Love Island, Temptation, First Dates, Tinder, bijna alle tv-programma’s en social media lijken over de zoektocht naar de ultieme relatie te gaan. Ik besef dat ik de keuze heb om hier wel of niet naar te kijken, maar toch blijft het confronterend. Door met jullie te spreken op Proud2Bme, weet ik dat ik hierin niet alleen ben. Als ik om me heen kijk, dan lijkt het zo makkelijk om een partner te vinden, maar waarom lukt het mij dan niet?!
Opvoeding
Meerdere blogs die ik heb geschreven, gaan over mijn hechtingsproblematiek (met mijn moeder). Tijdens mijn opgroeiproces hebben er gebeurtenissen plaatsgevonden die van grote betekenis voor mijn verdere leven zijn geweest. Mede door de psychische problematiek van mijn moeder en mijn eigen ziektes – ernstig astma en anorexia, heb ik voor mijn gevoel compleet de ‘echte’ puberteit gemist. Op de momenten dat mijn vriendinnen bezig waren met jongens, make-up en een eigen identiteit vormen, was ik bezig met het huishouden te verzorgen, mijn gewicht, calorieën tellen en verbranden. In mijn hoofd was er geen ruimte voor seksuele verlangens en thuis werd er nooit over gesproken.
Mijn eerste liefde
Tot vorig jaar heb ik dan ook nog nooit een relatie gehad. Sinds dat ik op mezelf woon, was er al wel enige nieuwsgierigheid naar, maar echt een actieve stap zetten durfde ik niet. Mijn zelfvertrouwen was zo geschaad dat het in mijn gedachtes niet bestond dat iemand mij leuk zou vinden. En toen… Vanaf september 2020 stond mijn leven compleet op z’n kop. Ik verloor mijn dierbaarste persoon, mijn vader, aan kanker. Mijn wereld stortte in en mijn angst- en eetstoornis namen de overhand. Ik was mezelf – ondanks veel steun van vrienden en familie – helemaal kwijt. Totdat een oude vriend weer contact met me zocht. We gingen samen wandelen, samen bowlen en konden uren met elkaar praten. Ik ontwikkelde een nieuw gevoel en vroeg mezelf af of dit soms verliefdheid was. Nachtenlang heb ik met 1001 gedachtes hierover wakker gelegen en op een nacht stuurde ik het bewuste appje. Ongeveer een boekwerk lang, maar het kwam er op neer dat ik sterke gevoelens voor hem had ontwikkeld met de vraag of hij het ook op die manier ervoer. En jawel, de gevoelens waren wederzijds!
We spraken nog vaker af en ik voelde me – ondanks nog veel verdriet om het overlijden van mijn vader -langzaamaan weer de échte Marli worden. Ik was wel ontzettend bang voor hetgeen dat gekoppeld is aan verliefdheid, namelijk seksualiteit en intimiteit. Er zou een moment komen waarbij dit ging gebeuren. Ergens verlangde ik er ook naar, maar door opmerkingen die me in het verleden ingeprent zijn, was ik ook bang dat hij me hiervoor niet goed genoeg zou vinden. Uiteindelijk kwam de bewuste avond waarbij onze lippen elkaar raakten. Ik voelde zijn liefde letterlijk en had gewild dat ik altijd in dit moment kon blijven hangen. Hij sprak de woorden ‘Ik hou van je’ en de tranen stonden in mijn ogen. Zoveel warmte, zoveel liefde had ik nog nooit in mijn leven gekregen.
Helaas hield onze verkering door bepaalde omstandigheden geen stand, maar we zijn nog steeds beste vrienden met elkaar. Wat hij voor mij in die paar maanden heeft betekend, is onbeschrijfelijk. Hij bracht me veiligheid, geborgenheid en van elke aanraking kon ik genieten. Hij heeft me voor een deel mijn zelfvertrouwen teruggegeven. Daarvoor zal ik hem altijd ontzettend dankbaar blijven!
Seksualiteit bespreekbaar maken
Door een bepaalde opvoeding, door seksueel misbruik, door een laag zelfbeeld en door vele andere factoren is het mogelijk dat je het lastig vindt om over seksualiteit te praten. Ook ik worstel hier nog steeds mee. Aan de ene kant is me vaak door mijn ouders verteld dat ik geen behoefte kan hebben aan seks, omdat ik thuis nooit zoveel affectie heb getoond. Aan de andere kant verwacht ik van mezelf dat ik op deze leeftijd al wel ervaring ermee had. Daarom probeer ik nu met al mijn vragen bij iemand die ik vertrouw aan te kloppen. Hierdoor merk ik dat – het voor mij zo beladen onderwerp – seksualiteit eigenlijk heel normaal hoort te zijn en dat (bijna) ieder mens hier behoefte aan heeft. Daarom wil ik je met deze blog meegeven dat je jouw vragen, jouw problemen en jouw verlangens over seksualiteit bespreekbaar mag maken. Je bent hierdoor niet raar of stom, nee je bent gewoon een mens! Wanneer je in jouw omgeving niemand hebt dan ben je ook altijd welkom om hierover op het forum of in onze dagelijkse chats te praten. Ook organiseren wij regelmatig een themachat over seksualiteit. Bekijk onze agenda hier.
Je bent niet alleen. ♥
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie