Onlangs maakte ik twee nagerechtjes die zo heerlijk bleken te zijn, dat ik ze graag met jullie wil delen. Behalve als nagerecht kun je dit ook prima als gebakje eten. Het is makkelijk te maken en lekker fris door het fruit.
Recept voor een Hollands aardbeientaartje
Benodigheden (voor 4 personen):
♥ 125 g kletskoppen;
♥ 30 gram gesmolten roomboter;
♥ 2 eierdooiers;
♥ 2 zakjes vanillesuiker;
♥ 40 gram kristalsuiker;
♥ 25 gram bloem;
♥ 250 ml halfvolle melk
♥ aardbeien.
Bereidingswijze:
– Maal de kletskoppen fijn in de keukenmachine en voeg de gesmolten roomboter toe;
– Zet 4 papieren muffin vormpjes in een muffinvorm en vul deze met het koekmengsel en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel (ook aan de zijkanten) zodat er een kuipje ontstaat;
– Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast;
– Doe de eidooiers, vanillesuiker, kristalsuiker, bloem en de halfvolle melk in een pannetje en laat alles al roerend zachtjes aan de kook komen;
– Als het een paar seconde gekookt heeft en wat dikker is geworden laat het dan afkoelen;
– Wanneer het afgekoeld is spuit dit dan voorzichtig op de kuipjes en decoreer met een aardbei (met een spuitzak).
Recept voor een vruchtentaartje met Griekse yoghurt
Benodigdheden (voor 6 personen):
♥ 150 gram bloem;
♥ zout;
♥ 50 gram suiker;
♥ 75 gram koude boter;
♥ 1 eidooier;
♥ 3 blaadjes gelatine;
♥ 200 ml Griekse yoghurt;
♥ 1-2 el citroensap;
♥ fruit naar keuze.
Bereidingswijze:
– Kneed de bloem, een snufje zout, 50 gram suiker, 75 gram boter en de eidooier tot een glad deeg;
– Laat het 30 minuten rusten in de koelkast;
– Vet 6 kleine taartvormpjes in;
– Verdeel het deeg in de 6 taartvormpjes en prik deze in met een vork en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175c / hetelucht:150 c);
– Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze goed afkoelen;
– Week de gelatine in koud water en breng de Griekse yoghurt op smaak met wat suiker en citroensap;
– Knijp de gelatine uit en warm hem heel even op in een warm pannetje (niet aan de kook brengen) en roer de gelatine door de Griekse yoghurt en laat het opstuiven in de koelkast;
– Wanneer de Griekse yoghurt wat dikker is geworden verdeel dit dan over de gebakjes en breng als laatste verschillende fruitsoorten aan.
Eet smakelijk!
Geef een reactie