Onze food favs van de maand: oktober

Wat hebben wij de afgelopen maand gegeten? Hadden we een favoriete gerecht om op terug te vallen of hebben we nog nieuwe producten geprobeerd? Of zijn er eetmomenten geweest waar we op een andere manier onwijs van hebben genoten? Elke eerste maandag van de maand, delen we onze ‘food favs van de maand’. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders te kiezen of voor jezelf te bereiden!

Marli: zoete aardappel-soep

Deze maand ben ik een nachtje met mijn moeder naar Van der Valk Dordrecht geweest en heb daar deze heerlijke zoete aardappelsoep geproefd! Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik dit (voor)gerecht al eens eerder heb genomen, maar de soep smaakte lekker romig en een tikkeltje spicy. M’n moeder fronste wel even haar wenkbrauwen toen ik boven mijn bord hing om deze foto te maken, maar we moesten er beide om lachen, haha.

IRENE: Halloween met de girls

Het mag inmiddels traditie genoemd worden dat ik met twee vriendinnen elk jaar Halloween vier. We verkleden ons, eten samen, zorgen voor lekkere snacks en drankjes en kijken een griezelfilm. Dit jaar besloten we eens creatief uit te pakken met het eten, en allemaal een gerecht mee te nemen in griezelstijl. Instagram en TikTok stond immers vol met inspiratie. Heksencocktails met oogbalen, caprese salade met doodhoofdjesmozzarella, doodhoofdjespizza’s en bezemsteeltjes in de vorm van kaasblokjes en zoute sticks.

LONNEKE: gnocchi

Onlangs probeerde ik een gnocchi recept van Natsnourishments dat ik op Instagram voorbij zag komen. De textuur van de saus zag er bij mij wel echt wat anders uit en misschien is het een kwestie van oefening baart kunst, maar de smaken waren wel echt top! De saus is gemaakt van spinazie, cannelini bonen, knoflook en citroen, echt een goeie combinatie! Verder gebruikt ze vegan stracciatella, dat heb ik vervangen door griekse yoghurt.

FEMKE: indiaas

Mijn favoriete eten is Indiaas. Ik kan zo genieten van curry’s, tikka masala, korma, madras, enzovoorts! Deze maand ging ik naar een Indiaas restaurant in Apeldoorn waar ik allerlei kleine gerechtjes kon delen met mijn gezelschap. Het was echt lekker en gezellig om zo te delen. Zelf maak ik ook vaak curry’s. Ik vind ze makkelijk te maken en je kan er van alles indoen. Deze curry heb ik bijvoorbeeld deze maand gemaakt, lekker romig, kruidig, snel te maken én vegetarisch.

Lida: wraps

Deze maand heb ik al ontelbare keren wraps gegeten voor lunch of diner, en ze blijven heerlijk! Bovendien kost het hooguit een kwartier om ze te maken. Voor de vulling meng ik een blikje tonijn met kappertjes, maïs, rode ui, wat mayonaise, zout en peper. Vervolgens beleg ik de wrap eerst met kaas, voeg het tonijnmengsel toe, vouw de wrap dicht, en bak hem in de pan tot hij aan alle kanten mooi goudbruin is.

Phoi Cai: vietnamees

Het duurt nog even voor ik weer ga, maar ik ben weer helemaal into Vietnamees eten. Vooral nu ik een Vietnamees tentje redelijk dichtbij heb gevonden, ga ik graag langs voor hun heerlijke gerechten. Mijn favoriet is toch wel echt de vermicelli bowls. Heerlijk fris en lekker gevuld met zoetzure groentes en gemarineerd vlees. Met een kopje Vietnamese koffie erbij ben ik helemaal voldaan.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *