We zijn alweer begonnen aan het vierde jaar dat we elke maand onze favoriete recepten van de afgelopen tijd delen. Wil je ze allemaal nog eens bekijken? Volg dan de hashtag ‘onze favo recepten‘! Vorige maand kon je onze (budget) favoriete recepten van februari bekijken. Vandaag kan je meelezen (en uitproberen!) wat we in maart hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders voor jezelf te bereiden!
Irene: Naanpizza
Ongeveer dit recept at ik een paar maanden geleden bij een vriendin van mij. Ik weet niet precies meer wat ze erop had gedaan, maar ik bedacht in ieder geval mijn eigen variatie. Heerlijk!
Wat heb je nodig?
- naanbrood
- aubergine
- granaatappelpitjes
- pikante hummus
- olijfolie
- rucola
- fetakaas
- baharat kruiden
Hoe maak je het?
Snijdt de aubergine in plakjes, besprenkel met wat olie en baharat kruiden en bak ze gaar in de oven voor 30 minuten op 200 graden (tijd en temperatuur kan verschillen per over of afhankelijk van hoe dunne plakjes je snijdt, dus houd het goed in de gaten). Bak de laatste 5 minuten ook de naans mee. En vanaf dat punt is het stapelen maar!
Anne: wraps voor ieder moment van de dag
Inmiddels woon ik alweer een paar maanden op mezelf. Dat betekent ook dat ik nu zelf verantwoordelijk ben voor de boodschappen en het koken. Gelukkig vind ik dat leuk om te doen, maar op sommige dagen kan het ook lastig zijn. Omdat ik druk ben en nauwelijks tijd heb om te koken of omdat ik simpelweg gewoon de puf niet heb om lang in de keuken te staan. En dus bedacht ik deze wraps. Heel gemakkelijk, voor ieder moment van de dag (ook als anti-kater ontbijt) en bovenal gewoon erg lekker.
Wat heb je nodig?
- 1 blikje tonijn of zalm
- 2 (kleine) rode uien
- 1 zak veldsla
- 1 avocado
- 1 paprika (geel, groen, oranje of groen; kies je favoriet)
- Kruidenkaas, Boursin, zuivelspread, etc.
- Een natuurlijk een verpakking wraps of Libanees brood
- optioneel maar absoluut aan te raden: (groente)chips, nacho’s
Hoe maak je het?
- Allereerst snijd je de paprika in reepjes en de rode uien in (halve) ringen. Doe allebei vervolgens in een pan en bak voor ongeveer vier minuten.
- Laat de tonijn of zalm uitlekken. Doe deze vervolgens door het groentemengsel heen en verwarm nog ongeveer drie minuten mee.
- Ondertussen kun je de avocado schillen, ontpitten en in reepjes snijden.
- Doe de wraps of de Libanese broden voor ongeveer 30 seconde in de magnetron of even kort in de oven.
- Dan is het tijd om de wraps te bestrijden met zuivelspread. Vervolgens verdeel je over de wraps veldsla, de avocado en het groentemengsel met tonijn/zalm.
- Oprollen maar, nog wat chipjes op je bord ter decoratie (en omdat het gewoon heel lekker is) en eet smakelijk ♥
Geef een reactie