De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat ik het steeds leuker begin te vinden om lekkere dingen voor mijzelf en mijn vriendin klaar te maken. Eerder was ik nog heel erg van het makkelijk en zo snel mogelijk. Nu ben ik nog steeds niet heel goed in hele ingewikkelde maaltijden, maar ik ben wel uitgebreider en een stuk lekkerdere maaltijden gaan maken. Dit maakt me blij en zorgt ervoor dat ik soms ook positiever ten opzichte van mijzelf en mijn lijf in het leven sta. Een fijne ontwikkeling die ik jou ook gun. Het leek me daarom wel leuk om wat vaker mijn lunches en andere maaltijden met je te delen. Hopelijk kan ik je hierdoor inspireren ook wat beter voor jezelf te gaan zorgen.
In deze blog deel ik drie wat luxere lunches die ik een paar weekjes geleden heb gemaakt. Ze zijn simpel te maken, maar je moet er wel een beetje tijd voor vrij maken. Ja, het kost dus TIJD, maar levert ook veel positiviTEIT op. Het zijn stuk voor stuk heerlijke broodjes geworden die je prima zo nu en dan kan eten als lunch, als variatie op een basislijst.
♥ Broodje vega burger met zoete aardappelfriet
Vandaag maak ik met het falafeldeeg van de Appie (helaas nóg niet verkrijgbaar bij iedere AH) een overheerlijke vegetarische burger op twee Liefde & Passie boterhammen van AH. Dit brood is echt een aanrader. Het smaakt zoveel beter dan gewoon supermarktbrood. Je kun het zelf snijden en hierdoor nét iets dikker snijden dan gewone boterhammen.
Dit heb ik gebruikt:
– Falafeldeeg
– Liefde & Passie brood
– Avocado
– Sla
– Ketchup
– Kruiden (provencaals & paprika)
– Tomaatjes
– Lente ui
– Champignons
– Zoete aardappel
– Mayonaise of fritessaus
Ik besmeer de twee boterhammetjes met wat boter en ga dan beginnen met het bakken van de hamburger en snijden van de groentes die ik erbij en erop wil eten.
Ik ga nu voor onder de burger een lekker prakje maken met avocado. Hiervoor prak ik een deel van de avocado met ketchup. Een beetje peper en zout erdoor en klaar.
Op de boterham leg ik wat sla en daarbovenop de avocado prak. Nu wat tomaatjes en uitjes erop en de burger kan komen…
Tussendoor bak ik wat champignons in een pan. Als de burger goudbruin is kan hij op het broodje. Daarbovenop kunnen de champignons.
…ondertussen heb ik trouwens de zoete aardappel in lange partjes gesneden en de oven voorverwarmd op 200 graden.
De zoete aardappel kan nu met wat paprika kruiden in de oven gedurende ongeveer 20 minuutjes. De friet wordt niet mega krokant trouwens, mocht je dat verwachten.
Als de zoete aardappelfriet klaar is wordt het tijd om het broodje lekker op te gaan eten. Het is echt een feestje om zoiets voor jezelf te maken als lunch. Het was een heerlijk broodje en perfect in combi met de zoete aardappel. Echt een aanrader en ik hoop dus ook dat jij dit ook een keer voor jezelf gaat maken! ♥
♥ Spinazie Omelet met noten
Ik ben dol op eitjes en eet ze graag zacht gekookt, als spiegelei of als omelet! Vandaag maakte ik een wat luxere omelet. Heel eenvoudig eigenlijk, maar erg lekker om je lunch eens nét even anders mee te maken.
Ik gebruikte het volgende:
– Champignons
– Spinazie
– 4 Eitjes
– Sla
– Tomaat
– Walnoten
– Lente ui
– Liefde & Passie brood
Eerst sneed ik uiteraard de champignons en het lente uitje in kleine stukjes. Dit bakje ik samen met de spinazie totdat het een beetje zacht was allemaal. Hierna klutste ik de vier eitjes door elkaar en voegde ik alle gebakken groentes toe.
TJOP in de pan en bakken maar! Deze omelet biedt trouwens voldoende beleg voor een stuk of 6 boterhammen. Dat had ik vooraf ook niet helemaal voorzien. Ik bak de omelet aan beide kanten mooi goudbruin en snijd hem dan in een soort pizzapunten.
Boter of mayonaise op brood en de omelet pizzapunten kunnen erbovenop. Ik eet dit samen met wat sla, tomaatjes en een paar walnoten. Een goede combi die ik je zeker kan aanraden! Het was erg lekker!
Zelfs mijn hond Sjors keek jaloers naar mijn bammetjes…
♥ Hummus, verse pesto en meer
Tenslotte een luxere lunch die ik de laatste tijd regelmatig maak, zeker eens per week (vandaar ook een bereiding foto van een andere dag dan de resultaat foto). Hij is eenvoudig te maken, er hoeft niets gebakken te worden. Je moet er alleen wat basisproducten voor in huis halen, maar als je die eenmaal hebt kun je dit makkelijk vaker maken.
Wat heb ik gebruikt:
– Hummus
– Verse Pesto
– Lente ui
– Liefde & Passie brood
– Sla
– Tomaatjes
– Amandelen en walnoten
– Olijven
– Avocado
– Jamaicaanse kruiden
Voor deze lunch besmeerde ik één boterham met verse pesto en eentje met hummus. Ik belegde die met hummus met stukjes avocado en deed hier wat kleine stukjes walnoot overheen en tenslotte wat Jamaicaanse kruiden. Op de andere boterham sneed ik stukjes tomaat en dit combineerde ik met kleine stukjes amandel en lente uit. Tenslotte kan je er nog wat olijfjes bij doen om het geheel extra lekker te maken. Dit is echt één van mijn favoriete lunches op het moment.
Dit waren drie wat luxere lunches die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Ik hoop dat het je inspireert ook wat meer je best voor jezelf te doen. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor je stemming én je zelfbeeld. Het zorgt voor positiviteit. Misschien niet direct omdat het door je eetstoornis ook slecht en spannend voelt, maar op termijn zal het je helpen.
Laat me gerust weten of je vaker dit soort blogs wilt zien of op een andere manier mijn kook creaties wilt bekijken. Ik doe het graag en vind het leuk (én lekker!).
Liefs, Scarlet ♥
Geef een reactie