Een recept zoals alleen onze oma dat maakte. Een gerecht dat regelmatig bij ons op tafel staat, omdat we er maar niet genoeg van krijgen. Iets dat we een keer bij iemand anders aten. Of een totaal nieuw experiment! Elke dag van de maand ligt er van alles op ons bordje en onze favoriete recepten van deze maand delen we graag met jullie!
Voor wat extra inspiratie, of als nieuwe uitdaging. Weer allemaal ideetjes op een rijtje die je eens kan proberen en misschien eigen kan maken.
Lonneke – Winterse havermout
- Melk
- Appel
- Havervlokken
- Chai poeder mix
- Garnering naar keuze
Ik ben zo blij dat ik eindelijk een receptje kan delen met havermout! Toen we de havermout-receptenblog schreven, at ik het nog niet zo vaak. Ik ben – zoals ik eerder vertelde – een moeilijke ontbijter. Vaak moet ik vroeger op dan ik honger heb en zit ik met tegenzin aan mijn eerste maaltijd. Ik word ‘s ochtends snel misselijk, dus het komt bij mij heel nauw wat ik eet. De afgelopen maanden at ik standaard cornflakes met melk. Dezelfde cornflakes, dezelfde melk. Op zich allemaal prima, maar na een tijd was ik er wel op uitgekeken. Nadine en Daphne eten ‘s ochtends vaak havermout en hebben me hier dan ook erg mee geïnspireerd. Uiteindelijk heb ik een beetje lopen knoeien met wat bestaande recepten en er is iets uitgekomen waar ik heel blij mee ben!
Ik breng de melk aan de kook (geef ondertussen Winnie eten en snijd een appel in stukjes), roer er een aantal lepels havervlokken doorheen en laat het nog even staan op een laag vuurtje. Ook roer ik er 1 tot 2 lepels chai mix doorheen. Dit maakt het wat kruidiger en zoeter. Daarna giet ik de havermout over de appels, gooi er nog wat walnoten en zonnebloempitjes overheen en voila; mijn ontbijt is klaar! Vooral de combinatie van de chai kruiden en de (ietwat warme) appel maken het een heel winters recept. Een variant die ik later nog ontdekte: warme havermout met vanille vla. Ook heel lekker!
Daphne – Wraps met roomkaas, broccoli en nepkip
- Nepkip (of andere vleesvervanger; tofu of quorn kan denk ik ook heel goed)
- Broccoli
- Roomkaas
- Spinazie
- Champignons
Eigenlijk zijn wraps altijd hetzelfde bij mij. Met falafel en avocado óf met een Mexicaanse vulling zoals bonen, mais en kaas. Maar dit keer had ik behoefte aan een nieuw, maar net zo’n makkelijke vulling.
De brocooli kook je eventjes. En ondertussen verwarm je de nepkip en de champignons in een koekenpan. Als die gaar zijn, gooi je een pakje roomkaas erbij. Alsof het een saus is! Paturain kan, maar ook AH basic roomkaas of Philadelphia. Net waar je zin in hebt! Als de broccoli een beetje zacht gekookt is, giet je het af en gooi je het in de pan bij de rest. Hussel alles goed door elkaar en heb je een lekker prutje. De wraps kun je even opwarmen in de oven, de spinazie verdeel je over de wraps en de prut gooi je daar weer overheen. Oprollen en happen maar!
Irene – Parelcouscous met aubergine en halloumi
- Parelcouscous
- Ui
- Rode Paprika
- Aubergine
- Pijnboompitten
- Halloumi
- Olijfolie
Dit bericht bekijken op Instagram
Afgelopen maand viel dit gerecht erg in de smaak bij mij. Het is best simpel, maar het bereiden van de aubergine kost vooral even tijd. Daar begin je dan ook als eerste mee. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een aubergine in blokjes, doe er wat olijfolie overheen en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Je kan alvast de pijnboompitten roosteren. Tien minuten voor de aubergine gaar is, kan je beginnen met het koken van de parelcouscous. Versnipper de ui en snijd ook de paprika in stukjes zoals jij het fijn vindt. Bak deze op in een pan zodat de smaak en geur goed vrij komt. Bak ook de halloumi in een pan. Gooi alles bij elkaar en tada, je gerecht is klaar! Ik besef nu dat ik helemaal geen kruiden heb gebruikt voor dit gerecht. Maar ik miste dat ook niet echt, omdat de smaken goed naar voren komen en met elkaar matchen.
Wat lijkt jou lekker? Ook horen we graag of jullie het leuk vinden om vaker recepten van ons te lezen!
Geef een reactie