Onze food favs van de maand: november

Wat hebben wij de afgelopen maand gegeten? Van leuke recepten tot tips uit de supermarkt of flink experimenteren. Dit zijn onze food favs van de afgelopen maand. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders te kiezen of voor jezelf te bereiden! Wat is jouw food fav van de afgelopent tijd?

Lida: fish and chips

Ik ben dol op fish & chips, en na een heerlijke bord bij een restaurantje hier in de buurt maak ik het nu ook steeds vaker thuis. Die combi van frietjes, krokante vis en mayo is gewoon top! Tegenwoordig gooi ik er ook wat rode ui, Parmezaanse kaas en een kneepje citroen overheen – dat maakt het echt compleet.

Lonneke: zelf boter maken

Ik ben niet zo heel erg thuis in alle soorten boter (behalve dan dat ik het lekker vind), maar sinds we een BBQ (/rookoven) hebben, wilde mijn vriend een keer boter roken. Maar daarvoor moest eerst zelf boter gemaakt worden. De ‘melk’ die overbleef, was trouwens ook erg lekker. Inmiddels is deze boter gezouten en gerookt en dat is toch wel echt heel lekker! Zelf boter roken? Bekijk dit recept van Favorflav.

Phoi Cai: ‘forgotten ends’ sushi

Ze liggen er niet altijd, maar met een beetje geluk spot ik zo nu en dan een bakje ‘forgotten ends’ bij de Albert Heijn in de buurt, waar ze verse sushi verkopen. Ondanks dat ik ontzettend van sushi hou, vind ik het best prijzig om regelmatig een bakje sushi te kopen. Maar tegenwoordig verkopen ze de uiteindes van de sushirollen in een klein bakje, met allerlei lekkers erin. Deze kosten maar 2,50 euro! Ik eet ze graag als een sandwich-hap in een stuk nori-vel. Wat een heerlijk hapje!

Marli: warme chocolademelk

Het weer is nu toch echt winters geworden en ik kan dan echt genieten van een simpele ”zelfgemaakte” warme chocomel. Natuurlijk vind ik de hippe, luxe, grote glazen warme chocomel in restaurantjes ook heerlijk, maar om tijdens het thuiswerken een verwenmomentje te nemen, volstaat deze choco voor mij ook prima!

Femke: koffietje met iets lekkers

Deze maand is mijn favoriete foodmoment een nieuw ritueeltje dat ik mezelf heb aangeleerd: een koffietje doen in de stad, met natuurlijk iets lekkers erbij. Ik ga graag voor een cappuccino met kokosmelk – alles met kokos is sowieso al een favoriet van me! Als er gebak bij komt, kies ik vaak voor een kokosmakroon met witte chocola (nog meer kokos!), een cheesecake of een stuk carrotcake.

Het is zo’n fijn moment om even te genieten: of ik nou bezig ben met school, een boek lees, of gewoon om me heen kijk. Dat kleine uitje naar de stad is echt een nieuwe manier geworden om te ontspannen en iets leuks voor mezelf te doen.

Wat was jouw fav van de afgelopen maand?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

Eén reactie op “Onze food favs van de maand: november”

  1. Volgens mij mist er een… Links bovenaan (in de thumbnail?) staat een foto van twee dingetjes op een glazen bordje, maar die zie ik niet terug in de blog zelf…

    Leuk Lonneke; die zelfgemaakte boter! Wat voor’n melk hebben jullie daarvoor gebruikt?
    Zou het wel interessant vinden om een uitgebreider verslag van dat hele proces te zien.

    En ook leuk van Lida, hoe je zo’n saaie maaltijd toch interessant maakt door een paar simpele toevoegingen; erg inspirerend!
    Wat is dat groen trouwens; peterselie?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *