Lunchen met Lonneke 2

Normaal gesproken staat er elke dinsdagmiddag een gloednieuwe video voor je klaar. Helaas is het ons deze week door ziekte niet gelukt om de camera op de juiste plek te krijgen. Daarom staat er voor vandaag een lunchblog voor je klaar. 

In de video’s zie je natuurlijk een momentopname. Van hoe een dag kan verlopen, maar hoe verhoudt zo’n dag ten opzichte van de andere dagen? Als ik kijk naar mijn eigen video’s, geven ze een redelijk goed beeld weer van hoe veel dagen gaan, maar de variatie zit hem in mijn geval juist in de verschillen die ik per dag aanbreng. Pin je daarom niet te veel vast op hoe zo’n dag eruit ziet. Het is een leidraad, geen blauwdruk.


Maandag

Vandaag bestaat mijn lunch uit boterhammen. Twee daarvan beleg ik met appelstroop en twee met boter en pindakaas. Thuis aten wij nooit boter met pindakaas, dat heb ik in de kliniek leren eten, en stiekem vind ik dat nu veel lekkerder dan zonder boter!

 

Dinsdag

Normaal eet ik dinsdags op kantoor, maar vandaag was ik een dagje vrij. Ik at restjes aardappel met kerrie, kookte twee eitjes en nam for some reason al een foto voordat ik mijn toast besmeerde met appelstroop. 

Woensdag

Weer brood! Dit keer allemaal met appelstroop en kaas. Dubbel beleggen vond ik tijdens mijn eetstoornis onnodig en vooral heel spannend, terwijl het juist zo lekker is! 

Donderdag

Geen zin in brood, dus ik keek wat verder nog in de vriezer lag. Ik vond een aangebroken pak met quinua en groenten. Ik gooide er nog wat extra boontjes bij en roerbakte dit in de pan. Ik kookte er ook een eitje naast.

 

Vrijdag

De zon maakt veel mooi, maar mijn bord pasta ziet er nog steeds als een chaotische bende uit. Olijfolie, citroen, Parmezaanse kaas en kalamata olijven. Afgemaakt met wat verse peterselie. Onder de pasta zitten nog wat in de oven gebakken cherrytomaatjes.

Zaterdag

Een bittere groene salade met een paddenstoelenragout. Hmmm!

Zondag

Vandaag op het menu: volkorentoast met gebakken zuurkool, geroosterde pompoenpitjes en versierd met zelfgemaakte labne (een yoghurtsausje met kruiden). 

Waar ik tijdens mijn eetstoornis erg vast zat in bepaalde producten, eet ik nu waar ik zin in heb (of wat ik in huis heb). Brood vond ik destijds heel spannend en het idee dat ik het dagen na elkaar zou eten vond ik ondenkbaar, maar nu heb ik daar absoluut geen problemen meer mee. Herken jij die gedachte, die angst? Misschien dat deze blog van Nathalie dan prettig is om te lezen.

Hopelijk vond je het leuk om weer eens een inkijkje te krijgen in mijn middageten. Wil je graag toch een video bekijken? Alle dagjes mee-eten, proefvideo’s en ProudPraats vind je op ons YouTube kanaal.

Tot snel!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

13 reacties op “Lunchen met Lonneke 2”

  1. Fijne blog dit, dankjewel hiervoor!

  2. jammer dat er geen dagje mee was qua video, maar wel fijn dat het toch gelukt is iets te delen. Wat prachtig en hersteld hoe je nu luncht. Zo helpend die gewone besmeerde boterhammen. Merk jij nog verschil op rustdagen en actieve dagen? Ik had een horrorslaap dag en dan is eten echt een strijd.

  3. Jammer dat er geen video is vandaag. Plan je de dag in met bewust gezond eten of eet je gewoon waar je op dat moment zin in hebt? Ik vind dat op de een of andere manier moeilijk om spontaan te eten. Ik heb mijn eigen brood en beleg wat in mijn ogen veilig is. Ik zou ook niet zo vlug iets anders op mijn brood doen. Als ik weet dat er later op de dag iets ongezonds komt, eet ik bewust minder. Hoe ben jij hiermee opgegaan?

  4. Wow, wat een creativiteit en afwisseling allemaal. Leuk om te zien. Doe je ook extra je best als je het bijhoudt voor Proud? Of is dit echt een gemiddelde week?

  5. De laatste dag/lunch lijkt mij bijzonder lekker. Ik heb nog nooit gebakken zuurkool gegeten, altijd rauw.
    Fijn om te zien dat je zo veel variaties kan maken op een gewone lunch die
    Vreemd toch dat wij allemaal zulke problemen met brood.hebben. Is dat om wat er over geschreven en gezegd wordt,of is er iets anders wat brood tot zo’n moeilijk product maakt?
    Kunnen jullie eens iets schrijven over hoe je de gedachtes rondom het eten kunnen veranderen. Juist dit soort dingen :dat brood slecht voor je zou zijn en dergelijke.En hoe jullie zo ver kwamen dat je nu alles durven te eten.Er wordt zo veel over de psychologische factoren, zelfzorg e.d geschreven. Maar zo weing over het geworstel met het eten zelf.
    Als we die worsteling over het hoofd zien vind ik dat we de hele clou van het hebben van een eetstoornis een beetje overslaan. Andere mensen hebben ook moeilijke dingen meegemaakt, hebben ook een slecht zelfbeeld, zijn ook depressief etc. Maar het geworstel met het eten is juist specifiek voor hier en ik mis daar meer support en aandacht voor. Niet iedereen kan naar een kliniek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *