Onze favo recepten augustus 3

Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van juli bekijken. Vandaag kan je meelezen (en uitproberen!) wat we in juli hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders voor jezelf te bereiden!

 

Irene: brown sugar bubble tea

All aboard the hype train! Ik ben niet vies van een kleine hype hier en daar, dus heb net als vele anderen met een bubble tea in mijn hand door de straten van de stad gelopen. Zo lekker! Maar bij dit soort dingen – net als bij dure Starbuckskoffies – denk ik vaak: dit moet ik toch ook zelf kunnen. Zo stond ik afgelopen maand eens naar de kaart van mijn favoriete bubble-teazaakje te kijken welke ingrediënten er nou in mijn geliefde brown sugar bubble tea gingen. En zo geschiedde! 

Wat heb je nodig?

  • groene thee met jasmijn
  • jouw favoriete melk(vervanger)
  • bruine suiker
  • tapiocaparels

Hoe maak je het?

Een dag of een paar uur voordat ik mijn bubble tea wil maken, zet ik alvast een kop sterke thee. Zet de groene thee op een temperatuur van 80 graden celsius, als het water te heet is wordt hij bitter. Ik laat de thee afkoelen in de koelkast tot ik de bubble tea wil maken. Pak een groot glas en vul de rest van het glas bij met melk. Roer er wat bruine suiker doorheen, bereid de tapiocaparels zoals op de verpaking staat aangegeven, zorg voor een goed breed rietje en je hebt een heerlijke home made bubble tea. Voor de prijs die je er in de horeca voor betaalt, kan je er thuis wel tien maken en ik heb nu deze herbruikbare beker waar ik erg blij mee ben! 

Lonneke: Zomerse mais

Door de vakantie die ik achter de rug heb, heb ik minder in de keuken gestaan dan ik normaal doe. Het was dan ook echt even zoeken naar een leuk recept om te delen. Terwijl ik door mijn foto’s scrolde, stuitte ik echter op een recept van een vriendin van mij. Dat was zo lekker zomers, dit wil ik je niet onthouden!

Wat heb je nodig?-

  • maiskolven (zij heeft de bladeren heel mooi gevlochten zoals je ziet)
  • roomboter bij benadering, op kamertemperatuur
  • pittige kruiden/dingen; denk aan chilipoeder/vlokken, szechuanpeper, gerookte pittige paprikapoeder, jalapeno, hete saus, net wat je maar in huis hebt.
  • koriander
  • parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

Je kan de maiskolven even koken zodat de mais zelf alvast beetgaar is (8-12 min) en daarna een paar minuten grillen op een BBQ, grillplaat of oven, maar net wat je in huis hebt. Je kan de boter ondertussen klaarmaken door deze op smaak te brengen met de kruiden. Hiermee smeer je de maiskolven in wanneer ze klaar en een beetje afgekoeld zijn. Maak het af met parmezaanse kaas en fijngesneden koriander en tadaa, heerlijk voor in de zomer!

Ga jij iets van onze recepten proberen? Of heb jij een heel lekker recept ontdekt afgelopen maand? Laat het vooral weten in de reacties! ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

8 reacties op “Onze favo recepten augustus 3”

  1. Lekker Irene, ik wil ook al een tijdje bubble tea maken, waar koop jij je parels?

  2. Hoe smaakt de zelfgemaakte bubble tea ten opzichte van de ‘horeca versie’?

  3. Ik beb zo lang geen maiskolven gegeten. Dit recept lijkt mij heel lekker!

  4. Bah bubbletea haha
    Bedankt voor het recept, ziet er lekker uit zeg!

  5. maiskolven zijn erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *