Ik houd van houmous, dat weten een aantal van jullie vast wel. Ik vind het een heerlijke dip of beleg voor op brood, crackers en rijstwafels. Maar ook bij een salade of rauwe wortels is het een lekkere snack voor bij de lunch of tussendoor. Zelf koop ik vaak de houmous van Sabra of Maza, maar ik heb het nu ook een keertje zelfgemaakt en dat is helemaal niet zo moeilijk. Ik deel mijn recept met jou, zodat je het ook eens kunt proberen.
Houmous is voornamelijk gemaakt van kikkererwten, geroosterde sesampasta, olijfolie en kruiden. Het is een romige pasta uit het Midden-Oosten die goed te combineren is met groenten en brood. Houmous heeft een volle smaak en kan als snack dienen voor tussendoor of als broodbeleg gegeten worden. Ik houd ervan en als je het nog nooit gegeten hebt, is dit een goed moment om het eens te proberen.
♥Wat heb je nodig?
- 400 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt)
- een citroen
- 2 grote tenen knoflook, of drie kleine
- 200 gram tahin, sesampasta (kun je bij AH kopen in een potje)
- 50 ml bronwater of gefilterd kraanwater
- 1 eetlepels olijfolie
- zeezout
- peper
- komijn
- koriander (vers)
♥ Hoe maak je het?
Als eerst ga je aan de slag met de knoflook, tahin, citroensap van 1 citroen en het water. Dit doe je in de blender/hakmolen en mix je tot een glad goedje. Daarna voeg je de kikkererwten en kruiden er aantoe en mix je het tot de erwten niet meer herkenbaar zijn. Breng het nu even op smaak door het te proeven met een schone lepel en eventueel nog wat kruiden toe te voegen. Is het wat aan de droge kant, voeg dan nog wat olijfolie of water toe en mix het nog een keer. Je kunt het serveren met verse koriander of wat paprikapoeder er overheen.
Geef een reactie