Havermout banaan kokos koekjes

Een tijdje geleden kwam mijn moeder op bezoek mét zelfgemaakte koekjes. Dat klinkt heel leuk en dat was het in principe ook, zij het niet dat de koekjes er licht uitgedrukt niet zo lekker uitzagen. Ze waren nog een soort van nat en ik zou ze zeg maar niemand aanbieden, haha. Gelukkig kon mijn moeder ook wel lachen om haar eigen (mis)baksels. Tegelijkertijd begreep ze niet wat ze verkeerd gedaan had. Ze had dit havermout/banaan recept toch echt zo van iemand gekregen. Een paar dagen later besloot ik de koekjes zelf eens te maken, benieuwd naar wat er fout gegaan was. Ik zocht wat verschillende recepten op, combineerde een beetje en kwam tot het volgende resultaat!

Ik besloot kokos schaafsel toe te voegen aan de koekjes omdat ik bij een Turkse toko een paar dagen ervoor hier een flinke zak van had gekocht en de combi met banaan me wel lekker leek. Hieronder zie je wat ik verder nodig had voor deze eenvoudig zelf te maken havermout banaan/kokos koekjes. Met de hoeveelheden moet je zelf trouwens ook gewoon een beetje experimenteren, dat maakt bakken leuk!

♥ 200 – 250 gram havermout
♥ Studentenhaver
♥ Kokos schaafsel
♥ 3 bananen
♥ Kaneel
♥ Scheutje (soja)melk
♥ Suiker 

Het maken van de koekjes is heel simpel. Eerst prak of mix je de bananen tot een zachte massa. Hierna voeg je de havermout al roerend toe. Dan voeg je kokos schaafsel toe. Je moet zelf even kijken hoeveel je lekker vindt, dat is persoonlijk.

Ik heb er wel wat flinke scheppen bij gedaan. Dan hak je de studentenhaver in kleine stukjes en voeg je hier een paar handjes van toe. Als laatste doe je er nog wat kaneel en suiker bij voor de extra en wat zoetere smaak. 

Nu kan je de koekjes gaan maken. Ze worden in de oven niet echt groter, dus de vorm die je nu kneedt behoudt de koek ook. Maak ze niet té dik of groot, dan duurt het zo lang voordat ze gaar zijn in de oven. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 175 graden en leg de koeken op een ingevette bakplaat/folie of op bakpapier. Nu kun je de koeken in ongeveer 30 minuten bakken.

Let tussendoor goed op dat ze niet te snel bruin worden en check na 30 minuutjes of ze al helemaal gaar zijn. De koeken zijn net uit de oven heerlijk knapperig. De volgende dag zijn ze helaas niet knapperig, maar nog wel erg lekker.

Prima gelukt deze baksels! ♥

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

7 reacties op “Havermout banaan kokos koekjes”

  1. Hmmm lekker receptje

  2. Hoeveel kcal zitten in zo’n koekje? Dan weet ik met hoeveel ik ze moet vervangen

  3. @babs; dat hangt van de hoeveelheden af die je er in doet, moet je zelf even tellen 🙂

    zal deze binnenkort ook maken, ook lekker met wat minder havermout en studentenhaver en dan een paar eetlepels havermout muesli er in te doen (niet van die crunchy, maar die losse), heerlijk. Ook lekker met wat stukjes appel er door heen bijvoorbeeld en vanille extract. Yum ♥

  4. zelf heb ik onlangs pompoenkoekjes gebakken, beetje zelfde recept maar in plaats van banaan gebruik je gepureerde pompoen. ook heb ik de havermout eerst tot meel gemalen in mijn blender zodat de koekjes egaler waren. ze waren best lekker!

  5. Leuk recept!
    Het lijkt mij beter om rijpere (bruin gespikkelde) bananen te gebruiken, worden je koekjes zoeter van 🙂

  6. Ik lust geen banaan, dus dit wordt niet iets dat ik ga proberen! Maar wel leuk, zo’n zelf verzonnen (en zelf in te vullen) receptje.

  7. @thesunwillrise misschien de manier van ano met pompoen proberen? Havermout is echt top voor koekjes. Had laatst zelfs chocolade kokoskoeken met havermout die je niet hoeft te bakken. Zó lekker en met een beetje meer melk werd het een geweldige chocolademousse (was een foutje maar een top fout haha).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *