Een paar weken geleden kwam ik bij Albert Heijn en zag ik in het schap voor vleesvervangers een aantal leuke nieuwe producten liggen. Ik zag twee soorten burgers en twee smaken falafel deeg. Vooral van dat laatste werd ik enthousiast. Sim en ik maken graag falafel, maar het is nog wel eens zoeken naar het juiste recept. En de kant en klaar balletjes vind ik wat minder lekker. We kochten alle vier de vleesvervangers om eens uit te proberen! Ik deel graag met je wat ik ervan vind!
De burgers en bakjes falafel deeg zijn van Albert Heijn en op de verpakking staat ‘Vandaag Vegetarisch’. Ik denk om het idee om minder vlees te eten aan te moedigen. Dus om ook eens een dag geen vlees te eten, maar vegetarisch. Zelf eet ik elke dag vegetarisch, soms met een vleesvervanger en vaak ook niet. Toch is het soms wel lekker, vooral als ik simpel wil koken of juist als ik iets maak waar falafel bij past!
De burgers zijn 2,29 per twee en de bakjes falafel kosten 1,99 per stuk. Hier uit kun je ongeveer vier burgers maken of 10-12 balletjes. Er zijn drie soorten burgers, waaronder de mais-wortel burger, de groene bonen burger en de bietenburger. Ook het falafel deeg is er in drie smaken. Gewoon falafel deeg, falafel deeg groenten en falafel deeg rode biet. In totaal zes varianten waar Albert Heijn mee komt!
Zelf hebben wij de mais-wortel burger, de groene bonen burger, het gewone falafel deeg en het falafel deeg met groenten geprobeerd. De bietenburger heb ik wel gekocht, maar nog niet geproefd. Ik zal je hieronder vertellen hoe deze vier producten smaakte!
♦ Groene bonen burger
Deze burger zag er het minst lekker uit en niet heel bijzonder. Groenteburgers zien er wel waker zo uit. Ik had dan ook geen hoge verwachtingen. De bieten burger is knal roze en de mais-wortel burger is knal geel. Toch vond ik deze erg lekker! Hij viel me alles mee. Ik eet zelf regelmatig bonen, maar niet alle soorten. Dat komt omdat ik ze snel melig vind smaken. Dat was bij deze burger helemaal niet zo.
♦ Mais-wortel burger
Deze burger vond ik wat simpel, maar wel erg lekker. Ik proefde weinig tot geen wortel, maar wel veel mais. De mais gaf de burger een wat zoete smaak, dat was wel lekker. Ik at deze met een salade en wat aardappeltjes.
♦ Falafel deeg
Hier ben ik echt heel blij mee! Je kunt zelf verse falafel maken door heel simpel balletjes te draaien en deze op een bakpapiertje te leggen (dan plakt het niet vast). Deze frituur je in een klein laagje olie, zoals zonnebloem olie. Je rolt ze om zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden. Ik vond ze heel erg lekker!
♦ Falafel deeg groenten
Ik proefde geen grote verschillen met het andere deeg. Maar deze was ook erg lekker. Ik heb van één bakje deeg balletjes gemaakt en van het andere burgers. Ik gebruikte hier een metalen steek ring voor (waar je ook rijst mee in een rondje op je bord kunt maken). Daardoor kon ik ze goed bakken, maar eentje viel wel uit elkaar. Ik vind het leuk en voordelig dat je met dit deeg zelf kunt bepalen wat je maakt en hoeveel. Je kunt ook de helft van het deeg gebruiken en de andere helft een dag daarna bereiden.
Lijkt jou dit lekker?
Geef een reactie