Ontbijten met de redactie 2

Als ik net wakker ben, heb ik vaak nog niet zo’n honger. Ik wacht dan ook meestal even met ontbijten, al is het soms maar een half uurtje. Ik ontbijt wel altijd omdat ik weet dat het een belangrijke maaltijd is en omdat ik mij niet goed ga voelen op het moment dat ik het oversla. Ik ontbijt meestal met zoete dingen. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben en er is een buffet, loopt mijn vriend direct naar de hartige dingen en ik naar de zoete afdeling. Ik ben ook wel echt een liefhebber voor zoet, fruit, yoghurt, e.d. maar zeker in de ochtend eet ik het liefste zulke dingen.

Elke week is anders, dus dat betekent ook dat ik niet elke ochtend met hetzelfde ontbijt. Wel eet ik graag yoghurt als ontbijt en neem ik in de weekenden of op vrije dagen vaak wat meer de tijd om een lekker ontbijtje te maken. Omdat ik soms vergeet een foto te maken kan het zo zijn dat ik een foto gebruik van een dagje uit een andere week.

Ook kun je filmpjes van mij zien waarin ik jullie een dagje meeneem in mijn eetpatroon en waarin ik mijn boodschappentas voor de camera uit pak. Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.

♥ Maandag
Maandag was ik vrij en ik begon de dag samen met een vriendin meteen lekker ontbijtje. We maakten een havermout ontbijtje in de oven. Er zitten 2 nectarines in (je kunt ook perziken gebruiken), havermout (even mengen met een beetje water), amandelschaafsel en kokosrasp. Wanneer het uit de oven kwam deden we er wat agave siroop overheen. Super lekker en leuk om eens te proberen als je wat meer tijd hebt.

♥ Dinsdag 
Dinsdag heb ik thuis gewerkt en ben ik de dag begonnen met een kopje thee en soya yoghurt met vanille smaak van Alpro. Ik heb hier havermout doorheen gedaan en blauwe bessen. Ik vind dit een heel lekker ontbijtje en het is ook snel gemaakt. Ik maak het eigenlijk gewoon met wat ik in huis heb aan fruit, granen en bijvoorbeeld rozijnen.

♥ Woensdag
Woensdag werkte ik op kantoor en ‘s morgens had ik teveel haast en had ik dus geen tijd meer om te ontbijten omdat ik mijn trein moest halen. Op het station in Leiden heb ik een bekertje yoghurt gehaald met aardbeienjam en muesli.

♥ Donderdag
Bij de AH to go had ik gister onderweg naar huis een muesli- noten bol gekocht. Ze zijn heel lekker en die heb ik gegeten bij dit ontbijtje. Het heeft een kaneelachtige smaak en is een beetje zoet. Hierbij at ik kwark met muesli en dronk ik verse sinaasappelsap.

♥ Vrijdag
Vrijdag heb ik voordat ik naar werk ging ontbeten met yoghurt en zelfgemaakte granola. Ik heb dit inmiddels al meerdere keren gemaakt en het is echt heel lekker (en makkelijk). Het is alleen best prijzig dus niet iets wat ik elke week ga doen, maar gelukkig kun je er wel even mee vooruit. Je hebt zo wel een heerlijk ontbijtje met granen, noten en zaden dus het is erg voedzaam.

♥ Zaterdag
Misschien een beetje saai om te zien maar ik vond het heel lekker, er was nog granola over dus zaterdag ochtend heb ik met hetzelfde ontbeten. Ik heb er alleen wat extra’s aan toegevoegd; namelijk kokos! Als je zelf granola maakt kun je dit er ook direct doorheen mengen voor een wat intensere smaak. 

♥ Zondag
Zondag heb ik ontbeten met mijn zus en mijn vader en hebben we er een verwen ontbijtje van gemaakt. Van het eindresultaat heb ik helaas geen foto maar we aten croissantjes (ham – kaas en met jam), aardbeien gebakjes (guilty pleasure ontbijt mag soms echt wel) en gekookte eitjes. We dronken er lekkere vruchtensapjes bij en thee.

Dit waren weer een aantal ontbijtjes van mij! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken en dat het je misschien wat inspiratie geeft. Waar ontbijt jij het liefste mee?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

15 reacties op “Ontbijten met de redactie 2”

  1. Wat een heerlijke ontbijtjes.
    Zelf ontbijt ik vaak het liefst met havermout. En dan heel veel variatie daarin.

  2. Laura, zit er veel water in je ontbijt van maandag, of gewoon net genoeg dat het wat stroperig wordt?
    Ik vroeg me ook af of je boter ofzo in de schotel moet doen om te voorkomen dat het aan de randen plakt?

    Mij lijkt het wel fijn om het eens te proberen.

  3. @ mereltje: nee hoor, er hoeft niet zoveel water in. Gewoon een beetje op gevoel maar het hoeft er niet in te zwemmen. Inderdaad wel belangrijk om het een beetje in te vetten. Ik hoop dat je het lekker vindt 🙂

  4. Ziet er zoals altijd weer heerlijk uit.

    Zelf varieer ik helemaal niet zoveel, ‘s ochtends geen tijd/energie voor (moet eerst wat eten voor ik kan bakken), en als ik dit zie denk ik wel doe ik het wel goed dan.

    Ik eet eigenlijk of havermout met iets erdoor, of gewone broodjes met jam.
    Wat ik hier zie eet ik alleen op een luxe vakantie ofzoiets. Hoe doen anderen dat vraag ik mij af?

  5. Lekkere ontbijtjes Laura! Ik durf zelf nog niet te variëren daarin. Maar dit geeft wel inspiratie. 😀

  6. @Miekio:

    Ik denk niet dat dit enkel op een luxe vakantie kan gegeten worden 😉 Ik vermoed dat Laura wel een gelijkaardig schema zal hebben een andere week.
    Wel nemen deze ontbijtjes wat meer tijd in beslag dan wanneer je gewoon snel havermout neemt en er iets door mengt of een boterham opsmeert. Als je ‘s morgens weinig tijd hebt, dan ga je minder snel zoiets doen waarschijnlijk.
    Maar dan kan je misschien wel eens iets de avond op voorhand klaarzetten? En in het weekend, als je wat meer tijd hebt, dan kan je ook eens iets lekkers voor je klaarmaken (of gewoon halen bij de bakker 😉 ).
    Als de vraag niet vanuit tijdgebrek komt maar vanuit de eetstoornis, dan denk ik dat het voor jou belangrijk is om hier toch mee te gaan experimenteren. Probeer iets te nemen wat je denkt echt lekker te vinden en probeer dat eens uit. Het is misschien moeilijk, maar als je dit wat vaker doet, dan ga je er na verloop van tijd misschien zelfs weer meer naar uitkijken.

  7. Ziet er lekker uit! Ik vind zelf yoghurt met cruesli of muesli ook lekker als ontbijt. Maar op de een of andere manier ‘durf’ ik dit niet omdat ik niet weet hoeveel ik moet nemen.
    Ik wil het ook niet gaan afwegen, maar ik vind het ook wel prettig om een richtlijn te hebben.

    Om die reden ontbijt ik altijd met boterhammen. Wel jammer….

  8. Ik schreef ook niet dat het alleen op vakantie gegeten kan worden, maar zo is het bij mij wel. Op een gewone dag eet ik makkelijk en snel sochtends. Lekkere bolletjes ofzo alleen op een vakantie (waar het voor me klaar staat, hmmmm zo’n buffet)

    Dit komt bij mij niet vanuit een eetstoornis -heb ik gelukkig al jaren niet meer- maar meer combinatie van geld, tijd en energie. Ik wil als ik uit bed kom graag meteen iets eten om energie te krijgen, iets wat binnen 2 minuten klaar is en niet teveel kost. Ook ben ik er denk ik te makkelijk in? Ik wil vooral snel en voedzaam ontbijten, dus komt neer op 5 dagen vd week havermout minimaal.

  9. O ja dat noten en meuslibroodje is zooooo lekker!

    Ik had zelf nooit zo veel inspiratie voor ontbijtjes maar ik heb een heel leuk kookboek met allemaal ontbijtrecepten gekregen voor kerstmis. All day breakfast heet het. Mij heeft het al veel ideetjes gegeven en ik varieer nu ook echt meer. Misschien ook leuk voor anderen.

  10. Het is heel ‘makkelijk’ met cruesli en muesli!
    Ik heb bij mijn opname geleerd dat 1 boterham met boter en beleg en 1 x zuivel gelijk staat aan: 1 schaaltje yoghurt (150 – 200 ml) met 3 eetlepels muesli of cruesli.

    En op proud staat ook nog deze aanvulling:
    (Voor iedere boterham meer die je wilt vervangen, moet je 4 el cruesli extra nemen. Een klein schaaltje yoghurt met 3 lepels muesli staat ongeveer gelijk aan 1 boterham. Neem je iets meer yoghurt, zo rond de 200-250 ml met muesli/cruesli dan is dat meer in de richting van een volwaardig ontbijt).

    Hier vind je allerlei variaties:
    http://www.proud2bme.nl/health/Voedingslijsten/Variatielijst_maaltijden_en_brood

  11. Hou het het liefst bij mijn boterhammen….dol op brood

  12. Ik eet in de ochtend het liefst fruit met yoghurt, maar ik kan alleen kokosyoghurt verdragen en dat is zo duur dat ik het maar zelden koop.
    Anders heb ik graag een smoothie als ontbijt.
    In ieder geval iets met fruit.

  13. Als ik de tijd heb drink/eet ik het liefst een hele grote smoothie met veel fruit en wat groenten (het maken kost niet veel tijd, maar het opdrinken van een liter smoothie wel :P). Anders eet ik vaak een paar boterhammen met humus of pesto of avocado met komkommer of tomaat erop en daarnaast wat fruit. Ik eet ook graag warme havermout met water en geprakte banaan en daardoor stukjes fruit, maar dat eet ik vooral graag in de winter. Als ik een beetje lui ben, of te laat ben opgestaan, eet ik ook wel eens een hele meloen op (dan lepel ik de meloenhelfden gewoon uit) of neem ik veel sinaasappels of een aantal bananen. Ik kijk meestal erg uit naar mijn ontbijt :).

  14. Ik eet eigenlijk altijd Brinta of havermout als ontbijt. Soms met fruit er door.
    Wil wel graag meer gaan variëren, dus deze tips zijn handig!

  15. Vervelend dat je niet tegen andere yoghurts kunt. Ook niet tegen sojayoghurt? Ik kan zelf ook niet goed grote hoeveelheden soja verdragen, maar yoghurt gaat juist wel goed vanwege de bacteriën (denk ik). Misschien kun je eens proberen zelf kokosyoghurt te maken, of zelf haveryoghurt maken? Ik heb dat beiden wel eens gedaan en dat was best goed gelukt. Ik had daarvoor probiotica zakjes gebruikt die ik nog had liggen, maar je kunt ook een restje van de kokosyoghurt uit de winkel als basiscultuur gebruiken.

    Kost natuurlijk wel wat meer tijd/moeite, maar ik vond het wel leuk om eens te proberen :).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *