Het eetdagboek van Irene

Af en toe houden we op de redactie wel eens een weekje onze ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of ons avondeten bij. Ook kan je video’s bekijken waarin we een dagje mee eten filmen. We merken dat dit voor jullie erg helpend is om te zien, maar dat er ook vraag is naar hoe ons eetpatroon er verder uit ziet. Al eerder hield Laura eetdagboeken van een hele week bij. Dit is daarna lange tijd niet meer gedaan. Het leek mij leuk om dit ook een keertje te doen, omdat daar toch veel leuke reacties op waren. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie meer van dit soort blogs zouden willen zien. 

Maandag
Afgelopen weekend had ik wat nieuws ontdekt in de supermarkt, namelijk plantaardige yoghurt op basis van soja en kokos. Ik weet niet of het echt heel nieuw is, maar ik had het in ieder geval nog nooit gegeten. Ik houd wel van kokos dus wilde deze graag proberen. Ik at hem ‘s ochtends met een banaantje, maar ik vond hem eerlijk gezegd een beetje te veel naar kokos smaken. Het was net alsof je een hap handcreme in je mond stopt, haha. Ik dronk er een kopje Hotta bij. Dat had ik een tijdje terug gekocht in de Chinese supermarkt. Het is een oplosdrankje dat je warm drink met gember en honing. Het is een erg sterke smaak, dus je moet er wel van houden, maar ik vind het heel erg lekker. Al helemaal op warme dagen.

s’ Middags at ik twee boterhammen met een hele avocado en wat sla. ‘s Avonds at ik vegatische chili met zoete aardappel. Erg lekker. De laatste tijd ben ik helemaal gek van zoete aardappels. Gedurende de dag at ik tussendoor ook wat mandarijntjes en pepernoten

Dinsdag
Vandaag ontbeet ik weer hetzelfde ontbijtje, kokosyoghurt met banaan. Misschien niet m’n favoriete ontbijtje, maar weggooien vind ik ook weer zonder. Het was vandaag 5 december dus kreeg ik op kantoor een cupcakebakje met wat sinterklaas snoep. Verder had ik naar werk 4 boterhammen meegenomen met pindakaas en hummus. Bij de AH to go kocht ik mijn favoriete reep van Be Kind, deze is gemaakt van hele noten, chocolade en zeezout, mmm. Ook had ik twee mandarijntjes meegenomen. Tijdens het werk drink ik voornamelijke koffie, thee en water.

Op de terugweg had ik een beetje haast, omdat ik weer optijd bij roller derby training moest zijn. Daarom haalde ik onderweg even een patatje oorlog. Na training nam ik nog een stukje van m’n chocoladeletter die ik vandaag op werk van ‘Sinterklaas’ had gekregen. 😉 Mijn naam begint met de letter I en omdat dat niet zo’n grote letter is zitten daar altijd 2 van in een pakje. Ik weet wel dat alle chocoladeletters evenveel wegen, maar toch vind ik dat stiekem leuk. Vroeger was een chocoladeletter echt eetbuivoedsel, maar tegenwoordig kan ik er gelukkig weer echt van genieten. Deze letter ga ik gedurende de week lekker stukje voor stukje oppeuzelen. 

Woensdag
Ik heb al een tijdje een restje kastanjechampignons in de koelkast liggen en die moesten nu echt een keertje op. Ik bakte ze een beetje op en gooide ook twee eieren in de pan, deze deed ik op twee ontbijtcrackers met een beetje mayonaise. Super lekker! Tijdens het werken in de ochtend at ik een banaan en als lunch at ik 2 kaiserbroodjes met hummus. De broodjes lagen al een tijdje in de koelkast en ik was ze eigenlijk een beetje vergeten. Ze waren 1 dag over de datum, maar smaakten gelukkig nog prima. 

Tussendoor at ik een paar snoepjes die ik gisteren bij de Kruidvat heb gekocht. Je kan ze vinden in het schepvak. Deze zijn echt super lekker. Half winegum, half drop met daaromheen een zure poeder. Die 3 smaken door elkaar zijn heel bijzonder samen. Na een flinke wandeling met de hond heb ik mezelf thuis weer opgewarmt met een lekkere op thee en een stuk chocoladeletter. In de avond at ik frietjes gemaakt van zoete aardappel, bieten en pastinaak. Hierbij nam ik broccoli en een veganistische cordon blue van Vegafit. Echt bizar hoe goed dat is nagemaakt. Het lijkt heel erg op vlees en kaas. Dat had je 10 jaar geleden echt nog niet kunnen bedenken. 

Donderdag
Vanochtend ontbeet ik met vanilleyoghurt en cruesli met gedroogde vijgen en stukjes chocolade. In de loop van de ochtend at ik twee ontbijtcrackers. Ik besmeer ze met boter en eet er eentje met kaas en eentje met abkrikozenjam. Als lunch at ik 3 boterhammetjes met wederom boter, kaas, abrikozenjam en hummus. Ik dronk hierbij saliethee van Zonnatura. Dat is op dit moment echt mijn lievelingsthee. Tussendoor at ik nog een mandarijntje en een stukje van m’n chocoladeletter

In de avond at ik weer hetzelfde als gisteren, namelijk frietjes met broccoli en een veganistische cordon blue. Ik woon in m’n eentje dus ik eet wel vaker twee keer achter elkaar hetzelfde. Dat vind ik niet zo erg, maar soms vries ik ook weleens iets in of eet ik bijvoorbeeld het avondeten van gisteren als lunch of tussendoortje. Het ligt er een beetje aan wat het is of waar ik trek in heb. Pannenkoeken of pizza vind ik bijvoorbeeld ook prima als ontbijt. 😉 Na het eten ging ik naar roller derby training en na training at ik nog een bakje vanilleyoghurt.

Vrijdag
Vanochtend ontbeet ik weer met vanilleyoghurt. De cruesli was op, dus zocht ik naar iets anders om erin te doen. In de vriezer had ik nog wat bevroren blauwe bessen liggen. Deze deed ik in de magnetron tot ze echt warm waren. Erg lekker in combinatie met de koele vanilleyoghurt. Haast alsof je met een dessert ontbijt. Ik nam een dubbele boterham met kaas mee naar kantoor. Ook at ik nog een groene appel, een pakje Sultana en een grote koek met spelt, fruit en honing van de Albert Heijn. 

Na werk gingen we uit eten om nog even goed afscheid kunnen te nemen van zowel Sandra als Danique. Ook onze nieuwe ervaringsdeskundige Lotte kwam gezellig mee. Het was een hele leuke avond. Vooraf aten we wat brood met aioli, hummus en groene pesto. Als hoofdgerecht koos ik voor een risotto met bospaddenstoelen, truffel, gepocheerd ei, balsamicocreme en olijvencrumble. Ik dronk daarbij 2 glazen witte wijn en sloot af met een heerlijke chai latte


Zaterdag
Vandaag vertrok ik voor een paar dagen naar Berlijn. Ik heb niet thuis ontbeten en dronk een grote beker thee in de trein. Op het vliegveld ontbeet ik met een warm broodje tonijn met kaas en in het vliegtuig dronk ik een blikje tomatensap. In Berlijn kan je onwijs lekker eten, dus dat heb ik zeker ook gedaan. Ik heb uitgebreid gelunched met een geroosterde wortelsalade, wat brood en pompoensoep.

Later op de dag dronk ik een biertje bij een feestje waar tweedehands kleding werd verkocht. Op gegeven moment gingen ze sluiten, maar mijn biertje had ik nog niet op. Zo’n halve liter bier gooi ik niet zomaar achterover. In Berlijn mag je gewoon op straat drinken, een heel vreemd gevoel, maar het was dus geen probleem om de rest van mijn bier mee naar buiten te nemen! Bij een kerstmarkt dronk ik nog een glaasje glühwein en ‘s avonds at ik een enorme thaise noodlesoep. De porties in Berlijn blijken een stuk groter dan in Nederland, terwijl het over het algemeen goedkoper is. Je krijgt echt waar voor je geld en dat is leuk.

♥ Zondag
De volgende dag had ik lekker uitgeslapen. Als brunch at ik broccolisoep en een panini met olijventapenade. Daarbij dronk ik warme sinaasappelsap. Dat had ik nog nooit warm gedronken, maar ik vond het erg lekker! Daarna zat ik echt prop en prop vol. Daardoor heb ik eigenlijk tot het avondeten niet meer gegeten, maar ook ‘s avonds at ik wederom weer een grote maaltijd in een thais restaurant.

Als voorgerecht nam ik zoete aardappelfrietjes uit de frituurpan met deeg eromheen en als hoofdgerecht een rode curry met rijst. Ook dronk ik een glaasje witte wijn. Later op de avond dronk ik een cocktail en eenmaal terug in de airbnb heb ik nog wat chips gegeten. 

Omdat ik een paar dagen in Berlijn was is de blog wat later online gekomen dan gepland, vandaar dat jullie ook de dagen rondom sinterklaas nog hebben meegekregen. Ik hoop dat jullie het leuk en inspirerend vonden om een random week mee te kijken in mijn eetpatroon en ik ben benieuwd of jullie over een tijdje weer zo’n eetdagboek zouden willen zien. 

♥ Liefs,
Irene

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

21 reacties op “Het eetdagboek van Irene”

  1. Heel leuk om te zien, Irene! Motiverend ook om te lezen hoe flexibel je nu met eten om kunt gaan. Dat wil ik ook bereiken.

  2. Vind dit altijd leuk en inspirerend om te lezen!

  3. Leuk om te lezen. Mijn smaak is totaal anders dan die van jouw maar dat maakt het lekker boeiend!

  4. Leuk om te lezen. Mooi hoe je een afwisseling hebt van ‘gewoon’ eten en improviseert met producten die je nog hebt liggen en aan de andere kant ook af en toe luxer eet als je uit eten gaat. Ik herken me wel in die afwisseling.

  5. Wat hou ik van deze blogs!
    Je hebt een heel fijn eetpatroon. Je eet gezond maar je bent er toch niet excessief mee bezig, af en toe eens heerlijk zondigen mag ook.
    Kortom, een evenwichtig en ongedwongen eetpatroon, heel helpend voor mij!

  6. Wat ontzettend leuk en fijn om te zien dat je weer zo om kunt gaan met eten en er kan van genieten. Inspireert mij enorm en geeft mij goede hoop dat het ook weer anders kan. Wat super grappig van je chocoladeletter. Ik wist inderdaad dat elke letter; ongeacht de grootte uiteindelijk hetzelfde weegt, maar wist niet dat er bij de I er 2 in zaten! Super grappig. Thanks Irene for sharing! ❤

  7. Ik vind deze blogs echt heel leuk om te zien. Het motiveert om te zien dat je zo’n relatie weer kunt opbouwen met eten en drinken: de ene dag is de andere niet, lekker flexibel 🙂

  8. Fijn zo’n blog. Zo wil ik ook weer kunnen leven en eten. Dit motiveert mij om verder te gaan!!

  9. Ik heb echt met open mond zitten lezen..soms heb je van die blog posts die misschien niet zo indringend lijken, maar dan toch super hard binnen komen. Dit is daar eentje van. Ik vind het zò inspirerend hoe goed je met eten omgaat..die chocoladeletter! Dat het vroeger eetbuivoedsel was en dat je er nu gewoon mee kan omgaan…ik heb er geen woorden voor. Haha,, ik ben helemaal emotioneel! Dankjewel..misschien is er dan toch nog hoop voor mij?

  10. Ziet er lekker uit

  11. Deze blogs zijn geweldig!

  12. Een hap handcreme, hahahaa! 😀

  13. he wat fijn en verfrissend! leuk om lezen!

  14. Zo mooi om te zien dat jij je totaal niet meer houdt aan de structuur van een eetlijst of vaste hoeveelheden of vaste producten. Dit is voor mij echt het ultieme doel: gewoon op gevoel kunnen eten. Of zo ziet het er toch uit bij jou 🙂

  15. Superleuk! Als jij het ook leuk vond zou ik het zeker vaker doen 🙂

  16. heeeel leuk, hoop dat je het vaker doet

  17. Haha, ik drink hier ook altijd gewoon op straat 😛

  18. Super leuk! Ik vind dit soort formatten heel erg rustgevend op de een af andere manier, dus ik zou het persoonlijk leuk vinden om vaker zo’n weekje te lezen.

  19. Ik vind deze blogs altijd super fijn!!! Het is ontspannend, inspirerend, relativerend (niet iedereen doet aan Fajah Lourens of Rens Kroes) en bovenal geeft het hoop. Hoop dat ik ooit weer zo met voeding om kan gaan.

  20. Super leuk Irene!! echt heel erg fijn altijd deze eetdagboek-blogs met ideeën. zo zie ik toch dat variëren niet iets engs hoeft te zijn en je best eens wat nieuws kunt proberen…. goede inspiratie.. dank je wel 🙂

  21. Superleuk en fijn om te zien! Ik heb wel een beetje dezelfde smaak, behalve dat ik geen avocado en champignons lust.
    Ik vind dit ook extra fijn om te zien omdat ik in sommige opzichten al best ver ben in herstel, maar juist nu ook aan het proberen ben m’n lijst los te laten, wat losser met eten om te gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *