Eetstoornis (gehad)? Help behandeling verbeteren

Hoi, mijn naam is Eline en ik werk als onderzoeker voor GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula. Hier doe ik onderzoek voor het Nederlands Eetstoornis Register (NER); een online register voor alle vormen van eetproblematiek. Op Proud2Bme zijn al eerder blogs geschreven over het NER, dus misschien herken je de naam van ons onderzoek.

Wat zo bijzonder is aan het NER, is dat het in tegenstelling tot de meeste onderzoeken kijkt naar de langere termijn effecten van eetproblematiek. Dit onderzoeken wij door ongeveer jaarlijks een online vragenlijst af te nemen onder onze deelnemers. Met de uitkomsten van het NER kan behandeling per eetprobleem of eetstoornis verbeterd worden. Mogelijke deelnemers zijn mensen eetproblemen of eetstoornissen hebben of hebben gehad.

Het NER is al sinds 2015 actief en heeft inmiddels een aantal vragenlijsten uitgezet. Uit onze meting van 2017 bleek bijvoorbeeld dat kwaliteit van leven groter is nadat iemand hersteld is van een eetstoornis en dat klachten zoals angst en depressie afnemen. Lees hierover meer in deze blog.

Wij nemen met het NER jaarlijks een vragenlijst af om zo te kijken hoe eetproblematiek zich ontwikkeld en te onderzoeken welke factoren van invloed zijn op deze ontwikkeling en herstel van eetproblematiek. Voor het NER geldt dat hoe meer mensen met verschillende soorten eetproblematiek er meedoen, hoe beter het onderzoek wordt en hoe meer we kunnen doen met de resultaten. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe deelnemers; zowel mannen als vrouwen, jonge als oudere mensen, met of zonder officiële diagnose.

Mocht je graag bij willen dragen aan onderzoek naar eetstoornissen maar weet je niet zo goed hoe? Dan help je zeker door onze vragenlijst in te vullen! Met ons onderzoek hangen namelijk ook weer andere onderzoeken naar eetstoornissen samen, die je dan op hun beurt ook weer helpt. Daarnaast worden bepaalde uitkomsten van het onderzoek gebruikt voor therapie in klinieken, waardoor ook toekomstige patiënten door jouw inzet beter geholpen kunnen worden.

Ben je benieuwd naar het NER? Aanmelden voor het NER kan vanaf 12 jaar en je gegevens worden gecodeerd opgeslagen. Wanneer je besluit om deel te nemen, ontvang je eerst een startvragenlijst waarna je jaarlijks wordt uitgenodigd om onze vragenlijst in ongeveer 45 minuten in te vullen. Kijk op onze website voor meer informatie en om je aan te melden. In onderstaande video geef ik ook nog een korte uitleg over het onderzoek.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Nadine

Geschreven door Nadine

Reacties

9 reacties op “Eetstoornis (gehad)? Help behandeling verbeteren”

  1. Vanwaar dat er zoveel persoonlijke informatie nodig is?

    1. Dag Femke,
      Een begrijpelijke vraag! Deze gegevens worden bijvoorbeeld uitgevraagd omdat sommige mensen hun e-mailadres veranderen en wij hen dan ook nog op een andere manier kunnen benaderen. Daarnaast worden de gegevens die ingevuld worden aan een code gekoppeld waardoor de ingevulde vragenlijst niet aan persoonlijke informatie verbonden is.
      Groet Eline

  2. Heb me al ingeschreven 🙂

    1. Hartstikke fijn AnneSimons
      Groeten Eline

  3. Kan je hier ook aan meewerken als je van België bent?

    1. Dag Marie,
      Ook mensen die in belgië wonen kunnen gewoon meedoen aan het onderzoek.
      Groeten Eline

  4. Hoi Eline,
    Als ik het aanmeldformulier invul en op verstuur klik krijg ik de foutmelding ‘deze pagina werkt niet’. Alle info heb ik ingevuld en is juist. Kan ik me alsnog aanmelden?
    Groetjes, Kim

    1. Dag Kim en andere lezers,

      Er is gisteren een fout ontstaan in onze website en we zijn druk bezig om dit op te lossen. Van iedereen die zich aangemeld heeft zijn de aanmeldingen wel goed doorgekomen, alleen hebben jullie waarschijnlijk de foutmelding gezien.

      We werken er hard aan dit zo snel mogelijk te verhelpen.

      Groeten Eline

      1. Hoi Eline,
        Bedankt voor je bericht! Vanochtend heb ik de mail ontvangen.
        Groetjes, Kim

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *