Kort geleden ging ik even bij mijn broer langs. Hij houdt van allerlei lekkere dingen bakken en dus kreeg ik een plak zelfgebakken kruidkoek aangeboden. De koek was heerlijk en dus heb ik hem gevraagd het recept, wat hij op de site van AH had gevonden, met ons te delen zodat iedereen kan smullen van deze lekkere kruidkoek met rozijntjes.
Wat heb je nodig?
- 300 g volkorenmeel
- 250 g donkerbruine basterdsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 1 el koekkruiden
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 g rozijnen
- 1 ei
- 1 volle el schenkstroop
- 200 ml melk
Wat moet je dan doen?
- Even de oven voorverwarmen op 175 graden
- Doe het volkorenmeel, het bakpoeder, de basterdsuiker, de koekkruiden, het kaneelpoeder en een mespuntje zout samen in een kom en rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel.
- Voeg het ei en de stroop toe
- Lekker roeren
- Voeg een scheutje melk toe
- Voeg de rozijnen toe
- Vet een cakevorm in en giet het beslag erin
- Bak de koek in ongeveer een uur lekker gaar
…..eventjes laten afkoelen en genieten maar!
Houd jij van kruidkoek?
Geef een reactie