Op Proud2Bme kun je iedere dag terecht om via ons forum en de chats te praten met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Maar misschien vind jij het ook wel leuk om live te kunnen luisteren naar en praten met anderen? Die plek is er sinds kort: Clubhouse. En GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula host daar een plek voor iedereen die wil meeluisteren en -praten over eetstoornissen. Iedere maandagavond vindt er in de app een gesprek plaats over een bepaald thema gerelateerd aan eetstoornissen. Ook jij bent welkom!
Clubhouse is een app die het mogelijk maakt om met elkaar in gesprek te komen, letterlijk. Clubhouse bestaat uit kamers – in de app beter bekend als rooms – waar jij als luisteraar ‘binnen kunt komen’. Iedereen kan als ‘host‘ een room aanmaken en iedereen is welkom om te komen luisteren en praten. Heb je een vraag of een opmerking dan steek je je hand op, word je door de host uitgenodigd op het podium en praat je gezellig mee. Of je luistert alleen mee; die keuze is aan jou. Ook is er de mogelijkheid een ‘club‘ te starten, bijvoorbeeld rondom een specifiek onderwerp. De audio is alleen te horen voor de mensen die op dat moment in dezelfde room aanwezig zijn. De app werk dus alleen met geluid en zonder beeld. De gesprekken worden ook niet opgeslagen om later terug te kunnen luisteren.
De club ‘Eetstoornissen’ is opgericht door Ursula medewerkster Wendy Blommers-Van der Hulst (verpleegkundig specialist), Emma Horton (huisarts) en Eric van Furth (klinisch psycholoog en mede-oprichter Proud2Bme). Zij praten je in hun club iedere maandag om 19:30 uur bij over, hoe raad je het zo, eetstoornissen. Iedere week heeft het gesprek een specifiek thema, met vaak één of meer gasten die daar meer over kunnen vertellen.
Er zijn al een hoop interessante thema’s voorbijgekomen in de club Eetstoornissen van GGZ Riverduinen Eetstoornissen Ursula: de negen waarheden van eetstoornissen, triggers in groepsbehandeling, social media, de definitie van herstel, het effect van een eetstoornis op de omgeving, ARFID, hokjes denken, het coronavirus, K-eet, oorzakelijke factoren van eetstoornissen en eten en diëtetiek. Maar over eetstoornissen raken ze natuurlijk nooit uitgepraat. Er staat nog een hoop interessants op de planning!
Aankomende maandag staat de room van Eetstoornissen in het thema van inloophuizen, met als gast een ervaringsdeskundige van Stichting JIJ. Ook komen de thema’s non verbale therapie, Binge Eating Disorder en een gesprek met een kinderarts over lichamelijke gezondheid en eetstoornissen er nog aan. De hosts van deze club nodigen jou ook uit om je suggesties te delen. Waar wil jij nog wel meer over horen? Jouw input is dus zeker van belang op Clubhouse!
Tot voor kort was de Clubhouse app alleen beschikbaar voor iOS (iPhone) maar sinds vandaag is er ook een Android versie in Nederland. Om deel te nemen aan Clubhouse – en dus ook aan de club over eetstoornissen – download je hier de app. Het aantal gebruikers wordt nog beperkt, dus het kan zijn dat je op een wachtlijst komt.
Kom jij meepraten op Clubhouse over eetstoornissen?
Hier vind je de directe link naar de club ‘Eetstoornissen’.
Toegang krijgen tot Clubhouse
Waar je vroeger een uitnodiging moest krijgen om deel te nemen aan Clubhouse, kan nu iedereen zich aanmelden. Met je eigen account heb je toegang tot de verschillende ‘rooms’. Veel luisterplezier!
Geef een reactie