Van de week heb ik een heel lekkere en gezonde, geheel naar eigen recept, ovenschotel van pasta gemaakt. Dit beviel erg goed en omdat het zo simpel om te maken is, wil ik het graag met jullie delen. Het is perfect om te maken als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt en het is ook nog eens budgetproof!
Het recept voor 2 personen:
♥ 75 tot 100 gram gedroogde pasta p.p. (Ik gebruik macaroni maar het kan ook met penne o.i.d.);
♥ 2 paprika’s;
♥ 1 stengel bleekselderij;
♥ 1 ui;
♥ 175 gram vegagehakt;
♥ 1 klein potje (pittige) pastasaus;
♥ 1 zakje lekkere geraspte (parmezaanse) kaas.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water.
Bak het vegagehakt rul in een eetlepel olie. Snijd vervolgens de groenten in kleine stukken.
Warm ondertussen de saus op. Voeg de groenten toe aan het gehakt en bak dit circa 2 minuten mee. Voeg de saus aan de macaroni toe en roer goed door.
Schep daarna de groenten en het gehakt in delen door de macaroni.
Schep het geheel in een ovenschaal en bestrooi naar smaak met kaas. Laat dit 20 minuten op 200 graden in de oven staan tot de kaas goudbruin gekleurd is.
Je kan het gerecht eventueel ‘s middags maken en als je ‘s avonds thuiskomt in de oven zetten. Binnen 20 minuten is het dan klaar. Het gerecht is ook lekker met een salade met feta en olijven erbij! Wat overblijft, kan ingevroren worden of lekker bij de lunch de volgende dag!
Eet Smakelijk!
Geef een reactie