Over het algemeen eten we bijna allemaal wel een paar boterhammen per dag. Sommige mensen eten ze alleen bij de lunch en sommige mensen staan er ook direct mee op. Ik kan altijd erg uitkijken naar een broodmaaltijd omdat ik gek ben op brood. Vooral donker brood met allerlei zaadjes vind ik erg lekker. Verder kun je je brood natuurlijk extra lekker maken met beleg. In deze blog delen wij ons favoriete broodbeleg. We vertellen je ook wat we vroeger graag op brood aten en of dat nu is veranderd en op welke manier.
♥ Sandra’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Toen ik klein was, smeerde mijn moeder altijd mijn boterhammen. Ik was dol op zoet en at het liefst op al mijn boterhammen chocoladepasta of hagelslag. Dat was natuurlijk niet echt de bedoeling. Meestal smeerde mijn moeder een deel van mijn boterhammen met hartig beleg en een ander deel met zoet. Ik werd al jong vegetariër en at dus geen vlees op brood. Een tijd at ik wel vegetarische worst, maar dit heb ik nooit heel lekker gevonden. Ook at ik weleens smeerkaas.
Toch vond ik zoete dingen altijd het lekkerst. Wij hadden nooit hele spannende dingen in huis. Soms was er weleens kokosbrood of een ander soort hagelslag zoals anijshagel, daar kon ik dan wel van genieten. Als we in de winter speculaasjes in de koektrommel hadden, dan gebeurde het ook nog weleens dat ik speculaasjes op brood mocht doen, dat vond ik echt fantastisch.
Favoriete broodbeleg nu
Tegenwoordig houd ik erg van oude kaas. Vroeger at ik behalve smeerkaas eigenlijk nooit kaas, daar hield ik niet zo van. Nu eet ik het standaard iedere dag. Ook als ik ergens ga lunchen dan kijk ik direct op de kaart of er iets te krijgen is met oude kaas omdat ik daar zo van houd.
Verder ben ik ook nog steeds gek op zoetigheid. Een simpele boterham met pure hagelslag of met nutella maakt me heel erg blij. Een gemiddelde lunch bestaat dan ook meestal uit een boterham met kaas en één of twee boterhammen met iets zoets zoals hagelslag. Niet bijzonder of heel uitgebreid, maar ik kan er keer op keer van genieten.
♥ Nouska’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Brood is niet altijd mijn favoriete eten geweest. Na mijn eetstoornis, verdroeg mijn buik geen bruin brood, pas sinds een aantal jaren eet ik dit wel weer. Mijn darmen zijn gelukkig hersteld, net als ik. Ik eet nu bijna elke dag brood, maar eet ook graag andere dingen als lunch. Als kind at ik graag chocoladepasta, pindakaas en hagelslag. Kaas lustte ik vroeger niet, nu wel. Op vakantie hadden we wel eens schuddebuikjes, die vond ik erg lekker met wat boter op brood!
Favoriete broodbeleg nu
mijn brood eet ik eigenlijk vooral houmous en pindakaas. Gezond als vegetarier en erg lekker. Ik houd van verschillde soorten houmous en koop vaak die van Maza. Qua pindakaas wissel ik wel eens. Ik eet nu die van Skippy, maar maak het ook wel eens zelf op koop de klassieke van Calvé. Pindakaas blijft gewoon een goede ‘old time favourite’. Ik eet het ook wel eens met hagelslag, extra lekker! Andere dingen die ik erg lekker vind ik een beetje boter, plakjes banaan en kaneel of brood met avocado, tomaat, peper en zout!
♥ Laura’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Als kind was ik echt geen makkelijke eter en ik was dan ook heel kieskeurig als het ging om broodbeleg. Brood mee naar school vond ik eigenlijk maar niks. Ik was een enorme liefhebber van zoet broodbeleg en dat zat dan ook meestal op mijn boterham. Niet altijd hoor, maar vaak koos ik daar wel voor. Ik vond vlokken heel lekker en chocoladepasta. Geen nutella maar Orinoko met de bruine deksel, heerlijk. Ik at ook vaak brood met kipfilet en met salami en sla. Verder ben ik ook echt opgegroeid met brood met aardbeien in de zomertijd. Beschuit met hagelslag of met muisjes vond ik ook heerlijk en ik heb ook een tijd gehad dat ik gestampte muisjes heerlijk vond. Ik vond het altijd leuk om te zien dat kinderen op school brood met ontbijtkoek of speculaasjes meenamen, ik heb dat eigenlijk nooit echt gegeten.
Favoriete broodbeleg nu
Ik heb nu echt periodes waarin ik iets bijvoorbeeld heel veel eet en daarna weer minder. Ik had bijvoorbeeld op de middelbare school een periode dat ik heel veel tosti’s at. Ik kan nu op dit moment erg genieten van een boterham met pindakaas. Verder hou ik van broodjes die wat ‘luxer’ belegd zijn. Dit eet ik niet altijd hoor, maar ik kijk vaak thuis wat ik nog in huis heb en dan maak ik bijvoorbeeld een broodje met kipfilet, sla, een gekookt eitje, avocado en komkommer. Met een beetje mayonaise en zout en peper heb je dan een heerlijk broodje. Het kan ook een stuk makkelijker, bijvoorbeeld met hummus en komkommer, ook erg lekker. Verder eet ik ook graag zelfgemaakte eiersalade of krabsalade en hou ik van broodjes met lekkere sausjes. Als ik tijd en zin heb, ga ik voor een wat luxer broodje en anders ben ik ook blij met hummus, kipfilet, salami, avocado, aardbeien, hagelslag, etc.
♥ Scarlet’s favoriete broodbeleg
Favoriete broodbeleg vroeger
Het liefst at ik vroeger de hele dag door brood: als ontbijt, als lunch en als avondeten. Ik was dol op brood en dan het liefst met allerlei zoet broodbeleg. Door de week aten we altijd bruin brood en op zondag een wit casino. Brood in de toaster vond ik ook altijd erg lekker. Het broodbeleg wat vroeger favoriet bij mij was, daar moest ik even over nadenken, want ik vond zoveel lekker! mijn boterhammen at ik het meest graag met pure hagelslag, vlokfeest, gestampte muisjes en schuddebuikjes of speculaasjes.
Favoriete broodbeleg nu
Inmiddels vind ik deze soorten beleg nog steeds erg lekker, maar hebben ze plaats moeten maken voor ander soort beleg dat ik nu toch nét wat lekker vind. Hagelslag is als enige overgebleven bij mijn favorieten. Daar mag ik nog steeds graag regelmatig een boterhammetje mee beleggen. Wat ik nu verder graag op mijn boterham doe is avocado met wat zout. Verder eet ik heel graag een zachtgekookt of gebakken eitje op brood. Verder vind ik hummus erg lekker. Hiervan eet ik regelmatig verschillende soorten. Dit in combinatie met avocado is ook zeker een aanrader.
Wat is én was jouw favoriete broodbeleg?
Geef een reactie