Als je zin hebt in een lekkere én gezonde traktatie dan zijn onze chocolade kiwi lollies misschien wel iets voor jou om eens te maken. Het is heel eenvoudig en je hebt er vrij weinig voor nodig. Op zomerse dagen is dit kleine tussendoortje heerlijk, maar ook in de winter is het genieten. Als je bezoek hebt kun je ze met deze kiwilollies echt verrassen. Wij hadden de lollies in een half uurtje gemaakt en hebben er daarna heerlijk van genoten. Ik zal je in deze blog uitleggen hoe je ze maakt.
Allereerst heb je het volgende nodig: een aantal kiwi’s (ik kocht er 5), een grote reep pure chocolade en lollystokjes (te koop bij Xenos). Daarnaast is het handig als je thuis een dievries hebt, een fornuis en twee pannen (1 grote en 1 kleine).
Schil de kiwi’s en snijdt ze in brede plakjes. Er moet een stokje stevig in kunnen, dus snijdt ze echt niet te smal.
Als je alle plakjes hebt, kun je ze overal voorzien van een lollystokje. Zorg ervoor dat de stokjes stevig in de kiwiplakjes zitten. Leg alle kiwiplakjes met lollystokje op een plank of schotel met daarop bakpapier. Op die manier vriezen ze niet vast. Nu is het tijd om ze in de dievries te doen.
Terwijl de kiwiplakjes in de diepvries langzaam afkoelen, is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je ‘Au bain-marie’. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto’s, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.
Als de kiwiplakjes bevroren zijn en de chocolade gesmolten kan je de kiwilollies gaan overgieten met chocolade. Pas op dat het pannetje niet in de pan eronder zakt, want als er water bij de chocolade komt komen en klontjes in. Leg de kiwi’s nadat je ze hebt bedekt met chocolade weer snel terug in de diepvries of eet ze direct op.
Omdat de kiwi heel koud is wordt de chocolade snel hard, je moet dus wel een beetje opschieten. Het meest handig is om de kiwi met een mes te besmeren boven het pannetje, kijk zo:
Laat de kiwi lollies weer even lekker koud worden en dan zijn ze klaar om te serveren! Als je nog een paar kiwi’s over hebt kan je de lollies leuk hierin prikken. Je kunt ook een watermeloen hiervoor gebruiken. Eet de kiwi’s wel snel op als ze eenmaal uit de diepvries komen, want anders worden ze wat zacht en vochtig.
Geniet ervan
Geef een reactie