Deze hartige taart wordt zowel warm als koud gegeten, maar ik vind hem het lekkerst wanneer ik het warm eet. De kipkersen taart is naar mijn mening echt de moeite waard om te proberen. Het is misschien wat vreemd om stukjes kers tussen de kip te ontdekken. Geen alledaagse combinatie maar wel erg lekker! Ik zou zeggen probeer het zelf.
Benodigdheden voor vier personen:
♥ Een grote pot pitloze kersen.
♥ Peper
♥ Zout
♥ 1 eetlepel sambal
♥ 1 rode ui
♥ Gember
♥ Een pak bladerdeeg
♥ Kerrie saus
♥ Geraspte kaas
♥ 500 gram kipfilet
♥ Twee paprika’s
♥ Een zak groentemix
♥ Champignons
♥ Crème fraîche
Stap 1. Snijd de kip, ui, paprika en champignons in stukjes.
Stap 2. Laat de kersen goed uitlekken in een zeef.
Stap 3. Pak twee pannen. De een gebruik je voor de kip, de ander voor de groenten. Tijdens het bakken van de kip voeg je wat zout en peper toe.
Stap 4. Wanneer de paprika, ui en champignons goed zijn gebakken leg je ze in een schaal en bak je de groentemix.
Stap 5. Wanneer zowel de groentemix als kip goed is gebakken pak je een grote wokpan zodat je alles nog een keer goed bij elkaar kunt bakken.
Stap 6. Voeg de crème fraîche als laatste toe en breng het op smaak met de sambal,gember en kerrie saus.
Stap 7. Verdeel de plakjes bladerdeeg goed over de schaal zodat alles bedekt is. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het kipkersenmengsel verdelen, en het afsluiten met bladerdeeg.
Stap 8. Als laatste strooi ik er wat extra geraspte kaas overheen.
Stap 9. Bak de kip-kersen taart in de oven voor 20 tot 25 min op 225 C goudbruin en gaar.
Stap 10. Laat het gerecht nog even goed afkoelen….
Eet smakelijk!
Geef een reactie