Vorige week plaatste ik een creatieve blog met lekkere rudolf rendieren voor de kerst gemaakt van Rolo’s en pretzels. Vandaag breid ik mijn kookkunsten nog een beetje uit met eetbare kerstmannen en kerstboompjes. De kerstmannen en boompjes zijn eenvoudig te maken en je hebt er vrij weinig spullen voor nodig. Geen ingewikkeld, duur gedoe dus en toch een leuk, lekker en origineel resultaat. In deze blog leg ik jullie uit hoe je de kerstmannen en kerstbomen maakt.
Wat heb je nodig voor de kerstmannen?
- Aardbeien
- Slagroom
- Sesamzaadjes of icing stiften
Wat je moet doen is het volgende: Snijd eerst het topje van de aarbei af. Dat is de muts van de kerstman. maak nu knopen met een klein voorwerp en de slagroom op de voorkant van de aardbei. Spuit nu wat slagroom bovenop het onderste deel van de aarbei. Nu kan de muts erop. Je kunt het beste gebruik maken van stevige zelfgeklopte slagroom. De spuitslagroom bleek namelijk wel wat zacht en glibberig te zijn. Als de muts erop zit kan je die voorzien van een leuk wit bolletje. Maak nu met twee sesamzaadjes of een icing stift de oogjes. Klaar is je kerstman!
Wat heb je nodig voor de kerstboompjes?
- Besneeuwde cakejes of cupcakes met poedersuiker
- Groene Marsepein
- Stokjes
- Mini smarties
- Icing stift
Wat je dan moet doen is het volgende: Kneed een kegelvormpje van een beetje marsepein. Knip nu met een schaar rondom de kegel in de marsepein. Dat zijn de naalden van het boompje. Prik het boompje nu op een stokje en doe dit vervolgens weer in het cakeje. Nu kan je het boompje versieren door er mini smarties in te drukken en met icing stift slingertjes te maken. En klaar is je kersttafereeltje!
Nu is het tijd om de kerstman, de kerstboom en de rendieren uit mijn eerdere blog samen te voegen.
♥ Geniet ervan ♥
Geef een reactie