Ik ben zo iemand die echt alles zou kunnen eten in de ochtend. Van havermout tot boerenkool en van pizza tot noodles met groenten. Lekker veel knoflook? Pittige saus? Kom maar door! Deze week blijkt een bovengemiddeld gevarieerde week voor mij. Of jij nou een moeilijke of makkelijke eter bent in de ochtend, of je houdt van je oude vertrouwde ontbijt of graag varieert, ik hoop dat deze blog weer inspireert voor nieuwe recepten en breken met eetregels. Voed jezelf met liefde!
Maandag
De ochtend en week begint met een paar bladzijdes in mijn dagboek. Ik zit lekker warm en ‘cosy’ tegen de verwarming aangeplakt met mijn cold brew caramel latte, pakje LU crackers, aioli, twee gekookte eitjes en een halve avocado.
Dinsdag
Na wel drie keer op de snooze-button te hebben gedrukt, moet ik gehaast de deur uit. Geen tijd voor ontbijt! Dan haal ik onderweg naar kantoor iets. Ik ga voor een lekkere, grote haverkoek van de Appie, een banaan en een dirty chai latte van de Starbucks. Hmmm, voor die laatste mag je me ‘s nachts echt wakker maken.
Woensdag
De amandelmelk is op, dus ik voeg een hele hoop crushed ice bij mijn glas cold brew, vul het een beetje aan met water en doe er een shot hazelnootsiroop in. Ook heel erg lekker en verfrissend! Ik kook weer twee eitjes en maak een geroosterde boterham met mayonaise en avocado.
Donderdag
Ik ga helemaal los met de proefverpakking siropen van Monin. Cold brew gingerbread latte staat deze ochtend op het menu. Ja, ik zit echt in een iced latte fase, haha. Vandaag eet ik twee boterhammen met boter en pindakaas. De één krijgt een komkommer-sambal topping en de ander maple syrup. Daarnaast eet ik er een sinaasappel bij.
Vrijdag
De cold brew is op en ik heb wel weer zin in een matcha latte. Iced natuurlijk en met vanille. Er waren nog asperges over van de avond ervoor en ik had daar wel weer trek in, dus ik maak ze klaar in de oven met pistachenoten en pecorino kaas. Zó lekker. Daarbij eet ik twee zachtgekookte eitjes, een pakje LU crackers en een sinaasappel.
Zaterdag
Nogmaals iced vanille matcha latte. Daarnaast een pot sinaasappel-tijm ‘thee’, sinaasappel en tteokbokki met pittige saus.
Zondag
De keuken ruikt weer heerlijk naar koffie, want de cold brew staat weer klaar. Ik giet er een karamelsmaakje bij, pak weer een sinaasappel en maak paarse noodles met knoflook, olijfolie, avocado, bosui en zeewier.
Waar ontbijt jij graag mee?
Geef een reactie