Ik vind friet erg lekker. Ik haal het regelmatig met mijn vriendin bij de snackbar en soms neem ik ovenfriet mee uit het diepvriesvak van de supermarkt. Friet eten in een puntzak tijdens een dagje shoppen vind ik ook erg lekker. Ik kan trouwens ook erg genieten van de dunne frietjes van McDonalds. Zelf friet maken doe ik eigenlijk nooit, maar als ik bij mijn vader ben en zijn vrouw heeft dit gemaakt, dan is dat wel echt heel goed te eten! Friet kan je maken met aardappelen, maar je kan het ook met nog allerlei andere producten maken.
In deze blog vertel ik over vijf andere manieren om friet te maken. Gewoon omdat het kan, gewoon om een keertje voor de leuk te proberen.
1. Friet van zoete aardappelen
Zelf koop ik eigenlijk nooit zoete aardappelen, simpelweg omdat ik niet weet wat ik met die dingen moet doen. In een restaurant heb ik wel een keertje een soor friet gegeten van zoete aardappel. Dat is wel echt heel anders dan gewone friet. Het is een stuk zoeter en je gaat er geen hele zak van eten zoals bij gewone friet.
2. Friet van kikkererwtenmeel
Een video kon ik niet vinden om deze frietjes te maken, wel een recept.Wat je nodig hebt is het volgende: 250 gram kikkererwtenmeel, 300 milliliter water, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel venkelzaad, 1 theelepel zout, olie om in te frituren, bakpapier en een bakblik.
Wat je moet doen is: Meng de peper, venkelzaad en zout door het kikkererwtenmeel. Meng het kikkererwtenmeel met het water in een pan. Breng het aan de kook en roer het geheel. Als een bal onstaat, haal het er dan uit en leg op het bakpapier. Maak het deeg plat tot ongeveer 1 cm. Snijd er nu frietjes van bak ze hierna in de frituur goudbruin.
3. Friet van pastinaak
Ik geef toe dat ik nauwelijks weet wat dit voor groente is en het daarom even heb moeten opzoeken. Pastinaak is een soort 20 cm lange witte wortel. De smaak is zoet en anijsachtig. De pastinaak wordt meestal in de winter gegeten. In onderstaande video zie je hoe je friet maakt van pastinaak.
4. Friet van knolselderij
Knolselderij ziet eruit, zoals de naam het al zegt, als een knol met een diameter van ongeveer 10 cm. Knolselderij wordt onder andere gebruikt in erwtensoep.Ook van knolselderij kan je frietjes maken. Knolselderij is wel een beetje bitter, doe je moet het goed bereiden. In onderstaande video zie je hoe je friet van knolselderij en friet van koolrabi.
5. Friet van koolrabi
Tenslotte kan je ook frietjes maken van koolrabi. Deze groente heeft een wat meer flauwe smaak dan bijvoorbeeld knolselderij. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden. In bovenstaande video zie je hoe je friet maakt van koolrabi.
Ik ben benieuwd op welke manier jullie weleens friet zouden willen maken en of je al een keertje zoiets hebt geprobeerd. Let me know!
Geef een reactie