Toen ik net op mezelf ging wonen, at ik weleens bij de vrouw waar ik mijn huisje van huurde. Ze maakte dan soms gevulde aubergine. De eerste keer dat ik hoorde dat we dat aten, schrok ik een beetje, want ik vond aubergine maar een rare en vieze groente. Eenmaal op tafel bleek haar recept voor gevulde aubergine superlekker. Ik heb het hierna nog regelmatig met haar gemaakt en het bleek toen ook nog eens heel eenvoudig te maken. Het leek me daarom leuk, voor de kookdummy’s like me, dit recept te delen op Proud2Bme. Misschien ken je het wel of denk je nu net als ik ooit dacht ‘Iewlll aubergine is vies!’. Bekijk dan toch even dit recept, want misschien weet ik je wel te overtuigen om het toch eens te proberen.
Wat je voor twee personen nodig hebt is het volgende:
- 2 aubergines
- gehakt
- uitje
- cheddar kaas
- geraspte kaas
- rijst
- rode paprika
Wat je dan moet doen is het volgende:
Snijd het uitje in kleine stukjes en bak dat samen met het (vegetarische) gehakt in een pan. Snijd nu de aubergines in de lengte doormidden en probeer de aubergine zoveel mogelijk (voorzichtig!) uit te hollen. Bak de inhoud van de aubergines nu mee met het gehakt. Voeg tenslotte ook stukjes paprika toe aan het mengsel in de pan.
Kook de de rijst in een andere pan en verwarm de oven voor op ongeveer 185 graden. Je kunt de uitgeholde aubergines een paar minuutjes bovenin de pan rijst doen, zodat ze al wat zachter worden.
Vul nu de aubergines met het gehaktmengsel, maar bestrooi de binnenkant eerst met een klein beetje geraspte kaas. Bovenop het mengels leg je vervolgens een plakje cheddar kaas. Nu kunnen ze in de oven.
Laat het geheel zo’n 15 minuutjes in de oven staan en houd de rijst ondertussen warm. Klaar? Dan kan je het geheel opdienen. Ik heb de rijst eerst in bakjes gedrukt zodat het er wat leuker uitzag
Geloof me, dit recept is heel erg lekker! ♥
Geef een reactie