Iedereen die gek is op chocola heeft tegenwoordig echt niks meer te klagen. De supermarkten liggen vol met enorm veel verschillende chocoladerepen, bonbons, gebakjes etc. Ook verschijnen er steeds meer ‘do it yourself’ verpakkingen waarmee je verschillende soorten cakes en brownies kan maken en waarvoor je eigenlijk niet zoveel hoeft te doen. Vaak hoef je alleen wat ingrediënten toe te voegen, soms zelfs alleen water en binnen korte tijd heb je iets lekkers voor je neus staan. Zelf ben ik gek op lekkere zoete dingen, met name taarten en natuurlijk.. brownies! Ik heb al zoveel verschillende recepten geprobeerd maar dit is toch echt één van mijn favorieten: De frambozenbrownies.
Dit recept lijkt wel speciaal voor mij gemaakt te zijn! Ik hou heel erg van chocola en frambozen staan zeker in mijn top3 van vruchten die ik het liefste eet. De combinatie is echt geweldig. Ik wil dit recept graag met jullie delen.
INGREDIËNTEN
♥ 250 g boter
♥ 250 g pure chocolade
♥ 1,5 g vanillesuiker (zakje) of een vanillestokje
♥ 6 eieren
♥ 200 g witte basterdsuiker
♥ 200 g zelfrijzend bakmeel
♥ 100 g witte chocolade, in stukjes
♥ Ongeveer 250 g frambozen
BEREIDEN
Stap 1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de pure chocola in stukken. Smelt de boter in een steelpan. Roer de chocola door de boter. Zet het vuur laag of neem de pan van het vuur om de chocola te laten smelten. Blijf goed roeren.
Stap 2. Wanneer je kiest voor het vanillestokje, snijd je deze open en schraap je met de punt van een mes het merg eruit. Doe dit met de eieren in een grote kom. Klop dit in 3 min. met een mixer tot een luchtig mengsel en voeg in delen de suiker toe.
Stap 3. Schep de gesmolten chocolade om en schenk dit al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep dit er met een lepel doorheen.
Stap 4. Meng de helft van de frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal of ingevet bakblik.
Stap 5. Verdeel de rest van de frambozen en de witte chocolade over de brownie en bak het ca. 30 min. in het midden van de oven. Kijk af en toe wel even of het niet te hard gaat. De brownie hoort nog een beetje nat te zijn van binnen.
Stap 6. Neem uit de oven en laat het even afkoelen. Dan kun je genieten van deze overheerlijke brownie!
Deze brownie is perfect als desert maar ook heel leuk voor een verjaardag of gewoon bij de koffie.
Hou jij ook zo van brownies? Wat is jouw recept?
Geef een reactie