Even voorstellen: Hannah

Een nieuw gezicht! En daarom ook deze blog. Ik ben Hannah en ik ben per 1 december begonnen als ervaringsdeskundige en redactiemedewerker bij Proud2Bme. Nu Lotte is begonnen aan een nieuwe baan, zal ik het stokje van haar overnemen. Ik wil mijzelf graag even aan jullie voorstellen. Dit zal ik doen door te vertellen over mijn eetstoornis en wat ik allemaal doe en leuk vind, nu ik geen last meer heb van die eetstoornis. In de toekomst zullen jullie blogs en vlogs van mij voorbij zien komen en ben ik ook te vinden op het forum en in de chat.

Eigenlijk is dit niet de eerste keer dat ik iets schrijf voor Proud. Al in 2010 stuurde ik mijn verhaal naar de redactie om met jullie te delen, toen was ik 16. Zoals daar ook te lezen is, zat ik op dat moment flink vast in mijn eetstoornis, boulimia nervosa, en stond ik op het punt om een pittige behandeling te starten.

voorstellen

Ongeveer een jaar later stapte ik in het vliegtuig naar Canada, om daar een jaar bij een gastgezin te gaan wonen. Nee, ik was op dat moment bij lange na nog niet hersteld, maar al wel een stuk verder dan op het moment van de blog. In dat jaar heb ik alle handvatten die mij in therapie waren aangereikt uit de kast moeten halen om mijzelf staande te houden. Het was vooral in het begin een heel zware tijd. Ik had een terugval, voelde mij zielsalleen en wilde eigenlijk direct terug naar Nederland. Toch is het gelukt om op te krabbelen en ik ben er ontzettend veel sterker uit gekomen! Uiteindelijk kon ik rond mijn 22e zeggen dat ik na veel vallen en opstaan, verschillende therapieën, stapjes voor- en weer achteruit zo goed als eetstoornis-vrij ben.

Tijdens de periode van mijn eetstoornis bezocht ik met regelmaat de website van Proud. Het voelde als een warm bad op natte, donkere, koude winterdag. Met name de herkenning in de verhalen van anderen en alles wat ik op de website leerde heeft mij enorm geholpen. Ook de open en positieve insteek van de website was voor mij heel leerzaam belangrijk en ik ben trots dat ik daar nu mijn steentje aan mag bijdragen.

Hoe het nu met mij gaat? Goed! Ik zit in het laatste jaar van de opleiding SPH waar ik heel veel heb geleerd en meegemaakt. Ik volg daarbij het traject voor ervaringsdeskundige en vind het dan ook een super toffe kans dat ik bij Proud de dingen die ik geleerd heb, in de praktijk mag brengen. Ik ben nog steeds, of eigenlijk weer, in therapie voor achterliggende problemen. Ondanks dat dit mij energie kost, merk ik vooral dat het mij enorm helpt en ben ik blij dat ik deze mogelijkheid heb.

Ik houd van dieren, met name mijn cavia’s die mij dagelijks verblijden met hun gepiep, van veel soorten sport en ik doe dan ook van veel dingen een beetje. Ik word blij van koken, lekker eten, lezen, kunst en cultuur en van alle mensen van wie ik houd. Minder blij word ik van een vies en rommelig huis, dwingende mensen, het gevoel dat ik heel veel moet en geen tijd voor mijzelf heb en slecht slapen. Ik doe graag verschillende projecten tegelijk en geniet ervan als ik zie hoe blij mensen zijn tijdens activiteiten of evenementen die ik heb helpen organiseren. Ik ben een gevoelsmens en zorg graag voor anderen, maar weet inmiddels ook goed wat ik wil en belangrijk vind en daar ga ik voor.

Dat was het wel over mij. Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen, te helpen en begeleiden. Ik hoop dat mijn aandeel bij Proud er voor kan zorgen dat jullie je hier welkom en gehoord voelen. Dat jullie herkenning en begrip vinden, nieuwe dingen leren die je verder helpen en vooral veel motivatie halen uit dit alles.

 

Liefs,

Hannah ♥

Hannah

Geschreven door Hannah

Reacties

36 reacties op “Even voorstellen: Hannah”

  1. Wat mooi en fijn dat je dit team komt versterken 👌👍💪✌

  2. Welkom 🙂

  3. Welkom Hannah

  4. welkom hannah!

    ik zou het leuk vinden als je eens zou willen vertellen wat je graag kookt, welke boeken je gaat leest of hebt gelezen en naar wat voor kunst en cultuur dingen je graag gaat of wat je aandacht trekt

    1. Hee x!

      Wat leuk, jouw interesse en vragen. Ik denk dat de meeste dingen zoals koken en wat ik graag doe wel aan bod zullen komen in blogs/vlogs/plogs :). Ik heb veel favoriete boeken maar een paar van de belangrijkste zijn wel ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’, ‘De zelfmoord van de meisjes’ en ‘Het kleine meisje van meneer Linh’. En Harry Potter. Altijd Harry Potter…

      Liefs!

  5. Leuk leuk.

  6. Zou ik misschien met jou kunnen mailen Hannah? Ik ben het ervaringsdeskundigetraject aan het onderzoeken en kwam SPH met ervaringsdeskundigheid tegen in mijn zoektocht. Maar ben heel benieuwd naar jouw persoonlijke ervaring daarmee!

    1. Zelf ben ik als ervaringsdeskundige werkzaam en zit ik in het laatste jaar van de AD Ervaringsdeskundige in de Zorg. En je merkt wel degelijk verschil in intensiviteit waarin de eigen ervaring, in combinatie met ervaringsverhalen omgezet wordt in ervaringsdeskundigheid en in visie op zorg. Ik ga hierna nog anderhalf jaar Social Work doen maar mijn basis is door deze AD echt anders qua visie op zorg, werkervaring, beroepscompetenties en eigen ervaringen dan iemand die SPH met ervaringsdeskundigheid gedaan heeft. Het is net wat je wilt zijn; ervaringsdeskundige professional of professional met ervaringsdeskundigheid.

      1. ik wil vooral uit eigen ervaring werken, maar daar ook wel écht iets mee kunnen doen. Wat zou jij dan aanraden? Die AD wordt maar op twee (uiterste 😅) plekken in NL gefeven toch?

    2. Hee Jo!

      Wat leuk dat je hier ook mee bezig bent. Ik vind het zelf heel erg interessant en het past bij mijn manier van werken. Misschien komt er ooit nog een blog over en ik zal het vast in delen van blogs verwerken. Je kunt ook de blog van Nicole lezen die hier over gaat: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Ik_wil_ervaringsdeskundige_worden

      Liefs!

    3. Hee Jo!

      Wat leuk dat je hier ook mee bezig bent. Ik vind het zelf erg interessant en het past goed bij mijn manier van werken. Misschien schrijf ik er ooit nog een blog over en ik zal het waarschijnlijk wel een keer meenemen als onderdeel van een blog.
      je er alvast wat meer over willen lezen kunnen je via de zoekbalk ‘ervaringsdeskundigheid’ intypen en dan kom je bij de blog van Nicole. Deze is ook erg interessant!

      Succes met je zoektocht 🙂

      Liefs
      Mocht

  7. Welkom hannah ik ben benieuwd naar jou stukje inbreng!

  8. Welkom, ik hoop dat je heel lang blijft & dat er weer een harde kern komt!

    1. Dankjewel Emma, dat hoop ik ook 🙂

      Liefs

  9. Welkom!
    Ik zelf zou het wel prettig vinden als er eens iemand bij Proud komt werken die een hele ernstige es heeft gehad.
    Dus meerdere malen in klinieken of ziekenhuis heeft gelegen en die ondanks dat toch haar es heeft overwonnen.

    1. Ik snap denk ik wel wat je bedoelt Eef, maar ik wil toch opmerken dat de ernst van een eetstoornis zich niet laat aflezen uit het aantal (ziekenhuis)opnames.

      Een zeer ernstige eetstoornis kan zich ook voor een groot deel achter gesloten deuren afspelen en niet in klinieken en ziekenhuizen. Sommige mensen krijgen niet eens de hulp van een kliniek die ze juist wel zo hard nodig hebben en soms zelfs geen hulp vanuit hun eigen familie en omgeving. De ernst van een eetstoornis zit in het innerlijke gevecht, de stille strijd van binnen…

      1. helemaal akkoord. ik vind het best wel onrespectvol tegenover de mensen die niet in die situatie zitten om dat te doen over komen als "minder ernstig"

    2. Er is wel degelijk iemand geweest die heeft geblogd….gewerkt weet ik niet. Nicole heeft op de gesloten afdeling gezeten en is nu helemaal es vrij. Ze heeft ook een boek geschreven, Trots op mezelf van Nicole Hoeymans.

  10. welkom en leuk een nieuw iemand erbij!

  11. Welkom! 🙂

  12. Welkom! Veel succes en plezier!
    ps: heeft Lonnek ook een voorstelblog? Ik heb die niet gezien geloof ik?

  13. Welkom!! Heel veel succes, maar vooral ook plezier gewenst met deze nieuwe uirdaging. Daarnaast ook succes met het afronden van je opleiding.

    Wat dapper dat je ook meteen open bent over het feit dat je opnieuw therapie bent gaan volgen. Dit laat al zien dat wanneer je hersteld bent, het nog steeds goed is om hulp te vragen en het niet alleen te doen.

    Dankjewel hiervoor!!

    1. Dankjewel Viefke, leuk dat je het stukje opmerkt over dat ik therapie heb, terwijl het overwegend wel goed met mij gaat. Wat jij schrijft was ook de reden dat ik dit in mijn voorstel-blog wilde benoemen.

      Liefs!

  14. Welkom! Fijn dat je er bent! 🤗

  15. Welkom !

    Even terzijde.Kan er ook eens een niet typisch ex-eetstoornis patient bij proud2bme als medewerker komen ? Bijvoorbrrld iemand die ouder is,een man ,iemand die een "ander soort eetstoornis " heeft gehad etc ….?

    1. Deze gedachte heb ik ook wel eens gehad, maar ik denk dat het dan belangrijk is om te zien dat we veel diverse blogs kunnen lezen (vooral nu!).

    2. Hee A.!

      Goed punt heb je. Om de diversiteit te vergroten zijn er nieuwe interviewreeksen gestart zoals ‘ManKracht’ (over mannen met een (eet)stoornis) en ‘Het lichaam van’, waar verschillende verhalen over verschillende lichamen aan bod komen. Mocht je nog ideeën hebben of andere onderwerpen die je interessant vindt, kun je dit altijd reageren onderaan een blog of mailen naar info@proud2bme.nl 🙂 Alle inspiratie is welkom!

      Liefs

  16. Welkom! Ben heel benieuwd naar al je verhalen, blogs etc.
    Succes!

  17. Wat leuk, een naamgenoot 🙂

    Welkom!

  18. Welkom! Je lijkt me een hele lieve, toffe meid

  19. welkom, ben benieuwd naar je blogs, en je lijkt me indd zeker een super leuke meid !!

  20. Leuk dat je voor Proud gaat werken Hannah! En wauw wat ben ik trots dat je van je eetstoornis af bent gekomen. Je lijkt me een hele leuke meid en ik zie je blogs/vlogs graag voorbij komen. Liefs, Lisa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *