Foodtrend: Een broodje chips

Wat ooit begon als een grapje is inmiddels uitgegroeid tot een heuse foodtrends: Een broodje chips. In Engeland zie je het op steeds meer menukaarten van restaurants staan. Sommige bakkerswinkels, ZOALS Belfast’s Simply Crispy en Stock Exchange Bakery, hebben het zelfs als specialiteit bovenaan hun menulijst gezet. De knapperige, verse broodjes met verschillende soorten chips, worden verkocht voor 2,50 pond.

Voor een halve Pond extra kun je er ham, kaas of uien aan toe laten voegen. Voor nog 0,20 Pond extra kan je er diverse soorten sauzen, waaronder chili saus aan laten toevoegen. Mmmmm. Bij de Stock Exchange Bakery kan je kiezen uit 20 verschillende soorten chipssmaken: van de meer traditionele cheese en Onion chips tot aan de wat meer aparte smaken zoals Thai sweet chilli.

De bazin van de bakkerij zegt het volgende over de broodjes chips: ‘Het is ook gewoon een beetje voor de fun. Mensen hebben steeds minder geld te besteden en daarom wilden we een keer iets aanbieden dat nét wat anders is, maar niet duur is.’

Laura en ik hebben samen ons eigen broodje chips gemaakt, omdat we erg benieuwd waren naar de smaak van deze foodtrend. We vonden de smaakcombinatie best lekker, alleen is het wel echt nodig om iets toe te voegen aan de chips zoals een sausje of ham of kaas. Dan is het best heel lekker! Het was wel even vreemd die eerste hap uit dit broodje, omdat we die combi nog nooit eerder hadden gegeten. Zeker leuk om eens zelf thuis te proberen!

Wat vind jij van deze Broodje Chips foodtrend?

Bron: dailymail.co.uk

 

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

27 reacties op “Foodtrend: Een broodje chips”

  1. hihi… lijkt me raar..

    in engeland ook ooit chips gehad bij de lunch

  2. Heel appart..denk dat je het echt moet proberen voordat je echt kan zeggen hoe het je lijkt.

  3. Dat deed ik als kind ook 😀 meestal met wat mayo of dipsaus zodat het bleef plakken aan een broodje.
    Maar net als veel andere dingen die ik als kind at, zou ik dat nu niet meer hoeven
    Maar goed, insecten eten is nu ook hot en dat deed ik ook toen ik een jaar of 4 was.

  4. Het spreekt mij eerlijk gezegd niet aan.

  5. Super grappig, een aantal jaar terug was ik op een festival met een heeeele boel vrienden. Daarbij was een kindje die smorgens bij mij wilde ontbijten maar ik had niets wat hij lekker vond op brood, dus wilde hij chips op brood. Nu houden we dat er elk jaar in, maar ik vind het totaal niet lekker 😛

  6. Lijkt me zo slecht nog niet :p Maar ik zou er ook een sausje bij doen. Paprikachips en dan met ketchup of zo.

  7. Hahaha dit deden wij op de middelbare school altijd als we in de pauze naar de winkel gingen!

  8. Ik zou willen dat ik dat zou durven proberen, misschien over een tijdje..

  9. Wat grappig! Ik heb zelf ooit eens een broodje patat op, nog zoiets raars 😛

  10. Er zijn weinig dingen die me echt heel onaantrekkelijk lijken, maar dit is er een van. Het lijkt me echt niet lekker, tenzij er veel saus en andere dingen opzitten.

  11. haha, dit at ik ong 8 jaar geleden voor het eerst bij een feestje van een vriend. Zijn moeder kwam uit Engeland en ik vond het best lekker, zonder saus!

  12. Haha! Dat aten we op scoutingkamp bij gebrek aan beleg 😀

  13. DAT HEB IK 14 JAAR GELEDEN EENS GEGETEN, MAR VOND HET NIET VOOR HERHALING VATBAAR, MAAR MET EEN SAUSJE IS HET VAST WEL LEKKER.

  14. Wat grappig, ik heb het nog nooit gegeten. Met wat voor soort broodje is dat lekker dan? Lijkt een kaisersbroodje oid op het plaatje?

    1. mij lijkt t lekker op een zacht wit broodje ,met…barbeque chips 🙂
      lijkt me ook best raar, maar ik zou t tóch wel willen proberen! met mijn vriendje 🙂 hihi
      die had laats ook nachos met gehakt,paprika en kaaas voor ons gemaakt
      jammie! 😀 p.s weet iemand een goed bananenbrood recept? dat van mij smaakte naar gebakken pap! xD

  15. Dan weet ik nog een leuke voor jullie. Broodje patat. Gasten bij de Smullers zweren erbij ;o)

  16. haha lachen dat deden wij op de middelbare school vroeger ook, stokbrood met paprika chips er tussen, heerlijk!

  17. Het lokt mij echt totaal niet…

  18. Hihi, ik vind het wel een grappige combinatie ‘t zal best smaken, slagroom d’r bij?

  19. Ja, oude trend al. Een jaar of 15 geleden is het me door mijn nichten eens aangeraden en ik vond het prima – zonder saus. Ik zou niet eens aan saus erbij moeten denken (maar ik ben ook geen sausliefhebber: rijst eet ik ook droog). Ik kies het nooit zomaar als beleg, maar op een verjaardag wil ik wel eens wat chipjes tussen een stokbroodje doen.

  20. Wat een gappige combinatie. Wat was een filmpje leuk geweest!

  21. haha dat at ik ,5 jaar geleden voor mn es al :’) Is echt lekker! Het beste is een hard bolletje broodje en dan van die paprika patat chipjes :p

  22. In Ierland doen ze dit al 10 jaar ofzo! Pre-es at ik het ook wel eens!

  23. Getsie, lijkt me niet lekker……… Kaas en tomaatjes, dat is mijn favo broodje 😉

  24. Dit doe ik soms ook! Echt zoo lekker! Maar mijn moeder vind het een beetje raar haha

  25. Dat is raar chips uit gewoon een zak eten is toch veel lekkerder?
    En die je er dan ook boter onder?

  26. Dat is eigenlijk niet helemaal zooooooooooo nieuw. Ik heb enkele jaren in Engeland gewoond en maakte kennis met “Broodje friet”. Dit is een zacht wit broodje met boter en frietjes. Soms nog wat saus. Je kunt het met verse friet maken, maar meestal is het een restjes maaltijd. Veel collega’s aten dit voor lunch – met koude frietjes. De stap van koude frietjes tot chips is zo groot niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *