De vorige keer dat ik mijn lunches van een week deelde in een blog, werkten we veel thuis en bleef de broodtrommel in de kast liggen. Dat is deze week wel anders. De coronamaatregelen staan er op het moment heel anders voor. We werken weer op kantoor, ook de bibliotheek is weer open om te bezoeken en voorzichtig zijn er wat evenementen gaande. Inpakken die broodtrommel! Kortom, weer een hele nieuwe week aan lunches. Ik hoop dat het inspireert en motiveert om weer eens een stukje van mijn maaltijden mee te kunnen kijken.
Vind jij de lunch – of een andere maaltijd – lastig? Zet dan eens een video van ‘De Lunchpauze‘ op. Deze video’s hebben wij gemaakt om samen te kunnen lunchen en je door dat moeilijke eetmoment heen te helpen. Schuif gezellig aan tafel met Daphne, Lonneke en mij, maar voor nu: veel leesplezier!
Maandag
Tteokbokki; pittige rijstplakjes. Ik schreef hier al eerder over in een photo blog en ik ben verslaafd! Ik bak graag een schep kaas mee in de pan en zo is het voor mij het ultieme comfortfood. Ik eet er dumplings en kimchi naast.
Dinsdag
Brood met bosbessenjam en emmentaler kaas. Heerlijk! Ernaast eet ik een bakje sla met slasaus. Simpel en verfrissend.
Woensdag
Regelmatig werk ik naast thuis en op kantoor, ook wel eens een dagje vanuit de bibliotheek. Dat betekent dat ik een lunch meeneem. Ik ga voor brood met heks’nkaas, vegetarische ham en emmentaler kaas.
Donderdag
Elke week worden er wel een keer leftovers van de avond ervoor gegeten. Vandaag is dat een restje curry. De rijst was alleen wel op, dus ik at het met de quinoa die ik achterin de kast vond. De volgende keer ga ik toch liever weer voor pandan rijst, maar het was oké!
Vrijdag
Vandaag gaat de broodtrommel weer meer, naar kantoor dit keer. De inhoud is echter hetzelfde als op de woensdag, want dat broodbeleg had ik nog in huis. Anders dan in mijn ouderlijk huis, heb ik zelf geen grote voorraad aan broodbeleg die netjes wordt aangevuld, het gaat een beetje per drie of vier soorten en als het dan op is haal ik weer wat nieuws.
Zaterdag
Wellicht heb je het oproepje voorbij zien komen; op deze dag nemen we de pitchvideo voor de crowdfuning op. Dat verklapt dat deze blog al eventjes geleden is geschreven. Weer een dag van huis die vraagt om een broodtrommel. ‘s Ochtends beleg ik mijn brood met emmentaler kaas, kipfilet en tahini met chipotle pepers.
Zondag
Vandaag ben ik met Uit Het Gareel mee naar een kunstmarkt om niet alleen wat werk te verkopen, maar vooral een gezellige dag te hebben. Avondeten wordt verzorgt, maar de lunch moeten we zelf meenemen. De lunch van zaterdag is voor herhaling vatbaar.
♥
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie