Lekkere nagerechtjes

Onlangs maakte ik twee nagerechtjes die zo heerlijk bleken te zijn, dat ik ze graag met jullie wil delen. Behalve als nagerecht kun je dit ook prima als gebakje eten. Het is makkelijk te maken en lekker fris door het  fruit.

Recept voor een Hollands aardbeientaartje

Benodigheden (voor 4 personen):
 125 g kletskoppen;
 30 gram gesmolten roomboter;
 2 eierdooiers;
 2 zakjes vanillesuiker;
 40 gram kristalsuiker;
 25 gram bloem;
 250 ml halfvolle melk
aardbeien.

Bereidingswijze:
– Maal de kletskoppen fijn in de keukenmachine en voeg de gesmolten roomboter toe;
 Zet 4 papieren muffin vormpjes in een muffinvorm en vul deze met het koekmengsel en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel (ook aan de zijkanten) zodat er een kuipje ontstaat;
 Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast;
 Doe de eidooiers, vanillesuiker, kristalsuiker, bloem en de halfvolle melk in een pannetje en laat alles al roerend zachtjes aan de kook komen;
 Als het een paar seconde gekookt heeft en wat dikker is geworden laat het dan afkoelen;
 Wanneer het afgekoeld is spuit dit dan voorzichtig op de kuipjes en decoreer met een aardbei (met een spuitzak).

Recept voor een vruchtentaartje met Griekse yoghurt 

Benodigdheden (voor 6 personen):
150 gram bloem;
zout;
50 gram suiker;
75 gram koude boter;
1 eidooier;
3 blaadjes gelatine;
200 ml Griekse yoghurt;
1-2 el citroensap;
fruit naar keuze.

Bereidingswijze:
– Kneed de bloem, een snufje zout, 50 gram suiker, 75 gram boter en de eidooier tot een glad deeg;
– Laat het 30 minuten rusten in de koelkast;
– Vet 6 kleine taartvormpjes in;
– Verdeel het deeg in de 6 taartvormpjes en prik deze in met een vork en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175c / hetelucht:150 c);
– Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze goed afkoelen;
– Week de gelatine in koud water en breng de Griekse yoghurt op smaak met wat suiker en citroensap;
– Knijp de gelatine uit en warm hem heel even op in een warm pannetje (niet aan de kook brengen) en roer de gelatine door de Griekse yoghurt en laat het opstuiven in de koelkast;
– Wanneer de Griekse yoghurt wat dikker is geworden verdeel dit dan over de gebakjes en breng als laatste verschillende fruitsoorten aan.

Eet smakelijk! 

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

11 reacties op “Lekkere nagerechtjes”

  1. hmm ziet er lekker uit zeg!

  2. had ze op het forum voorbij zien komen, ziet er goed uit!

  3. Oeiii, dat ziet er lekker uit!!

  4. Aah die zien er allebei heeel lekker uit! 🙂

  5. mmm lijkt me heerlijk maar niet alleen als nagerecht maar zeker ook voor een tussendoortje of als je visite krijgt 🙂

  6. Ziet er ontzettend lekker uit en ga ik zeker een keertje maken .. én eten ja 🙂

  7. Gaaf, ziet er echt lekker uit! Denk dat ik morgen dat vruchtentaartje eens ga uitproberen 😉

  8. Oké dat Hollands aardbeientaartje is niet normaal. Ik weet zeker dat ie heerlijk is. Ik ga het maken.

  9. Vandaag het vruchtentaartje gemaakt, nog niet geproefd! Dus ben benieuwd 😉 Maar is het normaal dat die koek eronder super hard is? ;o

  10. Ha Proud2BGodsChild: de koek moet inderdaad hard zijn maar niet keihard maar het is dus normaal dat het een harde koek is. Oeiii krijg ook zin om hem het weekend weer te maken, zoo lekker :)!

  11. oeeeh die eerste wil ik eens maken, heb hem doorgestuurd naar mn moeder hihi ^^

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *