Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van februari bekijken. Vandaag kan je meelezen (en uitproberen!) wat we in maart hebben gegeten. Van gevulde portobello tot flammkuchen en een nieuwe combinatie broodbeleg. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren weer eens iets anders te bereiden voor jezelf!
Phoi Cai: Gevulde portobello met brie en honing
Zoet en hartig kan zo nu en dan een heerlijke combinatie zijn. Dit keer deed ik dit door honing toe te voegen aan een hartig gerecht. Wat dat betreft is honing altijd goed, naar mijn idee. Door het dit keer in de oven te doen, karameliseerde het geheel een beetje. Dat was voor mij echt de finishing touch!
Wat heb je nodig?
- Portobello’s
- Brie
- Honing
- Walnoten
- Olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 200 graden. Snij een klein stukje van de steel weg en trim eventueel de zijkanten als het wat zacht is. Het wordt aangeraden champignons nooit met water te wassen omdat ze zich dan volzuigen met water. Ik vind het ongewassen laten niet zo’ n fijn idee dus ik spoel het heel kort af onder de kraan en schud het overtollige water eraf. Vervolgens laat ik het eventjes op een papiertje uitlekken. Leg de portobello’s daarna in een ovenschaaltje en beleg de binnenkant met een paar plakjes brie. Bedruip het met een beetje olijfolie en doe hier vervolgens een goede theelepel honing overheen. Als je het graag zoeter hebt, mag het natuurlijk meer zijn. Verkruimel er vervolgens wat walnoten overheen en dan kan het 15-20 minuten in de oven.
Lonneke: flammkuchen met gorgonzola, peer en ui
Flammkuchendeeg kan je kant en klaar kopen (dit ligt in de koeling) en tegenwoordig heb ik standaard wel een rol in mijn eigen koelkast liggen (voor bij de soep of restjes bijvoorbeeld). Een gerecht ermee is zo gemaakt en je kan er eindeloos mee variëren! Een tijd geleden maakte ik ze vooral met aardappel en salieboter, vandaag laat ik je een andere variant zien.
Wat heb je nodig?
- een rol flammkuchendeeg
- een rode ui
- olijfolie, om de ui in de bakken
- gorgonzola (zoveel als je lekker vindt)
- een peer, in schijfjes gesneden
- een beker crème fraîche
- een handje wal- of pecannoten – optioneel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor zoals de verpakking van het deeg aangeeft en bak de ui langzaam tot deze zacht is. Rol ondertussen het deeg uit tot het plat is. Vaak zit er al een vel bakpapier onder. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en beleg met de peer. Voeg de ui toe als deze zacht is en verkruimel de gorgonzola (en eventueel de noten) eroverheen. Als de oven op temperatuur is, bak de flammkuchen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eet smakelijk!
Irene: geroosterd brood met vegetarische paté en augurk
Kan je een broodbelegtip werkelijk een recept noemen? Wat wel vaststaat is dat dit een favoriet van mij is de afgelopen maand. Ik kocht de Unox vegetarische paté en vond die in eerste instantie niet zo lekker. Toch zat ik nog met een verpakking van drie blikjes en die wilde ik niet weggooien. Dus hoe kan ik dit wel naar mijn zin maken? Mijn gedachte: augurk maakt alles beter. And it did! Inmiddels heb ik weer drie nieuwe blikjes Unox paté gekocht en is dit mijn nieuwe lievelingsbeleg op brood. Het recept spreekt voor zich, maar voor de vorm kan je het hieronder lezen.
Wat heb je nodig?
- jouw favoriete broodje of boterham
- boter
- vegetarische paté
- augurk, in plakjes gesneden
Hoe maak je het?
Omdat ik mijn brood uit de diepvries altijd opwarm in de oven, is mijn brood altijd geroosterd. Doe jij dit niet standaard? Dan geef ik als tip mee dat te doen, volgens mij is het dan het lekkerst, omdat je dan die lekkere crunch hebt. Dus, brood in de oven of broodrooster! Dit kan een gewone boterham zijn, maar ik at het laatst ook op een pitabroodje en dat was ook lekker. Vervolgens smeren met boter, paté en dan de plakjes augurk erop.
Welk recept ga jij proberen?
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie