Kiwi lollies met chocolade

Als je zin hebt in een lekkere én gezonde traktatie dan zijn onze chocolade kiwi lollies misschien wel iets voor jou om eens te maken. Het is heel eenvoudig en je hebt er vrij weinig voor nodig. Op zomerse dagen is dit kleine tussendoortje heerlijk, maar ook in de winter is het genieten. Als je bezoek hebt kun je ze met deze kiwilollies echt verrassen. Wij hadden de lollies in een half uurtje gemaakt en hebben er daarna heerlijk van genoten. Ik zal je in deze blog uitleggen hoe je ze maakt.

Allereerst heb je het volgende nodig: een aantal kiwi’s (ik kocht er 5), een grote reep pure chocolade en lollystokjes (te koop bij Xenos). Daarnaast is het handig als je thuis een dievries hebt, een fornuis en twee pannen (1 grote en 1 kleine).

Schil de kiwi’s en snijdt ze in brede plakjes. Er moet een stokje stevig in kunnen, dus snijdt ze echt niet te smal.

Als je alle plakjes hebt, kun je ze overal voorzien van een lollystokje. Zorg ervoor dat de stokjes stevig in de kiwiplakjes zitten. Leg alle kiwiplakjes met lollystokje op een plank of schotel met daarop bakpapier. Op die manier vriezen ze niet vast. Nu is het tijd om ze in de dievries te doen.

Terwijl de kiwiplakjes in de diepvries langzaam afkoelen, is het tijd om de chocoladereep langzaam warm te laten worden. Dit doe je ‘Au bain-marie’. Dit betekent dat je de chocoladereep niet rechtstreeks in de pan smelt, maar in een pannetje in het warme water van een andere pan. Kijk maar naar onderstaande foto’s, dan snap je het wel. Brokkel of snijdt de chocolade in kleine stukjes voordat je deze in de pan doet, anders duurt het heel lang.

Als de kiwiplakjes bevroren zijn en de chocolade gesmolten kan je de kiwilollies gaan overgieten met chocolade. Pas op dat het pannetje niet in de pan eronder zakt, want als er water bij de chocolade komt komen en klontjes in. Leg de kiwi’s nadat je ze hebt bedekt met chocolade weer snel terug in de diepvries of eet ze direct op.

Omdat de kiwi heel koud is wordt de chocolade snel hard, je moet dus wel een beetje opschieten. Het meest handig is om de kiwi met een mes te besmeren boven het pannetje, kijk zo:

Laat de kiwi lollies weer even lekker koud worden en dan zijn ze klaar om te serveren! Als je nog een paar kiwi’s over hebt kan je de lollies leuk hierin prikken. Je kunt ook een watermeloen hiervoor gebruiken. Eet de kiwi’s wel snel op als ze eenmaal uit de diepvries komen, want anders worden ze wat zacht en vochtig.

Geniet ervan

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

22 reacties op “Kiwi lollies met chocolade”

  1. Wat ontzettend leuk, ga ik eens proberen!

  2. Wat een leuk idee!

  3. Oehw lekker… Vorige week toevallig gemaakt met aardbeien jummie

  4. Ik doe dit ook vaak met dunne plakjes appel of banaan, een klein beetje pindakaas tussen 2 plakjes, chocolade eroverheen en dan in de vriezer

  5. Kiwi met chocolade? Hm nee… wel banaan! Of aardbei!

  6. Omg, dat ziet er zo leuk en orgineel uit!
    Krijg echt zin om naar de supermarkt te fietsen en ze te gaan maken haha :p

  7. dit is idd lekker.
    maar ook lekker met oa. appel, perzik/nectarine of peer(wat meer gerijpte)

  8. leuk zeg, wat een verrassing en vast lekker!

  9. Super leuk!

  10. Met aardbeien vind ik het heeeerlijk 😀

  11. Dit zag ik al op Pinterest 😉

  12. Lijkt me lekker!

  13. Leuk idee zeg! Die onthoud ik voor eventuele feestjes. Kun je makkelijk ook de avond van te voren maken 🙂

  14. kiwi en chocolade lijkt me niet zo’n lekkere combinatie.

  15. Wajoh!! Dit moet ik echt maken.. wordt vast een geklieder van hier tot Tokyo, maar alles met chocola is lekker (bijna alles)dan; peer met chocola vooral heel lekker – kiwi met chocola nog nooit geproefd = ga ik proberen! Dankdank!

  16. Leuk idee! En makkelijk te maken… ga het zeker proberen!

  17. Als de keuken gemaakt is ga ik ze zeker maken!!!! 😀

  18. Waar kan je die stokjes kopen?

  19. Laat maar, ik zag het al

  20. Joyce is moohoooii!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *