Hoe schadelijk is braken nu echt voor je?

Eind juli dit jaar, kwam er een video online waarin vragen over eetstoornissen en eetstoornisherstel door een ervaringsdeskundige arts werden behandeld. Deze video is goed bevallen. Daarom vanaf nu deze rubriek, waarin we per video een vraag van onze Proudies zullen beantwoorden. Vragen kun je stellen via de vraagsticker die voorbij zal komen op onze Instagram-stories, maar bijvoorbeeld ook onder deze blog of op YouTube. Vandaag bespreken we een vraag die we regelmatig terug hebben zien komen, namelijk: hoe schadelijk is zelfopgewekt braken (bij een eetstoornis) nu écht voor je?

Meer video’s van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A’s en meer.

 

Bekijk ook eens de volgende blogs over braken:

– De gevolgen van braken
– Tips om te stoppen met braken
Tanderosie bij eetbuien en braken
Braken zonder eetbui


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

 

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

3 reacties op “Hoe schadelijk is braken nu echt voor je?”

  1. Wat een fijne rubriek! Verzoekje voor een video over overmatig sporten / bewegingsdrang 😉

  2. Binge eating disorder: of de gevolgen van overeten allemaal omkeerbaar zijn.

  3. Ik heb gehoord dat je slokdarmruptuur of maagruptuur kunt krijgen van dat braken en dat kan levensgevaarlijk zijn en ook schadelijk voor het hart .Ik heb eens maatbekers met allemaal vocht er in gezien die iemand zou hebben verloren. Men is er tijdens sectie achter gekomen dat het een maag of slokdarmruptuur was. Diegene die dat overkwam lag levenloos in het toilet. Ook al ziet iemand er nog niet zo ziek uit kun je dit al krijgen met boulimia en braken en dan neemt men er heel veel vocht bij om dat braken op te wekken waarmee men met de vinger in de keel het braken mee opwekt Het is ook slecht voor de tanden vanwege dat zuur dat het glazuur kan aantasten wat steeds dunner wordt en gevoeliger. Soms heeft men tandheelkundige behandelingen ondergaan om de schade te herstellen. Het schijnt een gewoonte te zijn waar iemand van af moet. Er zijn ook zelfhulpboeken van verschenen die door een ervaringsdeskundige en Greta Noorderbos is geschreven die meer boeken over eetstoornissen heeft geschreven. Boulimia is net zo gevaarlijk als anorexia . .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *