Favoriete proud blogs van Irene

Ik werk nu al ongeveer een jaar bij Proud2Bme. In dat jaar heb ik al een hoop blogs geschreven, forumberichten gelezen en mails beantwoord. Wanneer ik reageer op een forumbericht of een email, stuur ik af en toe wel eens een link van een blog mee die naar mijn mening erg helpend is. Ook zal het je misschien opgevallen zijn dat ik in mijn blogs linkjes naar andere blogs zet. In de loop van de tijd heb ik ook de al-geschreven blogs op Proud steeds beter leren kennen en ik merk dat ik vaak op dezelfde blogs terugkom die ik helpend vind om te delen. Het leek mij leuk om een aantal van deze blogs eens voor jullie op een rijtje te zetten!

10 voordelen van kwetsbaar zijn 
In principe heb ik de blogs die ik hier benoem niet op een bepaalde volgorde gezet, maar dat ik deze het meest van alle blogs heb gedeeld staat denk ik wel vast. Kwetsbaarheid is en blijft zo iets lastigs om te accepteren en dat terwijl het zo belangrijk is en eigenlijk ook heel veel voordelen met zich meebrengt. In deze blog zet Laura de voordelen van kwetsbaar zijn heel mooi op een rij. Wanneer je die hoge muur die je om jezelf heen hebt gebouwd stukje bij beetje weet af te breken gaat er een hele wereld voor je open en dat is echt de moeite en de kwetsbaarheid waard.

♥ Eetstoornis herstel als experiment
Toen Daphne deze blog schreef kon ik me daar direct heel erg in vinden. Ik zeg vaak dat herstellen van een eetstoornis voor mij als een soort zoektocht heeft gevoeld. Je bent totaal het vertrouwen kwijt in jezelf, je voeding, je lichaam, de mensen om je heen en zelfs het leven. Dat vertrouwen moet je opnieuw zien te winnen en dat kan enkel door te proberen, tegen angsten in te gaan, te ondervinden, te vragen, te vallen en op te staan. Herstellen is een experiment waar ruimte wordt gemaakt voor fouten en ontwikkeling. 

Regels voor herstel
De blog die ik hier heb geschreven bleek achteraf behoorlijk goed aan te sluiten bij de blog van Daphne. Herstellen van een eetstoornis is een experiment, een zoektocht. Iedereen herstelt op zijn eigen manier en daarin bestaat geen goed of fout. Herstellen gaat niet in een mooie, rechte lijn omhoog. De weg is hobbelig en eng, maar ook vol met prachtige uitzichten en geluksmomentjes. Bewandel die weg zoals hij is. Je bent goed bezig. Echt waar.

Ik wil weer gaan afvallen
Toen ik herstellende was van mijn eetstoornis zijn er zat momenten geweest dat ik weer wilde gaan afvallen. Al ging het echt beter met me en wist ik dat mijn eetstoornis mij niet gelukkig zou maken. Toch dacht ik dat het leven beter zou zijn als ik gewoon iets (of heel veel) dunner was. Toen ik heel diep in mijn boulimia zal heb ik zelfs vurig gewenst dat ik weer anorexia had. Met boulimia lukt het mij niet om af te vallen terwijl ik het zo graag wilde. Herkenbaar? Dan is deze blog ook voor jou.

Extreme hunger
Een ander fenomeen dat ik tegen kwam tijdens mijn herstel was extreme hunger. Hier schaamde ik mij destijds dood voor. Ik heb het toen dan ook tegen niemand verteld. Ook niet tegen mijn psychologen. Mijn grote geheim en gevecht leidde tot een eetbuistoornis en een nieuw hoofdstuk in mijn verleden met eetstoornissen. Toch had het zo niet hoeven lopen. Extreme hunger komt best vaak voor bij herstel en er is heel goed mee om te gaan. Scarlet schreef er deze blog over die ik erg waardevol vind.

De littekens blijven
Zoals jullie misschien wel weten heb ik mezelf pijn gedaan. Ik heb een beschadigd lichaam. Hierover schreef ik eerder een blog en als vervolg daarop schreef ik de blog ‘De littekens blijven’. Als mensen aan me vragen hoe ze om moeten gaan met de littekens op hun lichaam link ik vaak door naar deze blog. Ik hoop dat hij wat herkenning en steun kan bieden. Het is een blijft zo ontzettend lastig, maar het maakt je absoluut geen minder mens. 

Schommelen in gewicht
Heeelllppp! Ik ben zo en zo veel aangekomen! Wat moet ik doen? Word ik nu dik?” Keep calm en stop met elke dag wegen. Je gewicht kan per dag namelijk 1 tot 2 kilo schommelen. Laat je niet gek maken door dat getal op de weegschaal. Ja, wegen kan nuttig zijn (als je bijvoorbeeld nog een streefgewicht hebt dat je moet halen) en wekelijks wegen heeft mij zelfs een hoop vertrouwen gegeven in mijn stabiele gewicht, maar dat het soms 1 tot 2 kilo zwaarder of lichter is is echt heel normaal en betekent niet dat je bent aangekomen. Hoe dat zit lees je in deze blog. Heel fijn om het zo op een rijtje te hebben staan.

Ik mag niks eten van mijn diëtist
De ADHV (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding) is slechts een gemiddelde. Het kan dus best zo zijn dat jij onder of boven dat gemiddelde zit. Toen Lotte de eetlijst van haar diëtist meekreeg was dit toch heel erg anders dan ze had verwacht. Was het te veel soms? Nee, het was volgens haar te weinig en dat is zeker mogelijk! Deze blog is naar mijn mening een echte eye opener waar het soms te weinig over gaat.

♥ 75 dingen om te doen als je je rot voelt
Voor als je wat afleiding-inspiratie nodig hebt.

Welkom in eetstoorniswereld
Tot slot een blog die ik niet zo vaak deel, maar die ik toch heel erg waardevol vind. Ik deel deze blog niet zo vaak, omdat ik het gevoel heb dat de meeste van ons wel weten hoe naar het eetstoorniswereldje is. Toch biedt deze blog een hoop herkenning en wellicht wat begrip voor mensen die niet zo goed weten hoe het is om een eetstoornis te hebben. Een heel mooi geschreven blog naar mijn mening die ik zeker zal laten lezen wanneer iemand mij vraagt hoe het is om een eetstoornis te hebben. Precies zo.

Welke blogs waren voor jou tot nu toe het meest helpend?

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

4 reacties op “Favoriete proud blogs van Irene”

  1. Dit zijn allemaal hele mooie inderdaad! Ik vond ‘Het meisje op de gang’ en ‘Ik wil niet dat je doodgaat’ van Nouska ook heel rakend..

  2. Best wel wat blogs die Nouska heeft geschreven over je lichaam weer mooi gaan vinden/waarderen. Ik lees ze nog met regelmaat terug, omdat ze me motiveren.

  3. Mooie blogs! Mij raakt “ik wil niet dat je doodgaat” nog elke keer.

  4. Mooi overzicht! Ik vind de blogs die Nouska geschreven heeft nog altijd erg sterk, bijvoorbeeld over jezelf accepteren en mooi vinden. Maar ook de blogs van Scarlet, waarin zij haar terugval deelt en daarbij haar herstel vind ik enorm motiverend. Krachtvoer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *