We laten natuurlijk wel eens een dagje mee-eten zien, maar elke dag kan weer anders zijn. Daarom houd ik weer eens een hele week mijn eten bij. Je zal zien dat ik de ene dag wat meer en de andere dag juist minder of anders eet. Deze week vonden er wel drie borrels plaats. Dat betekent; hapjes en drankjes!
Maandag
Het eerste ontbijt van deze week is een kom Brinta-pap met mandarijn en kokosbloesemsuiker. Ik vind de smaak van kokosbloesemsuiker lekkerder dan gewone suiker, maar niet iedereen is dat met me eens. Verder drink ik er een kop thee bij en een bietenlatte met sojamelk en kaneelpoeder. Als tussendoortje kies ik een Sultana hartig. Handig om mee te nemen, maar thuis ook gewoon lekker.
Als lunch neem ik drie sneetjes brood met met margarine, jam, pindakaas en appelstroop. Ik eet er twee mandarijnen bij. Ik drink een kop thee en de chili chocolade-latte waar ik over schrijf in mijn photo blog. Tussendoor eet ik twee blokjes pure chocolade en een banaan.
‘s Avonds eet ik spaghetti met spinazie, champignons, paprika, ui en een stukje zalm. Ik ben niet zo’n toetjesmens, maar tijdens het boodschappen doen spotte ik dit pak rijstepap. Dat vind ik mega lekker, maar ik was eigenlijk een beetje vergeten dat het bestond. Vroeger was dit voor mij echt eetbui-voedsel. Fijn dat dat nu niet meer aan de orde is en dat ik het prima in huis kan hebben zonder dat het in één keer op gaat.
Dinsdag
Ik begin de dag met twee sneetjes brood. Eén met geprakte banaan en één met margarine en pindakaas. Ik drink een golden milk (kurkuma latte) en een kop thee. Terwijl ik mijn brood voor de middag smeer, pak ik een stukje pure chocolade uit te kast.
Later op de ochtend neem ik een pinda-, linzen-, pompoenpitten-reep. Deze kende ik nog niet, maar ik vind hem erg lekker. In de middag lunch ik met drie sneetjes brood met margarine, appelstroop, pindakaas en smeerkaas. Ik drink er een cappuccino bij.
Na werk hebben we een nieuwjaarsborrel. Ik drink een glas witte wijn en eet een handje nootjes en een kaasstengel.
s’ Avonds kookt mijn vriend; een pittige groentesoep met mais en bonen en een wrap met Mexicaanse groente, refried beans, salsa, chipotle pepers en jalapeños. Een bakje rijstepap was erg welkom om m’n mond een beetje te blussen, haha. Later snoepen we nog wat Jawbreakers. Ik eet er drie.
Woensdag
Deze ochtend weer twee sneetjes brood met hetzelfde beleg. Dit keer alleen geen golden milk, maar weer terug naar de bietenlatte. Later op de ochtend neem ik weer een kopje thee met twee blokjes pure chocolade.
Ik had nog wat over van het avondeten van maandag. Dat eet ik vandaag als lunch. Tussendoor eet ik een banaan en een handje cashewnoten. Een iets te rijpe banaan naar mijn smaak, maar weggooien vind ik ook zonde!
Vanavond eet ik kaasfondue. Niet een gerecht dat je snel in je eentje zou eten, maar deze eenpersoons-portie zag ik begin van de week bij de Lidl. Echt een top-idee! Ik eet er wat brood en groente bij. Dat was wel machtig. Later op de avond eet ik nog een bakje rijstenpap.
Donderdag
Een nieuwe dag, een nieuwe latte. Dit keer weer met chocolade en chili. Daarbij eet ik alweer een snee brood met banaan en eentje met pindakaas. Dat is mijn ding van deze week blijkbaar! Heb jij ook dat je bepaalde periodes ineens iets heel vaak eet? Vandaag eet ik er ook wat cashewnoten bij, want daar had ik trek in. In de loop van de ochtend eet ik nog een appel.
In de middag zijn er nog wraps, bonen en refried beans die op moeten. Ik snijd een groenteburger die over is van de week hiervoor in stukjes, zodat die ook mooi in de wrap kan. Zo maak ik alle restjes op. Later in de middag eet ik weer een handje cashewnoten.
Tijdens het koken eet ik twee blokjes pure chocolade. Ondanks wat veel ouders misschien zeggen, weerhoudt dat mij er niet van om mijn avondeten gewoon op te krijgen. Een curry met rijst en nog meer cashewnoten. Ik eet vandaag heel veel noten zo te merken, want in de avond ben ik bij vrienden waar weer een bakje nootjes op tafel staat. Daar eet ik ook wat van. Anders dan thuis zijn deze noten gezouten. Ook wel lekker!
Vrijdag
Hetzelfde ontbijt als je inmiddels van me gewend bent deze week. Nu met een golden milk (kurkuma latte). Ook eet ik er een appel bij. In de loop van de ochtend eet ik nog een reep op kantoor.
In mijn lunchtrommel van vandaag zitten drie sneetjes brood. Een dubbele boterham met margarine en appelstroop. Op de andere snee brood prak ik een banaan die ik mee heb genomen. Ik drink er een cappuccino bij. In de middag hebben we een borrel met onze vrijwilligers. Ik drink een glas wijn en eet een zakje chips.
Ook eet ik snoeptomaatjes en nog een chocoladekoekje die ik bijna vergeet te fotograferen. In de avond eet ik een restje curry dat nog over is van gisteren.
Niet direct na het avondeten, maar iets later, eet ik nog een bakje kokosyoghurt met wat pure chocolade. Nog wat later eet ik nog twee Jawbreakers.
Zaterdag
Weekend! De banaan maakt plaats voor een gebakken eitje in de ochtend. In de middag eet ik nog een wrap die over is, met wat kaas en sla. Ik eet er een Italiaanse tomatensoep uit blik bij. Makkelijk en lekker.
In de middag viert mijn oma haar negentigste verjaardag. Ik drink twee biertjes en eet wat kaasjes en augurk. Nog net op tijd weet ik de laatste kaassoufflé tussen de borrelhapjes uit te vissen.
In de avond maak ik pasta met vierkazensaus, paddenstoelenmix en peterselie. Later eet ik samen met mijn vriend uit deze zak chips. Ik heb niet bijgehouden hoeveel precies, maar de zak is daarna voor meer dan de helft leeg.
Zondag
Vandaag slapen we uit en begint de ochtend rustig. Ik start met een bietenlatte en een appel. Niet lang daarna eet ik twee sneetjes brood. Eén met margarine en pindakaas en één met een gebakken ei, peper en zout.
Gedurende de ochtend pak ik een aantal keer wat nootjes. Ik pak niet echt een afgemeten handje, maar drie keer een beetje. Ik gok dat het een groot handje nootjes was in totaal. In de middag eet ik mosterdsoep uit blik. Zo gaat in één weekend mijn soepvoorraadje op; ik had er trek in! Daarnaast neem ik een broodje met margarine en belegen kaas.
In de avond kook ik een maaltje van rijst, tempeh, gegrilde groenten in tomatensaus en sla. Later op de avond eet ik nog wat toastjes met kaas en vegetarische paté.
Ik hoop dat het bekijken van wat ik een in week eet helpend voor je is geweest. Als je vragen of opmerkingen hebt, laat het dan gerust weten!
Liefs,
Irene
Geef een reactie