Laatst werd ik uitgenodigd door mijn schoonzusje Djoeke om gezellig te komen eten. Ze had me al verteld over haar interesse in marokkaanse kruiden en maakte dan ook een heel lekker gerecht die avond waar deze kruiden in voorkomen. Het is een Falafel burger en een heerlijke couscous met gegrilde groenten en verschillende kruiden. Misschien is het ook wel een leuk idee voor jou om eens te maken. Wij hebben in ieder geval heel erg genoten.
Wat zit erin?
Couscous
Pitabroodjes
Falafelbugers van AH
Witte kaas
Koreander
Courgette
Aubergine
Humus
Knoflooksausje
Sla
Kaneel
Korianderblad
Komijn
Olijfolie
Stap 1:
Doe de couscous in een pannetje en giet er genoeg heet water overheen. Als dit goed is geweld kun je de kruiden toevoegen en dit doorroeren.
Stap 2:
Snijd de courgette en aubergine in grote plakken en smeer ze in met olijfolie en wat peper. Als je ze aan beide kanten goed hebt gegrild, kun je ze op een bord leggen en in stukken snijden.
Stap 3:
Door de couscous kun je ‘gooien’ wat jij lekker vindt. Mijn schoonzusje deed er fèta/witte kaas, koriander en de gegrilde groenten doorheen.
Stap 4:
Opscheppen maar! Je kunt zelf je broodje beleggen met Humus, knoflooksaus, witte kaas, sla en groenten. Wij aten eerst het broodje op en hebben daarna nog lekker wat couscous opgeschept!
Lijkt jou dit een lekker recept?
Geef een reactie