De laatste jaren ben ik steeds beter geworden in het ‘bouwen’ van heerlijke ontbijtjes. Ik verzin van alles bij elkaar en neem er echt even de tijd voor. Ik maak graag verse sapjes en smoothies bij mijn ontbijtje. Ook houd ik ervan om cruesli zelf te maken, eet ik graag fruit bij mijn ontbijt of ik bak pannenkoeken. Ik maak de laatste tijd geen gewone pannenkoeken als ontbijt, maar ontbijtpannenkoeken, geïnspireerd op allerlei soorten pannenkoeken die ik op foodblogs voorbij zie komen. In deze blog deel ik graag het recept van mijn eigen ontbijtpannenkoeken, die je natuurlijk ook gerust als lunch of avondeten kunt eten!
♥ Wat heb je nodig?
Ik gebruik voor deze pannenkoeken twee eieren, een rijpe banaan, boekweitmeel, twee eetlepels tarwezemelen (of havermout), een zakje vanillesuiker, pure chocolade en melk. Ik had toevallig sojamelk staan, dat vind ik lekker in de koffie, maar je kunt natuurlijk ook gewone melk, amandelmelk of rijstemelk gebruiken in dit recept. Als beleg heb je honing, gedroogde abrikozen en een kiwi of ander fruit nodig. Ik doe er wat tarwezemelen in, maar je kunt ook een paar eetlepels havermout toevoegen. Dit maakt het wat steviger, gezond voor je buik en echt een goed ontbijtje. Verder heb je een kom, garde, spatel, groot bord en zonnebloemolie, boter of kokosolie nodig om in te bakken. Ik gebruik boter, omdat ik vind dat dit wat meer smaak geeft aan mijn pannenkoeken. Je kunt ook een appeltje raspen door het beslag heen, als je dat lekker vindt.
♥ Wat moet je doen?
Eigenlijk is het heel simpel. Je gooit het meel, de eieren, een geprakte banaan, de vanillesuiker, tarwezemelen en wat geraspte chocolade in een kom. Daarna voeg je al roerende met de garde, wat melk toe. Ik meet dit soort dingen meestal niet af, maar gooi er gewoon een beetje in. Zo ook met het meel. Een kopje meel is vaak wel genoeg. Je hebt denk ik wel meerdere kopjes melk nodig om het beslag een beetje vloeibaar te maken. Is het te vloeibaar, dan doe je er nog wat meel en tarwezemelen/havermout bij. Is het te dik, dan giet je er nog wat melk bij. Begin niet meteen met grote hoeveelheden, dan kun je de balans makkelijker vinden. Je ontdekt vanzelf de juiste combinatie en je kunt gemakkelijk wat beslag bij maken op deze manier. Neem het niet te strak. Ook zonder weegschaaltje of maatbeker kun je pannenkoeken maken.
Vervolgens bak je de pannenkoeken aan beide kanten lekker bruin en bewaar je ze op een stapel op een groot bord. Dit bord kun je eventueel op een pan met heet water zetten, zodat de pannenkoeken warm blijven. Als ze klaar zijn leg je ze op een bord en garneer je ze met het (gedroogde) fruit en lekker wat honing. Maak ze zo lekker als je zelf wilt en geniet ervan! Alles wat overblijft kun je de volgende dag eten als ontbijt, of als avondeten opeten natuurlijk.
Geef een reactie