Eetstoornis bijeenkomst voor ouders

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Je hoopt dat ze gelukkig zal worden en zelfverzekerd in het leven zal staan. Maar wat als jouw dochter of zoon in de loop der jaren steeds ongelukkiger wordt, niet tevreden is met zichzelf en uiteindelijk zelfs een eetstoornis ontwikkelt? Ouders en andere omstanders staan vaak machteloos in de strijd tegen een eetstoornis. Om die reden organiseert Proud2Bme op dinsdagavond 21 januari 2014 een bijeenkomst voor ouders met een kind met een eetstoornis. Ook andere omstanders, zoals zusjes, broertjes en partners zijn bij de bijeenkomst van harte welkom.

Wat gaat er om in het hoofd van mijn kind? Wat maakt dat mijn kind zo’n laag zelfbeeld heeft terwijl ik als ouder een prachtige, leuke meid zie? Wat kan ik als ouder doen om mijn kind te helpen? Wat is de juiste behandeling voor mijn kind? Zomaar wat vragen die regematig door je hoofd kunnen spoken als je een kind met een eetstoornis hebt.

Op dinsdagavond zullen we onder andere ingaan op bovengenoemde vragen en zullen er een aantal professionals en ervaringsdeskundigen aanwezig zijn. Zo is Eric van Furth aanwezig om meer te vertellen over eetstoornissen en de verschillende behandelmethoden. Hij is directeur behandelzaken bij Centrum Eetstoornissen Ursula en bijzonder hoogleraar eetstoornissen. Daarnaast zijn psycholoog Saskia Vermeulen en diëtiste Bianca Bos, beiden werkzaam bij Centrum Eetstoornissen Ursula, aanwezig om vragen te beantwoorden en het een en ander te vertellen.

”Wat voor mij als vader erg is, is om te zien dat Aafke zo enorm lijdt en dat ze op momenten die er toe doen, niet voor rede vatbaar is. Het is de meest irrationele en onlogische ziekte die ik ken. Die irrationaliteit en onlogica vind ik als vader bijzonder lastig. Ik ben gewend om logisch te denken en daar naar te handelen. Die onlogica en die irrationaliteit maken de ziekte zo ongrijpbaar. Het is erg naar om je dochter dingen te zien doen, die haar gezondheid ernstig schaden en haar leven bedreigen. Ik wil haar “wakker schudden”, en haar laten beseffen dat het één grote vergissing is; dat ze nu nog terug kan naar haar gewone leven. Maar ze glipt mij uit mijn handen.” – Vader Simon

Daarnaast zal vader Simon er zijn om zijn ervaringen met zijn dochter die lijdt aan een eetstoornis te delen. Ook zijn Scarlet Hemkes, oprichtster Proud2Bme, een redactrice Proud2Bme en Sandra, één van de deelnemers van de eetstoornis documentaire Mij Niet Gezien, aanwezig. Alle drie zijn zij ervaringsdeskundig op het gebied van eetstoornissen, waardoor zij veel kunnen vertellen en vragen kunnen beantwoorden.

Op de avond zelf is er uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over verschillende thema’s rondom eetstoornissen. Door ervaringen uit te wisselen hopen we er met elkaar een interessante en waardevolle avond van te kunnen maken waar u als ouder veel herkenning kunt vinden.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdagavond 21 januari. U bent welkom vanaf 19.00 uur in het gebouw ‘Rijnveste’ te Leiden, Sandifortdreef 19. Dit gebouw is vijf minuten lopen vanaf Leiden Centraal en beschikt over voldoende parkeergelegenheid (onder het pand). De bijeenkomst start om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur. Tot 22.00 uur is er ruimte voor uitloop en gelegenheid om na te praten.

U kunt zich van tevoren bij ons aanmelden en vragen stellen via ouders@proud2bme.nl. De bijeenkomst is enkel voor ouders en omstanders, niet voor kinderen/jongeren zelf. Zij zijn van harte welkom bij onze Proud2Meet bijeenkomst.

We hopen u in januari te zien!

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

12 reacties op “Eetstoornis bijeenkomst voor ouders”

  1. Klinkt heel erg goed, alleen jammer dat ik van België ben en mijn ouders dus niet zal kunnen overtuigen om zover te gaan. Komen jullie eens naar hier ook asjeblieeeeeeeeeeef 🙂 ?

  2. Is deze avond speciaal voor ouders van kinderen die nog best diep in hun eetstoornis zitten? Mijn ouders willen namelijk best graag gaan alleen aangezien ik nu niet echt diep meer in mn eetstoornis zit (lees; geen ondergewicht en niet heeeel veel moeite meer met eten) vragen zij zich af of deze avond ook nuttig voor hun zal zijn.

  3. ik vind het wel een goed initiatief 😉

  4. Hai Rozetje,

    we denken dat de avond ook dan wel geschikt is hoor. Je ouders zijn van harte welkom.

    Lieve groet, team Proud2Bme

  5. Mag het kind zelf ook mee? Misschien dat mijn moeder dan wel zou willen gaan als ik zelf mee mag!

  6. Mijn ouders hebben zat van zulke avonden gehad, en ik weet wel dat ze daar (vooral in het begin) echt heel veel aan hebben gehad. Heel goed dat jullie dit doen!

  7. Is deze avond ook gericht op NAO of alleen AN en BN?

  8. Hai Andrea,

    Jahoor, het is voor alle eetstoornissen.

    Groet Team proud2bme

  9. Hai Boerinnenmeisje,

    De avond is voor ouders en omstanders van mensen met een eetstoornis. Jijzelf bent van harte welkom bij onze proud2meet middagen.

    Groet team proud2bme

  10. Ik heb een vraagje, mijn man en schoonmoeder willen komen maar kan je ook komen zonder je op te geven als ouder en partner?

  11. Mijn moeder en mijn begeleider/goede vriend, zijn aangemeld en willen graag komen. Fijn dat deze avond er zal zijn. Fijn dat ‘Simon’ ook aanwezig zal zijn. Bedankt voor de informatie.

    Ik ben geen fan van de Ursula kliniek, aangezien mijn intake jaren geleden verschrikkelijk is verlopen. Ook andere vrouwen heb ik via internet ontmoet die dezelfde mevrouw hadden bij hun intake gesprek, en dezelfde absurde situatie hebben meegemaakt. Dat kleurt mijn persoonlijk beeld van de Ursula waar ik geen voorstander van ben. Maar niet iedereen van de Ursula zal zo zijn mag ik aannemen, en ik ben blij en dankbaar dat Proud2Bme er is, en dat er blijkbaar ook mensen zijn die wel positieve ervaringen hebben met de Ursula kliniek.

    Los van dat, ben ik Proud2Bme dankbaar voor alles, en zeker voor het organiseren van deze avond. Mijn twee dierbaarste mensen willen hier graag naartoe.

    Dank jullie wel!

  12. Hoop dat jullie ook een keer naar Limburg komen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *