Onze favo recepten: november 4

Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van oktober bekijken. Vandaag kan je meelezen (en uitproberen!) wat we in november hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders voor jezelf te bereiden!

 

Irene: supermakkelijke noodle-soep

Eén van mijn favoriete recepten van afgelopen maand waren toch wel deze kruidnoten, maar ja, die heb ik al gedeeld. Ook drink ik veel matcha latte’s met vanille, maar ook die kan je al kennen uit deze blogreeks, al deelde ik in 2022 deze koude versie. Ik heb bagels herontdekt en eet nog steeds brood met pindakaas, komkommer en sambal. What’s new? Wel, deze bouillon voor ramen in de supermarkt. Ik heb ze zien staan bij – in ieder geval – de Albert Heijn en de Jumbo en het is zo makkelijk om hier een snelle noodle-soep van te maken. Breng de bouillon aan de kook, gooi daarbij alle ingrediënten die je in je soep wilt of bak deze in een pan ernaast en gooi ze er later bij en klaar is keer. Heel verwarmend op deze koude dagen. 

Wat heb je nodig? 

  • Itsu brilliant broth
  • Soba-noodles of een andere noodle-soort die jij lekker vindt
  • De toppings die jij lekker vindt, bijvoorbeeld: ei, (vega) kip, gyoza, champignons, pak choi, mais, edamame, chilivlokken, sriracha, taugé of nori. Wat zou jij er in doen?

Hoe maak je het?

Haha, die ingrediëntenlijst houd ik lekker open aan de interpretatie he? Dan zal ik nu echt delen wat ik heb gedaan, maar of dat ook het beste recept is, durf ik niet te zeggen.

Om te beginnen breng ik de bouillon aan de kook met de soba-noodles erin. Ik doe er nog wat extra water bij, want anders vind ik hem een beetje te zout. Wel doe ik er nog extra sriracha bij, want ik vind een beetje pittig wel lekker.

Ik heb niet alle bovenstaande toppings gebruikt, maar wel een paar daarvan. Zo bakte ik gyoza’s en champignones los in een pan. Ik kookte een eitje en toen ik alles af had schepte ik wat edamame en maïs erbij. 

Later at ik het ook met (vega) kipstukjes, dat vind ik ook een hele goede topping. Niet heel erg een recept verder, maar wel een beetje inspiratie voor een makkelijk avondmaal! 

Daniël: pompoensoep met kastanjechampignons

Ik blijf nog even met een aanzienlijke aanvoer van biologische pompoenen zitten. Geen straf, want wat kun je er een hoop lekkere dingen mee maken. Deze keer een lekkere volle soep, op basis van mijn vaste pompoensoep-basis. Met mijn beste zelfverzonnen keukenhack ooit, al zeg ik het zelf: een hutspotpakket. Grappig, want ik houd niet van hutspot. Maar voor in de pompoensoep vind ik zo’n pakket superhandig, daarmee schrap ik een hoop schrap- en snijwerk. Met deze basis van een hutspotpakket en een pompoen kun je eindeloos variëren, ik maakte ‘m dit keer met kruiden die ik nog had liggen en kastanjechampignons en dat pakte goed uit. Lekker met hartig belegde warme broodjes.

Wat heb je nodig? 

  • 1 pompoen
  • 1 hutspotpakket (ui en wortel)
  • 1 (evt. zoete) aardappel
    stuk of 5 cherry- of pruimtomaatjes
  • citroensap
  • bouillonblokje
  • bosje peterselie
  • handje gedroogde kervel
  • bakje kastanjechampignons
  • peper
  • Ketel (of waterkoker) water
  • Keukenmachine of staafmixer

Hoe maak je het?

De pompoen en de geschilde aardappel in blokjes snijden. Het water vast opzetten om te verhitten. De uien uit het hutspot-pakket even glazig bakken en dan met de stukjes wortel, pompoen en aardappel een minuut of 10 opbakken tot de blokjes een beetje zachter geworden zijn. Dan samen met de tomaatjes, kruiden, een flinke scheut citroensap en een bouillonblokje in de keukenmachine of met de staafmixer pureren, terwijl je er heet of kokend water bij giet zodat het een dikke moes wordt.

De moes roer je vervolgens in een soeppan met extra water door elkaar, tot je de dikte lekker vindt. Breng aan de kook en laat lekker doorpruttelen terwijl je de champignons halveert en in een koekenpan bakt met peper en wat citroensap erover.

Als ze klaar zijn, roer je ze door je soep. Eet smakelijk!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

Eén reactie op “Onze favo recepten: november 4”

  1. Lekker de soep recepten. Ik heb het aldoor koud en soep en bouillon warmt zo fijn.
    Zouden jullie ook eens wat licht verteerbare recepten kunnen plaatsen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *