Tijd voor weer een lekker gerechtje van Lotte! Ditmaal een wintergerecht met een fris tintje. Een heerlijke variatie op de bekende hutspot. Tijdens deze koude dagen kan je wel wat extra energie gebruiken en is een stevige stamppot dus heel welkom. Bovendien is stamppot ook gezond, want het bevat lekker veel groentes.
Wat heb je nodig voor ca 4 personen:
-kerriepoeder
-knoflook
-bosje bosui(ook wel lente-ui)
-1 kg aardappelen
– ruim 500 gr wortelen
-zout en peper
-klont boter
Materialen
-stamper
-braadpan
-pollepel
Bereiding
1. schil de aardappelen, en kook deze in ca. 20 minuten gaar met wat zout.
2. schil de wortelen en snijd deze in schuine plakken
3. snijd de knoflook heel fijn en bak deze in de klont boter aan samen met de
schuine plakken wortelen, en doe de deksel op de pan.
4. Voeg na 15 min. schuingesneden bos-ui toe samen met 1-2 eetl. kerrie wat zou en
wat peper.
5. laat dit nog 5 minuten bakken met de deksel op de pan.
6. schud de aardappelen af en stamp deze fijn samen met de wortelen(deze mogen ook
heel blijven, dan zorg je meer voor een grove puree waardoor het wortel-ui mengsel is gedaan)
7. Evt nog op smaak brengen met kerrie, zout en peper.
en dan smullen maar!
(dit smaakt goed met een (veg.)gehaktbal, (veg.)braadworst of gebakken (veg) gehakt met een uitje en jus!)
Geef een reactie