De laatste keer dat ik op kantoor ben geweest, is nu echt al een hele tijd geleden. Jammer, maar het is even zo. Dit heeft wel wat veranderd voor mijn lunches gedurende de week. Geen bammetjes in een broodtrommel – die ik dan toch ook vaker doortrek in de rest van de week – maar meer goedgevulde lunches met vaak ook een portie groente. Met het thuiswerken heb je je avondeten van gisteren makkelijker bij de hand, maar ik neem ook vaker de tijd om echt even iets warms voor mezelf te bereiden in de middag. Dat is, zo in de winter, toch wel heel erg lekker. Hoop dat het jou ook kan inspireren!
♥ Maandag
De dag hiervoor had ik een enorme pan couscous gemaakt, dus dat stond vandaag ook als lunch op het menu.
♥ Dinsdag
Een restje pompoen-zoete aardappelsoep van gisteravond met twee maïsboterhammen. Hmm, maïsbrood vind ik zo lekker! Vanuit de vriezer doe ik ze altijd even in de oven, dan worden ze ook lekker knapperig. Ook lekker met een plakje kaas.
♥ Woensdag
Wederom een restje avondeten. Ik had een flinke bak lasagne gemaakt, al met het idee in mijn hoofd dit vandaag ook als lunch te kunnen eten. Ik gebruikte hiervoor broccoli, pompoen, rode paprika, tomatenblokjes met kruiden, ricotta en strooikaas!
♥ Donderdag
Vandaag geen restjes, maar speciaal voor de lunch even in de keuken gestaan. Ach, zo veel werk is het nou ook weer niet. Ik ga voor zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise. Daarnaast eet ik geroerbakte spinazie met een beetje satésaus en vegetarische saté schnitzelstukjes van Valez. Eigenlijk zijn die stukjes gewoon een hele schnitzel, maar ik heb hem voor het bakken in stukjes gesneden.
♥ Vrijdag
Je kan wel zien dat ik van hartige lunches houd. Een boterham met gebakken ei, chilisaus en kiemgroente. En nog een boterham met spinazie en zalm. Ik drink er een cafeïnevrije koffie bij en mijn favoriete sapje: ‘Here Comes The Sun’ van Innocent Smoothies.
♥ Zaterdag
Vandaag voor de verandering dan toch een zoete lunch, want ik had bananenbrood gebakken! Lekker met chocopasta, pindakaas en banaan.
♥ Zondag
We hadden nog kroepoek over van het avondeten van gister en dat inspireerde mij om naast twee boterhammen ook wat groente met satésaus te wokken. Hierbij at ik de overgebleven kroepoek. Lekker!
Wat was jouw favoriete lunch afgelopen week?
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar!
Geef een reactie