Maak je eigen mueslirepen

Een mueslireep vind ik altijd een heerlijk tussendoortje. Je kunt deze echter ook heel erg makkelijk zelf maken. Als je dat doet kun je ze helemaal naar jouw smaak bereiden. Ik heb zelf deze heerlijke mueslirepen gemaakt en vond het helemaal leuk om te doen. De repen waren ook nog eens heel erg lekker!

Wat heb je nodig:

50 gram boter
1 EL honing
150 gram chocola 
100 gram abrikozen
100 gram gedroogde pruimen
200 gram muesli met rozijnen 

1. Smelt eerst de boter, chocola en honing au bain marie. Roer dit tot een mooi grad papje en voeg dan het gedroogde fruit en de muesli toe. Roer dit allemaal heel erg goed door elkaar. 

2. Vet een bakblik in met een klein beetje boter en doe hier het mengsel in. Druk het goed aan. 
Dit zet je vervolgens 3 uur in de koelkast om goed hard te laten worden. Daarna haal je het er weer uit en laat je het een kwartiertje op temperatuur komen. Je kunt alles nu in repen snijden.  

3. Ter versiering kun je een vrolijk stukje papier om de repen plakken. Dit is meteen handig om de reep aan vast te houden, want ze kleven natuurlijk wel een beetje. Ik vond mijn repen in ieder geval goed gelukt en erg lekker. 

Heb jij weleens zelf mueslirepen gemaakt?

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

11 reacties op “Maak je eigen mueslirepen”

  1. Leuk! Ga ik zeker een keer proberen!!

  2. Super leuke blog dat ga ik zeker een keertje proberen!

  3. Leuk! ik heb alles in huis dus ga het morgen proberen!

  4. Ik doe dit wel eens maar dan met pindakaas ipv chocolade, maar dan wordt ie wel niet zo hard

  5. Mmmmm! Ik maak best vaak mueslirepen.
    Dingen zelf bakken is altijd het lekkerst,
    en hoeft helemaal niet veel tijd te kosten (:
    (en kan je invriezen, lekker handig als je op jezelf woont
    wanneer je grote hoeveelheden maakt)

  6. Ik heb al zo lang op mijn lijstje staan om zelf eens mueslirepen te maken! Maar altijd stel ik het uit, stom!

  7. Ik maak al heel vaak dingen zelf maar hier was ik nog niet opgekomen. Echt een heel leuk idee!

  8. Ik heb ze wel eens gemaakt maar die moest je dan bakken in de oven. Erg lekker en je kan er alle kanten mee op. Ik vraag me wel af of het goed werkt met de koelkast. En of ze niet uit elkaar vallen als je ze meeneemt en ze worden warmer.

  9. Erg leuk, maar kan je de chocola ook vervangen door iets anders en zo ja wat dan??

  10. Leuk! Je kan ipv honing ook agavestroop gebruiken of rijststroop, ook lekker !
    En volgens mij kun je de chocolade ook gewoon weglaten als je dat wilt.

  11. Ik heb ze vanochtend gemaakt! Ze zijn heel erg lekker! Bij mij vielen sommige stukken alsnog wel erg uit elkaar toen ik wilde snijden. Maar voor de smaak maakt het niet uit. Echt smullen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *