.

  2. Wat betreft eetbuien en autisme wil ik Ć©cht de YouTube-pagina ‘Liv Label Free’ aanraden. Livia legt heel goed uit hoe eetbuien vanuit autistische kenmerken kunnen ontstaan. Ook legt ze uit welke gedragingen die als ‘eetstoornisgedrag’ worden bestempeld, eigenlijk autistische gedragingen zijn. Echt een eye-opener voor iedereen die met (een vermoeden van) autisme i.c.m. eetproblemen te maken heeft!

    1. Oh wat goed! Bedankt voor de tip, heel interessant, ik ga daar zeker ook eens naar kijken. šŸ˜€

  3. Hele gave, professionele en leuke video Irene! En hele leuke en goede vragen!

  4. ik heb dat ook weleens gehad bv bij een afspraak dat me maag knorde , ik vond dat al erg vervelend en toen werd er ook gevraagt of ik honger heb, dan zei ik nee maar het was dan wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *