Ons favoriete broodbeleg

Over het algemeen eten we bijna allemaal wel een paar boterhammen per dag. Sommige mensen eten ze alleen bij de lunch en sommige mensen staan er ook direct mee op. Ik kan altijd erg uitkijken naar een broodmaaltijd omdat ik gek ben op brood. Vooral donker brood met allerlei zaadjes vind ik erg lekker. Verder kun je je brood natuurlijk extra lekker maken met beleg. In deze blog delen wij ons favoriete broodbeleg. We vertellen je ook wat we vroeger graag op brood aten en of dat nu is veranderd en op welke manier. 

♥ Sandra’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Toen ik klein was, smeerde mijn moeder altijd mijn boterhammen. Ik was dol op zoet en at het liefst op al mijn boterhammen chocoladepasta of hagelslag. Dat was natuurlijk niet echt de bedoeling. Meestal smeerde mijn moeder een deel van mijn boterhammen met hartig beleg en een ander deel met zoet. Ik werd al jong vegetariër en at dus geen vlees op brood. Een tijd at ik wel vegetarische worst, maar dit heb ik nooit heel lekker gevonden. Ook at ik weleens smeerkaas.

Toch vond ik zoete dingen altijd het lekkerst. Wij hadden nooit hele spannende dingen in huis. Soms was er weleens kokosbrood of een ander soort hagelslag zoals anijshagel, daar kon ik dan wel van genieten. Als we in de winter speculaasjes in de koektrommel hadden, dan gebeurde het ook nog weleens dat ik speculaasjes op brood mocht doen, dat vond ik echt fantastisch. 

Favoriete broodbeleg nu
Tegenwoordig houd ik erg van oude kaas. Vroeger at ik behalve smeerkaas eigenlijk nooit kaas, daar hield ik niet zo van. Nu eet ik het standaard iedere dag. Ook als ik ergens ga lunchen dan kijk ik direct op de kaart of er iets te krijgen is met oude kaas omdat ik daar zo van houd.

Verder ben ik ook nog steeds gek op zoetigheid. Een simpele boterham met pure hagelslag of met nutella maakt me heel erg blij. Een gemiddelde lunch bestaat dan ook meestal uit een boterham met kaas en één of twee boterhammen met iets zoets zoals hagelslag. Niet bijzonder of heel uitgebreid, maar ik kan er keer op keer van genieten.  

♥ Nouska’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Brood is niet altijd mijn favoriete eten geweest. Na mijn eetstoornis, verdroeg mijn buik geen bruin brood, pas sinds een aantal jaren eet ik dit wel weer. Mijn darmen zijn gelukkig hersteld, net als ik. Ik eet nu bijna elke dag brood, maar eet ook graag andere dingen als lunch. Als kind at ik graag chocoladepasta, pindakaas en hagelslag. Kaas lustte ik vroeger niet, nu wel. Op vakantie hadden we wel eens schuddebuikjes, die vond ik erg lekker met wat boter op brood!

Favoriete broodbeleg nu
mijn brood eet ik eigenlijk vooral houmous en pindakaas. Gezond als vegetarier en erg lekker. Ik houd van verschillde soorten houmous en koop vaak die van Maza. Qua pindakaas wissel ik wel eens. Ik eet nu die van Skippy, maar maak het ook wel eens zelf op koop de klassieke van Calvé. Pindakaas blijft gewoon een goede ‘old time favourite’. Ik eet het ook wel eens met hagelslag, extra lekker! Andere dingen die ik erg lekker vind ik een beetje boter, plakjes banaan en kaneel of brood met avocado, tomaat, peper en zout!

♥ Laura’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Als kind was ik echt geen makkelijke eter en ik was dan ook heel kieskeurig als het ging om broodbeleg. Brood mee naar school vond ik eigenlijk maar niks. Ik was een enorme liefhebber van zoet broodbeleg en dat zat dan ook meestal op mijn boterham. Niet altijd hoor, maar vaak koos ik daar wel voor. Ik vond vlokken heel lekker en chocoladepasta. Geen nutella maar Orinoko met de bruine deksel, heerlijk. Ik at ook vaak brood met kipfilet en met salami en sla. Verder ben ik ook echt opgegroeid met brood met aardbeien in de zomertijd. Beschuit met hagelslag of met muisjes vond ik ook heerlijk en ik heb ook een tijd gehad dat ik gestampte muisjes heerlijk vond. Ik vond het altijd leuk om te zien dat kinderen op school brood met ontbijtkoek of speculaasjes meenamen, ik heb dat eigenlijk nooit echt gegeten. 

Favoriete broodbeleg nu
Ik heb nu echt periodes waarin ik iets bijvoorbeeld heel veel eet en daarna weer minder. Ik had bijvoorbeeld op de middelbare school een periode dat ik heel veel tosti’s at. Ik kan nu op dit moment erg genieten van een boterham met pindakaas. Verder hou ik van broodjes die wat ‘luxer’ belegd zijn. Dit eet ik niet altijd hoor, maar ik kijk vaak thuis wat ik nog in huis heb en dan maak ik bijvoorbeeld een broodje met kipfilet, sla, een gekookt eitje, avocado en komkommer. Met een beetje mayonaise en zout en peper heb je dan een heerlijk broodje. Het kan ook een stuk makkelijker, bijvoorbeeld met hummus en komkommer, ook erg lekker. Verder eet ik ook graag zelfgemaakte eiersalade of krabsalade en hou ik van broodjes met lekkere sausjes. Als ik tijd en zin heb, ga ik voor een wat luxer broodje en anders ben ik ook blij met hummus, kipfilet, salami, avocado, aardbeien, hagelslag, etc. 

♥ Scarlet’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Het liefst at ik vroeger de hele dag door brood: als ontbijt, als lunch en als avondeten. Ik was dol op brood en dan het liefst met allerlei zoet broodbeleg. Door de week aten we altijd bruin brood en op zondag een wit casino. Brood in de toaster vond ik ook altijd erg lekker. Het broodbeleg wat vroeger favoriet bij mij was, daar moest ik even over nadenken, want ik vond zoveel lekker! mijn boterhammen at ik het meest graag met pure hagelslag, vlokfeest, gestampte muisjes en schuddebuikjes of speculaasjes.  

Favoriete broodbeleg nu
Inmiddels vind ik deze soorten beleg nog steeds erg lekker, maar hebben ze plaats moeten maken voor ander soort beleg dat ik nu toch nét wat lekker vind. Hagelslag is als enige overgebleven bij mijn favorieten. Daar mag ik nog steeds graag regelmatig een boterhammetje mee beleggen. Wat ik nu verder graag op mijn boterham doe is avocado met wat zout. Verder eet ik heel graag een zachtgekookt of gebakken eitje op brood. Verder vind ik hummus erg lekker. Hiervan eet ik regelmatig verschillende soorten. Dit in combinatie met avocado is ook zeker een aanrader.

Wat is én was jouw favoriete broodbeleg?

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

32 reacties op “Ons favoriete broodbeleg”

  1. Ik vind houmous met komkommer heel lekker! Ook eet ik soms jam of kipfilet op brood.

  2. Mijn favorieten op brood zijn pindakaas met rode paprika (gekke combinatie maar heeel lekker!), boter geitenkaas met avocado en hummus met avocado en komkommer en tomaat.

  3. Een boterham met boter, appelstroop, appel, rozijntjes en kaneel is overigens ook erg lekker.

  4. Schuddebuikjes vond ik vroeger heel lekker.
    Nu ben ik dol op hummus of avocado met peper en zout.

  5. Vroeger was ik gek op boterhammen met chocolade-banaanhagelslag, ik kan het helaas nergens meer vinden 🙁

  6. Mijn favo’s zijn pindakaas 100% noten, pittig belegen kaas met ham en komkommer, kip met komkommer en kruidenzout, extra royal-vlokken en pure chocoladepasta :).

  7. Ik eet het liefst oude kaas, hagelslag, of rookvlees op brood, maar af en toe pindakaas of boterhamworst vind ik ook wel lekker, haha!

  8. Ik eet nu graag pindakaas, hummus (met tomaat of geroosterde pijnboompitten), gebakken ei en een vegetarische spread op basis van zonnebloempitten.

    Vroeger at ik graag pindakaas, hagelslag, anijshagel en chocoladepasta.

  9. Die Orinoko eet ik al dik 25 jaar op mn boterham en pannenkoek.
    Helemaal verslaafd eraan.
    Leuke er aan is, de verpakking is nog nooit veranderd zolang ik het eet.

  10. leuk om te lezen. Ik eet eigenlijk alleen maar boterhammen met 100% pindakaas van de appie. Daar zit geen zout toegevoegd en smaakt lekker puur naar pinda’s, heerlijk!

  11. Volgens mij at ik vroeger vanalles als beleg, niet echt favorieten denk ik. Wel hield ik ook van veel zoet en was ik al jong vegetarisch. Ik hield ook heel erg van boterhammen met gesmolten kaas.

    Nu vind ik ook veel verschillende dingen lekker.. ik eet meestal pindakaas, kaas, hagelslag, hummus, appelstroop, jam of smeerkaas.

  12. vroeger genoot ik intens van een wit bolletje met boter en vruchtenhagel .Naar school deed ik altijd chocoladepasta en pindakaas,omdat dit praktisch was.Nu geniet ik erg van zoet beleg ,maar ook van kaas,pindakaas en houmous als vegatariër.

  13. Ik at vroeger ‘s ochtends yoghurt, ‘s middags brood en ‘s avonds warm. Ik wist niet beter. Wat mij enigszins verbaast in dit artikel is de liefde voor zoet broodbeleg. Ik was juist meer van de vleeswaren en smeerkaas. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik gewoon geen broodeter ben. Ik eet nu crackers/knäckebröd, met jawel: vleeswaren, smeerkaas of een groentespread en fruit of groente. Bijv. Heinz Tuinkruidenspread met schijfjes komkommer, Zuivelspread met Ham of Hummus met Kipfilet :).

  14. Kom er net achter dankzij de blog dat ik me avocado’s vergeten ben…en nu zijn ze niet meer te eten.. volgende keer beter

  15. Hier een echte broodliefhebber. Het liefst met allerlei soorten kaas. Al gaat een boterham met zelfgemaakte confituur er ook vlotjes in. 🙂
    Vroeger ook al fan van kaas
    Oh! En stukken paasei/chocolade sinterklaas op de boterham was en blijft nog altijd een topper.

  16. Grillworst met marmite of een broodje met kokosbrood

  17. Wat een leuke blog 🙂 Vroeger hield ik vooral van alles wat hartig was en ik denk dat warme grilworst (net bij de slager vandaan) mijn favoriet was.
    Nu eet ik het liefst pure chocoladehagelslag XXL en nog steeds houd ik wel van grilworst en ander vleesbeleg (rosbief, filet american). Alleen probeer ik wat minder vlees te eten, dus zoek ik naar alternatieven. Een eitje op brood met mayonaise vind ik heerlijk, of brie met walnoten en een beetje honing 🙂

  18. Opaspikkeltjesvlees. Oftewel salami:b. Was de enige plek waar ik vlees op brood kreeg omdat we thuis vegetarisch aten. Ik kan vrijwel alles lekker vinden op brood vooral als er flink boter op zit dan vind ik het extra lekker.

  19. Was: vlokken, die gekleurde muisjes en idd ook die Orinoco pasta hahah! En ik vond snijworst en leverkaas (zonder het witte randje) ook helemaal het einde haha.

    Nu: hagelslag, vega boterhamworst, avocado met tomaat, tonijn en ook hummus met komkommer.

  20. Pindakaas vond en vind ik altijd lekker.
    Ik eet het liefst verder iets met een neutrale smaak op brood zodat ik het brood zelf proef .Ik eet ook altijd eerst het beleg op en dan het brood zelf ☺

  21. Wel toevallig dat iedereen als kind echt dezelfde soorten beleg lekker vindt. Dus de chocopasta en hagelslag etc. Dit vond ik als kind ook echt lekker. Wij hadden vroeger ook nooit zoveel soorten beleg. We hadden thuis kaas, 1of 2 soorten vleeswaren en hagelslag en nutella. Die laatste twee waren favoriet bij mij. Nu eet ik graag vegetarische paté, ei(salade), kaas, of andere lekkere frisse lunchsalades. Een boterham met nutella of hagelslag blijft ook erg lekker.

  22. Avocado, hummus, pesto (zonder kaas/melk). Het liefst ook nog tomaat of komkommer op deze belegjes. Eet momenteel een zelfgebalken broodje met veeeeeul avocado. 🙂

  23. Ik houd van boterhammen met boter en plakjes tomaat met daaroverheen wat suiker gestrooid, boterhammen met hummus en het liefst eet ik rozijnenbrood met een plakje kaas. Ik houd ook van appelstroop maar dat het liefst op rijstwafels.

  24. Vroeger vooral kaas, tahin, appelstroop.
    Tegenwoordig vaak edelgistvlokken met ‘groen’voer erop. Minitomaatjes, komkommer, ijssla etc. Moet zeggen dat ik vooral knäckebröd eet, dat valt wat beter. Dan eet ik er wel wat bij, zoals biogarde met wat erdoor.
    Neem ook wel tonijn of hummus, die laatste wel van de ekoplaza dus zonder conserveermiddel. Wil nog een bepaalde miniblender kopen, om zelf dingen te maken. Merkte dat dat in de gewone blender niet lukte. Wat wel lukt is een smeerseltje van tofu, creme fraiche of biogarde en olijfolie in de blender, beetje zout, eventueel nog wat andere zooi erin.

  25. Vroeger vond ik brood met plakjes paardenworst heel erg lekker. Ook boterhamworst was een favoriet! Ik hield vroeger nooit van kaas op brood, maar tegenwoordig ben ik daar dol op! Ik hou ook veel van pindakaas en witte hagelslag of vlokken.

  26. Heb nooit graag boterhammen gegeten en sinds ik knäckebröd ken eet ik dat. Meestel doe ik er nu iets van ‘groen’voer op (lekker vers :p )

  27. Vroeger was melk hagelslag mijn ultieme favoriet! En een boterham met aardbeien, hmmm. Nu vind ik hagelslag nog steeds heel erg lekker en maak ik nog steeds m’n boterhammetjes met aardbeien, maar kan ik ook genieten van pindakaas, kaas, abrikozenjam en hummus. Wanneer ik wat uitgebreider beleg is geitenkaas met
    aardbeien en walnoten mijn favo!

  28. vegetarische worst van tivall en de vegetarische slager!

  29. vroeger vanalles:.ik deed vaker veel boter en dan veel hagelslag(als mn moeder niet thuis was ; ) .pindakaas cocosbrood.van vlees boterhamworst.
    nu :puur vlokken, choco hagelslag xl, schuddebuikjes speculoospasta.dus vooral zoete dingen

  30. Vind het altijd zo gek als vegetariërs gewone kaas eten, daar zitten gewoon dierlijke bestanddelen in. Of mag het dan wel omdat je het niet ziet?

  31. Ik chap altijd gwn broodje vruchtenhagel met jam. Vroeger at ik altijd broodje zonder beleg en zonder korstjes. Maar ik heb na al deze jaren ingezien dat dit niet de weg is hoe ik het leven wil bewandelen. Daarom heb ik besloten om dit voor eens en voor altijd te veranderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *