Een tijdje geleden kwam mijn moeder op bezoek mét zelfgemaakte koekjes. Dat klinkt heel leuk en dat was het in principe ook, zij het niet dat de koekjes er licht uitgedrukt niet zo lekker uitzagen. Ze waren nog een soort van nat en ik zou ze zeg maar niemand aanbieden, haha. Gelukkig kon mijn moeder ook wel lachen om haar eigen (mis)baksels. Tegelijkertijd begreep ze niet wat ze verkeerd gedaan had. Ze had dit havermout/banaan recept toch echt zo van iemand gekregen. Een paar dagen later besloot ik de koekjes zelf eens te maken, benieuwd naar wat er fout gegaan was. Ik zocht wat verschillende recepten op, combineerde een beetje en kwam tot het volgende resultaat!
Ik besloot kokos schaafsel toe te voegen aan de koekjes omdat ik bij een Turkse toko een paar dagen ervoor hier een flinke zak van had gekocht en de combi met banaan me wel lekker leek. Hieronder zie je wat ik verder nodig had voor deze eenvoudig zelf te maken havermout banaan/kokos koekjes. Met de hoeveelheden moet je zelf trouwens ook gewoon een beetje experimenteren, dat maakt bakken leuk!
♥ 200 – 250 gram havermout
♥ Studentenhaver
♥ Kokos schaafsel
♥ 3 bananen
♥ Kaneel
♥ Scheutje (soja)melk
♥ Suiker
Het maken van de koekjes is heel simpel. Eerst prak of mix je de bananen tot een zachte massa. Hierna voeg je de havermout al roerend toe. Dan voeg je kokos schaafsel toe. Je moet zelf even kijken hoeveel je lekker vindt, dat is persoonlijk.
Ik heb er wel wat flinke scheppen bij gedaan. Dan hak je de studentenhaver in kleine stukjes en voeg je hier een paar handjes van toe. Als laatste doe je er nog wat kaneel en suiker bij voor de extra en wat zoetere smaak.
Nu kan je de koekjes gaan maken. Ze worden in de oven niet echt groter, dus de vorm die je nu kneedt behoudt de koek ook. Maak ze niet té dik of groot, dan duurt het zo lang voordat ze gaar zijn in de oven. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 175 graden en leg de koeken op een ingevette bakplaat/folie of op bakpapier. Nu kun je de koeken in ongeveer 30 minuten bakken.
Let tussendoor goed op dat ze niet te snel bruin worden en check na 30 minuutjes of ze al helemaal gaar zijn. De koeken zijn net uit de oven heerlijk knapperig. De volgende dag zijn ze helaas niet knapperig, maar nog wel erg lekker.
Prima gelukt deze baksels! ♥
Geef een reactie