Waar we eerder onze favoriete recepten van de maand met jullie deelden, hebben we besloten deze rubriek een beetje uit te breiden. Want wees eens eerlijk, soms is het favoriete wat je de afgelopen maand hebt gegeten nu eenmaal geen heel recept, maar gewoon een fijn product of zelfs een fijn moment. Daarom breiden we deze rubriek uit naar ‘onze food favs van de maand’ en deze we elke eerste maandag van de maand, wat onze favoriete eet- of drinkmomenten zijn geweest. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders te kiezen of voor jezelf te bereiden!
Marli: bagels & beans
De Bagels & Beans is voor velen van jullie vast en zeker bekend, maar voor mij was dit de eerste keer dat ik daadwerkelijk zo’n lekkere bagel ging proeven. De keuze is daar natuurlijk reuze, maar ik koos uiteindelijk voor een zoete bagel met banaan en kaneel, echt heerlijk! Mijn vriendin koos trouwens een hartige bagel die jullie ook op de foto zien staan. Ik ben benieuwd wat jullie lievelingsbagel is!
Lonneke: pistachecrème
Ik was laatst op een theaterfestival en daar at ik een crêpe met pistachecrème. Zo lekker! Toen ik een week later pistache crème in de winkel zag staan, heb ik die ook maar gelijk meegenomen en dat kwam goed uit, want mijn vriend wilde vlak daarna pannenkoeken bakken. Ik deed er nog wat witte chocoladedruppels op die lekker smolten en wat aardbei, heerlijk!
Lonneke: artisjokken
Vorig jaar at ik voor het eerst artisjokken. Of nou ja, niet voor het eerst, maar wel voor het eerst ‘vers’ en niet uit een potje. Zo lekker! Toen ik afgelopen maand artisjokken bij de groenteboer zag liggen, twijfelde ik ook geen minuut. Eigenlijk is het bereiden ook heel simpel. Je snijdt de onderste rand en de steel eraf en stoomt/kookt ze 20 minuten in water met wat citroensap en peperkorrels. Om ze goed zacht te krijgen, gebruikte ik een bord om ze onder water te houden. Daarbij maakte ik een sausje van mayonaise, mosterd en knoflook, hmm! Je plukt daarna de blaadjes één voor één van de artisjok af en dipt die in de saus en schraapt dan het ‘vlees’ met je tanden van de onderkant af. Binnenin vind je dan de ‘bloem’ (het hooi noemen ze dat ook wel), dat kun je niet eten, maar daaronder zit het artisjokhart. Dat is zo lekker zacht en mals! Heerlijk!
Phoi Cai: poffertjes met kaas
De kids eten regelmatig poffertjes als lunch en ik sla ze negen van de tien keer over. Ik moet er echt zin in hebben om mee te eten. De laatste tijd eet ik regelmatig mee omdat ik weer helemaal into mijn hartige variant ben. Poffertjes met geraspte kaas! Nommmmmm. Normaal gesproken ben ik echt team zoet, maar juist omdat de poffertjes van zichzelf iets zoets hebben, kies ik voor iets hartigs erbij. Wanneer de poffertjes warm genoeg zijn om de kaas te laten smelten is het helemaal genieten!
Lida: spearmint thee & pistache broodjes
Ik ben gek op warme drankjes, maar koffie is niet echt mijn ding. Daarom ben ik op zoek gegaan naar bijzondere theesmaken in een schattig theewinkeltje. Meestal kies ik voor zwarte of groene thee, maar ik heb nu een nieuwe favoriet ontdekt: spearmint thee. Ik heb losse thee gekocht en drink het nu elke dag, zo lekker! Binnenkort wil ik nog meer nieuwe smaken uitproberen en mijn theevoorraad uitbreiden. Bij de thee geniet ik graag van iets zoets, en alles met pistache kan ik niet weerstaan – zoals de pistachebroodjes die ik laatst vond. Heerlijk!
Irene: zelf bananenbrood bakken
De R is weer in de maand en dat betekent: tijd voor bananenbRood en heRfstige baksels. Nee, hoor, haha, ik verzin maar wat. Of ja, deels, want de R ís en de maand, de PSL staat op het Starbucks-menu en we trekken collectief de kaneel weer uit de kast. Bananenbrood met een flink wat kaneel en een huis dat heerlijk naar warme baksels ruikt, is voor mij echt een ultiem herfstgevoel. Lekker met plakjes banaan erop, of pindakaas of chocopasta… of al het bovengenoemde! Er zijn al heel wat bananenbroodrecepten op Proud verschenen (zie hier) en ook het internet staat er vol mee. En aanstaande woensdag komt er een Q&A-video online waarin ik ook een bananenbrood bak. Bak je mee? Dan kan je de ingrediënten alvast in huis halen! Wat is jouw favoriete bananenbrood-recept?
Rihan: speculoospasta
Een paar weken geleden hoorde ik Irene zeggen dat ze wel eens tijdens een lunch op de groep heeft gezegd dat speculoospasta haar leven heeft veranderd. Dat was natuurlijk een grapje, maar ik was helemaal vergeten dat het bestond. Toen ik het zag liggen in de winkel heb ik het dan ook meteen meegenomen. Ik weet niet of het mijn leven heeft veranderd, maar volgens mij komt het er best dichtbij in de buurt, want: waaaaaaaauw, wat is dit spul toch geweldig. Wie weet schrijf ik volgende maand wel dat ik er zo veel van heb gegeten dat ik het een jaar niet kan zien of eten, maar voor nu ben ik helemaal blij met mijn eindeloze potten speculoospasta.
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.
Geef een reactie