Lunchen met de redactie 4

Lunchen vind ikzelf altijd heel lekker. Ik eet niet altijd brood als lunch en die afwisseling maakt lunchen altijd extra lekker. Soms eet ik een salade van couscous en groenten, zoals je al eerder in deze blogrubriek zag of ik eet een tosti, pastasalade of soep. Vaak eet ik ook gewoon boterhammen natuurlijk. Dat is lekker makkelijk en snel. In dit blog laten Scarlet, Laura en ik weer eens zien wat wij de afgelopen tijd als lunch hebben gegeten. We hopen je te inspireren of op leuke ideetjes te brengen!

Wil je je mening geven over de hoeveelheid die wij eten, lees dan eerst even onze blog over
wat is normaal eten‘.

Lunches van Scarlet

♥ Maandag
Vandaag lunch ik met een lang broodje van de appie. Op 1 deel eet ik een gekookt eitje en op het andere deel vegetarische leverworst. Ik drink er een smoothie bij. Heel lekker

♥ Dinsdag
Vandaag lunch ik met eenzelfde soort broodje. Daarop eet ik mozzarella, pesto en cherrietomaatjes, uit de oven. Echt een aanrader om eens te eten tijdens de lunch.

♥ Woensdag
Woensdag heb ik even snel lunch gehaald bij de supermarkt omdat ik thuis geen tijd meer had om iets te maken. Ik eet twee boterhammen met tonijn en eierkoeken. Erbij drink ik verse jus.

♥ Donderdag
Vandaag eet ik twee boterhammen met twee gebakken eieren. Erg lekker om af en toe een eitje te pakken ‘s middags!

♥ Vrijdag
Vandaag heb ik opnieuw broodjes gekocht met tonijnsalade. Ik de beker zit trouwens cappuccino die ik altijd erg graag even haal bij Lebkov omdat we op kantoor niet van die lekkere koffie hebben.

♥ Zaterdag
Vandaag heb ik lekkere tonijn pasta salade als lunch. Daarbij drink ik sinaasappel/banaan sap. Een hele lekkere lunch voor zo af en toe, want het is wel een beetje duur natuurlijk.

♥ Zondag
Vandaag eet ik weer eens een broodje met hütte kase. Vroeger toen ik nog thuis woonde at ik dit heel vaak. Het is erg lekker en fris. Ik eet het op een panini van de Appie. Erbij eet ik een twister met noten en rozijnen, ook erg lekker.

Lunches van Laura

Maandag
Maandag had ik vrij en ben ik naar een vriendin gegaan. ‘s Middags hadden we ineens heel veel trek in een broodje kroket en die zijn we toen maar gaan halen. En omdat we er toch waren, hebben we ook een patatje oorlog gedeeld.  

Dinsdag
Dinsdag werkte ik thuis en heb ik tussen de middag een stokbroodje met gerookte zalm gegeten. Ik had nog wat salade over van gisteravond en dat kon ik dus mooi op mijn broodje doen. Dat vind ik altijd nog lekkerder. Wat mayonaise er op en klaar! Hierbij heb ik trouwens fanta gedronken, maar omdat er nog wat limonade in mijn glas zat, heeft het een rare kleur maar ik vind dat altijd wel lekker.

Woensdag
Voordat ik naar kantoor liep heb ik woensdag op het station bij Lebkov een broodje en een verse muntthee gehaald. Ik heb hiervoor nog een kwarkbol gegeten omdat het broodje niet zo groot is. Er zit hummus op, rucola en zongedroogde tomaat. En ik heb ook een mandarijntje gegeten. 

Donderdag 
Donderdag heb ik geluncht met geroosterde boterhammen met kipfilet en avocado. Beetje zout en peper en klaar! Hierbij heb ik limonadesiroop met spa rood gedronken. 

Vrijdag
Vrijdag heb ik bij La Place een broodje tonijnsalade gehaald. Dat doe ik wel vaker en het is een erg lekkere salade met tomaat, ui en stukjes appel. Dat maakt het heel fris. Bij de Albert Heijn had ik een flesje water met mint en citroen gehaald maar toen die eenmaal leeg was, heb ik hem gevuld met limonade.  

Zaterdag
Zaterdag heb ik bij de slagerij in de stad in Delft een lekker broodje gehaald. Het is daar altijd ontzettend druk want de broodjes zijn heel goedkoop en heel lekker. Deze Italiaanse bol met kip, salade, saus, ei en bieslook kost bijvoorbeeld €2,75.  

Zondag
Zondag ben ik met een vriendin gaan brunchen bij een eetcafe in de stad. Ik koos voor een petit dejeuner wat bestond uit brood met ei met allerlei soorten groenten en zalm. Ik heb hier verse muntthee bij gedronken. Het was erg lekker en het is ook simpel om zelf te maken :).

Lunches van Nouska

♥ Maandag
Vandaag had ik nog wat salade van de dag ervoor over. Deze heb ik opgewarmd en opgegeten met geroosterd brood en houmous. In de salade zit gebakken zoete aardappel met kruiden en zout, pompoenpitjes, groene asperges, vijgen en tomaat. 

♥ Dinsdag
Ik werkte thuis vandaag en heb even snel drie boterhammen gesmeerd. Twee met pindakaas en een met hagelslag. Lekker en een prima lunch, maar ik weet verder niet echt wat ik erbij moet vertellen 🙂 

♥ Woensdag
Vandaag werkte ik niet op kantoor. Ik at twee boterhammen met boter, banaan en kaneel. Ook at ik er een kiwi bij en dronk ik een glas jus d’orange. Veel vitamientjes zoals je ziet, want ik was niet helemaal fit. Ik had de boterhammen geroosterd trouwens, dat maakte het extra lekker.

♥ Donderdag
Avocado is en blijft heerlijk op brood. Op deze geroosterde boterhammen eet ik avocado met mayonaise, peper, zout en tomaat. Ik at er ook nog wat cashewnootjes bij, maar die waren al op tijdens het maken van mijn boterhammen, zoals je ziet. 

♥ Vrijdag
Vandaag was ik op kantoor en had ik brood meegenomen van huis. Ik at vier boterhammen met pindakaas die ik heel haastig in de ochtend klaar had gemaakt. In het lichtbruine brood zitten trouwens zaden en pitten, wat het net even wat minder saai maakt.  

♥ Zaterdag
Vandaag heb ik geluncht bij de vegetarische snackbar. Deze zit in Den Haag bij Holland Spoor. Ik at een broodje vegetarische kroket en degene met wie ik was had een vegetarische burger. Het was heel erg lekker en ook de Bionade die we erbij dronken beviel goed! 

♥ Zondag
Vandaag lunchte ik met een kop muntthee en drie boterhammen. Een belegde ik met wat zalm, kruidenkaas en sla en de andere twee met hagelslag. Ik moet eerlijk toegeven dat dit niet echt een top combinatie was, maargoed. 

Wil je nog meer ontbijtjes, lunches, tussendoortjes of avondmaaltijden van ons zien, volg ons dan op Instagram via Proud2BmeNL. We hopen dat je leuke ideetjes hebt opgedaan!

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

32 reacties op “Lunchen met de redactie 4”

  1. Leuk, lekker en super motiverend!!

  2. Echt enorm leuke en inspirerende blog! Bedankt Team!
    ps: wanneer maakt Laura nog eens een eetdagboekje? Die zijn ook super leuk!

  3. Het ziet er echt goed uit!

  4. Ooh die lunches van Nouska zijn helemaal mijn ding

  5. Dat broodje van de La Place ziet er superlekker uit!

  6. Goed bezig!

  7. Ziet er lekker uit, vooral de kroket, haha! Merkte wel dat ik het moeilijk vind om niet te gaan vergelijken, maar ja, ik moet aankomen, en daar is soms een beetje meer voor nodig 😉

  8. Ik dacht dat Scarlet ook een soort van vegetarisch at? Niet echt vegetarisch, want ze eet vis, en dat wist ik wel. Maar eet je nu toch zo af en toe vlees? Waarom ben je weer vlees gaan eten?

    Gewoon nieuwsgierig.

  9. ‘t Was VEGAleverworst 😉

  10. Ah, ja, ik zie het! Sorry :p

  11. Super fijn vind ik dit! Ik vind het moeilijk om nou te weten wat normaal is , ook qua beleg. Maar dit helpt mij echt , jullie zijn erg motiverend voor mij !

  12. Fijn weer om te zien, bedankt voor de inspiratie en gewoon ook fijn om te zien inderdaad wat er allemaal kan qua lunch en wat de hoeveelheden zijn enzo…

  13. Volgens mij is Scarlet wel vegetariër hoor, ik zie vis bij haar op de lunch en vegetarische leverworst..

  14. Superleuke blog! Vooral wat Scarlet eet het is zo apart, en Nouska die vegetarische broodjes zien er heel lekker uit!
    1 vraagje alleen hoor, ik hou heel erg van hoemoes, maar welke merk gebruiken jullie?

  15. Dit is echt mijn favoriete onderdeel van alle artikels die jullie schrijven, zo inspirerend !

  16. ja klopt, ik zag later dat het vegaleverworst was. Maar je bent geen vegetariër als je vis eet hoor. Dan ben je pescotariër.

    Safia: houmous van de lidl vind ik super lekker (ze hebben nu ook verschillende smaken) en het is ook super makkelijk zelf de maken:
    gedroogde kikkererwten weken/of ze uitlekken uit pot of blik, lepeltje tahin (sesampasta) erbij, olijfolie om het smeuiger te maken, peper en zout en eventueel andere kruiden naar smaak (bijv paprikakruiden of curcuma).

  17. Super fijn weer, dit soort blogs helpen me altijd heel erg!

  18. Inspirerend weer.
    Even een vraagje aan jullie.

    lunchen jullie elke dag? vergeten jullie ook wel eens een maaltijd.Ik heb dat wel eens en dat los van een eetstoornis.Maar vaak eet ik dan wel gewoon wanneer ik trek krijg.
    Richten jullie op die drie maaltijden per dag? of hebben jullie ook wel eens van die spontane dagen waarop jullie tussendoor dan weer wat extra nemen?.

    Dit vraag ik uit interesse en eventueel ook als toevoeging voor mezelf om er toch meer aandacht aan te besteden.

    Groet !

  19. Als je meer wilt lezen over wat normaal eten is, kun je misschien deze blog eens bekijken: http://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Wat_is_normaal_eten

  20. Hartelijk dank dat ga ik zeker doen. Nogmaals, jullie zijn erg inspirerend en brengen mij steeds weer op leuke ideetjes om zelf eens wat anders of nieuws te proberen, zo kan ik elke maaltijd als een “feest” beleven.

  21. @Anoniem
    Ik lunch altijd en iedere dag. Dit net als ontbijten en avond eten, altijd altijd. Het is goed om te eten wanneer je trek krijgt, maar het is ook belangrijk om wel iets structuur te hebben zodat je ook “op tijd” honger krijgt en wat gaat eten wanneer je het nodig hebt omdat de dag gewoon veel energie kost

  22. super leuk!
    echt heel erg interessant! om te lezen!

  23. Echt weer super leuk en inspirerend om te lezen! Ik kijk altijd uit naar dit soort blogs!
    Die twister van Scarlett is echt super lekker! Jammer genoeg weet ik niet goed hoe ik die het beste kan rekenen(een boterham, anderhalve boterham of…..)
    Iemand tips?

  24. Wat fijn om te zien, mijn beeld van ‘normale’ luches is toch wat vertekend.
    Het ziet er allemaal zo lekker uit, als het wat beter met me gaat, ga ik hier ook voor! Nu is het alvast motivatie; ik wil ook weer echt lekkere dingen kunnen eten in plaats van altijd hetzelfd met veilig beleg enzo.

    Bedankt weer voor het nemen van al die foto’s

  25. Scarlet, Nouska en Laura.. Altijd super leuk wanneer jullie weer eens zo’n blog online zetten!!!

    Voor sommige meiden is het triggerend omdat het minder is dan wat zij eten. Voor sommige meiden is het een openbaring omdat het meer is dan wat zij eten. Ik vind het persoonlijk altijd gewoon heel interessant om te zien wat iemand anders neemt tijdens zijn maaltijd.

    Volgensmij heeft iemand het ook al eens een keertje gezegd maar het zou inderdaad ook wel leuk zijn als jullie van een hele dag (ochtend, middag, avond + drinken en tussendoortjes) bij zouden houden, voor een weekje als een soort eetdagboekje van foto’s.

    Ik vind het in iedergeval altijd super inspirerend en geeft mij persoonlijk altijd een positieve ”BOOST” om te eten naar waar je zin in hebt, want dat doen jullie volgensmij.

    Reactie op Claire:
    Meid ik denk dat je niet in moet zitten over die twister van Scarlet… Ik heb zelf zwaar anorexia al 2,5 jaar en weet hoe dwingend het tellen van caloriën is… maar het helpt mij niet als ik deze blogs lees en dan de caloriën ga berekenen of de caloriën van de productie die ze nemen… Ik zou gewoon zeggen: proef het, is het lekker? heb je meer honger? eet er dan nog een, of iets anders. Maar rekenen… dat helpt niemand

  26. Hoi, leuke blog, lekkere dingen eten jullie!
    Ik vraag me af of jullie altijd al je brood smeren voordat jullie het eten, of dat jullie dat doen voor deze blog.
    Zelf smeer ik namelijk een boterham, eet m op en smeer de volgende enz. Zo kan ik beter op gevoel eten dan dat ik alles zou smeren en dan opeten.

    Liefs

  27. ‘avocado met moynaise, peper, zout en tamaat’
    hahaha nouska

  28. Variërend en heel lekker ziet dat er allemaal uit!!

  29. Super motiverend altijd deze blogs!! Kan nooit wachten tot er weer een komt of een video van mee eten met…

    jullie helpen zo goed!

  30. hahahaha Nouska een boterham met moynaise en tamaat.

  31. Kennen jullie dat niet? Is heel lekker hoor 😉
    Haha, foutje!

    Liefs Nouska

  32. Leuk om te zien hoe iedereen z’n eigen twist eraan geeft 😉
    Heel gevarieerd ook: van boterhammen met hagelslag en pindakaas tot zelfgemaakte salade! inspirerend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *