Lunchen vind ikzelf altijd heel lekker. Ik eet niet altijd brood als lunch en die afwisseling maakt lunchen altijd extra lekker. Soms eet ik een salade van couscous en groenten, zoals je al eerder in deze blogrubriek zag of ik eet een tosti, pastasalade of soep. Vaak eet ik ook gewoon boterhammen natuurlijk. Dat is lekker makkelijk en snel. In dit blog laten Scarlet, Laura en ik weer eens zien wat wij de afgelopen tijd als lunch hebben gegeten. We hopen je te inspireren of op leuke ideetjes te brengen!
Wil je je mening geven over de hoeveelheid die wij eten, lees dan eerst even onze blog over
‘wat is normaal eten‘.
Lunches van Scarlet
⥠Maandag
Vandaag lunch ik met een lang broodje van de appie. Op 1 deel eet ik een gekookt eitje en op het andere deel vegetarische leverworst. Ik drink er een smoothie bij. Heel lekker
⥠Dinsdag
Vandaag lunch ik met eenzelfde soort broodje. Daarop eet ik mozzarella, pesto en cherrietomaatjes, uit de oven. Echt een aanrader om eens te eten tijdens de lunch.
⥠Woensdag
Woensdag heb ik even snel lunch gehaald bij de supermarkt omdat ik thuis geen tijd meer had om iets te maken. Ik eet twee boterhammen met tonijn en eierkoeken. Erbij drink ik verse jus.
⥠Donderdag
Vandaag eet ik twee boterhammen met twee gebakken eieren. Erg lekker om af en toe een eitje te pakken ‘s middags!
⥠Vrijdag
Vandaag heb ik opnieuw broodjes gekocht met tonijnsalade. Ik de beker zit trouwens cappuccino die ik altijd erg graag even haal bij Lebkov omdat we op kantoor niet van die lekkere koffie hebben.
⥠Zaterdag
Vandaag heb ik lekkere tonijn pasta salade als lunch. Daarbij drink ik sinaasappel/banaan sap. Een hele lekkere lunch voor zo af en toe, want het is wel een beetje duur natuurlijk.
⥠Zondag
Vandaag eet ik weer eens een broodje met hütte kase. Vroeger toen ik nog thuis woonde at ik dit heel vaak. Het is erg lekker en fris. Ik eet het op een panini van de Appie. Erbij eet ik een twister met noten en rozijnen, ook erg lekker.
Lunches van Laura
Maandag
Maandag had ik vrij en ben ik naar een vriendin gegaan. ‘s Middags hadden we ineens heel veel trek in een broodje kroket en die zijn we toen maar gaan halen. En omdat we er toch waren, hebben we ook een patatje oorlog gedeeld.
Dinsdag
Dinsdag werkte ik thuis en heb ik tussen de middag een stokbroodje met gerookte zalm gegeten. Ik had nog wat salade over van gisteravond en dat kon ik dus mooi op mijn broodje doen. Dat vind ik altijd nog lekkerder. Wat mayonaise er op en klaar! Hierbij heb ik trouwens fanta gedronken, maar omdat er nog wat limonade in mijn glas zat, heeft het een rare kleur maar ik vind dat altijd wel lekker.
Woensdag
Voordat ik naar kantoor liep heb ik woensdag op het station bij Lebkov een broodje en een verse muntthee gehaald. Ik heb hiervoor nog een kwarkbol gegeten omdat het broodje niet zo groot is. Er zit hummus op, rucola en zongedroogde tomaat. En ik heb ook een mandarijntje gegeten.
Donderdag
Donderdag heb ik geluncht met geroosterde boterhammen met kipfilet en avocado. Beetje zout en peper en klaar! Hierbij heb ik limonadesiroop met spa rood gedronken.
Vrijdag
Vrijdag heb ik bij La Place een broodje tonijnsalade gehaald. Dat doe ik wel vaker en het is een erg lekkere salade met tomaat, ui en stukjes appel. Dat maakt het heel fris. Bij de Albert Heijn had ik een flesje water met mint en citroen gehaald maar toen die eenmaal leeg was, heb ik hem gevuld met limonade.
Zaterdag
Zaterdag heb ik bij de slagerij in de stad in Delft een lekker broodje gehaald. Het is daar altijd ontzettend druk want de broodjes zijn heel goedkoop en heel lekker. Deze Italiaanse bol met kip, salade, saus, ei en bieslook kost bijvoorbeeld â¬2,75.
Zondag
Zondag ben ik met een vriendin gaan brunchen bij een eetcafe in de stad. Ik koos voor een petit dejeuner wat bestond uit brood met ei met allerlei soorten groenten en zalm. Ik heb hier verse muntthee bij gedronken. Het was erg lekker en het is ook simpel om zelf te maken :).
Lunches van Nouska
⥠Maandag
Vandaag had ik nog wat salade van de dag ervoor over. Deze heb ik opgewarmd en opgegeten met geroosterd brood en houmous. In de salade zit gebakken zoete aardappel met kruiden en zout, pompoenpitjes, groene asperges, vijgen en tomaat.
⥠Dinsdag
Ik werkte thuis vandaag en heb even snel drie boterhammen gesmeerd. Twee met pindakaas en een met hagelslag. Lekker en een prima lunch, maar ik weet verder niet echt wat ik erbij moet vertellen 🙂
⥠Woensdag
Vandaag werkte ik niet op kantoor. Ik at twee boterhammen met boter, banaan en kaneel. Ook at ik er een kiwi bij en dronk ik een glas jus d’orange. Veel vitamientjes zoals je ziet, want ik was niet helemaal fit. Ik had de boterhammen geroosterd trouwens, dat maakte het extra lekker.
⥠Donderdag
Avocado is en blijft heerlijk op brood. Op deze geroosterde boterhammen eet ik avocado met mayonaise, peper, zout en tomaat. Ik at er ook nog wat cashewnootjes bij, maar die waren al op tijdens het maken van mijn boterhammen, zoals je ziet.
⥠Vrijdag
Vandaag was ik op kantoor en had ik brood meegenomen van huis. Ik at vier boterhammen met pindakaas die ik heel haastig in de ochtend klaar had gemaakt. In het lichtbruine brood zitten trouwens zaden en pitten, wat het net even wat minder saai maakt.
⥠Zaterdag
Vandaag heb ik geluncht bij de vegetarische snackbar. Deze zit in Den Haag bij Holland Spoor. Ik at een broodje vegetarische kroket en degene met wie ik was had een vegetarische burger. Het was heel erg lekker en ook de Bionade die we erbij dronken beviel goed!
⥠Zondag
Vandaag lunchte ik met een kop muntthee en drie boterhammen. Een belegde ik met wat zalm, kruidenkaas en sla en de andere twee met hagelslag. Ik moet eerlijk toegeven dat dit niet echt een top combinatie was, maargoed.
Wil je nog meer ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of avondmaaltijden van ons zien, volg ons dan op Instagram via Proud2BmeNL. We hopen dat je leuke ideetjes hebt opgedaan!
Geef een reactie