Pasta Carbonara op twee manieren

Dit is een gerecht wat je in korte tijd kan klaarmaken. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Dit recept maak ik met prei en melk wat eigenlijk niet de ingrediënten zijn die in dit gerecht thuishoren. Je kunt met dit soort pakjes eindeloos varieren en zelf dingen toevoegen. Ik laat je zien hoe ik dat doe met deze pasta op twee manieren.

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 400 gram Pasta naar keuze (ik heb gekozen voor penne)
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 gesneden verse prei 
  • Gesnipperde verse uitjes (ongeveer 1 grote of 2 kleine)
  • 150 gram magere spekreepjes om uit te bakken 
  • 1 zakje basissaus
  • Parmezaanse kaas
  • kruiden naar smaak (bijv. peper, zout, knoflook)

Bereiden:
Kook de pasta al dente zoals op de verpakking aangegeven. Bak ondertussen de spekjes en de uitjes in een koekenpan. Giet de pasta af in een vergiet en doe deze weer terug in de warme pan. Verwarm de melk in een pannetje en voeg het zakje basissaus hier aan toe. Voeg de prei toe en meng het geheel en laat dit een aantal minuutjes op het vuur. Meng na 5 minuten met de pasta. Maak op smaak met peper, zout en knoflook. Serveer op ieder bord de pasta gegarneerd met wat Parmezaanse kaas.

Tip: Ook lekker is om champignons mee te bakken en deze er extra aan toe te voegen.

Klassieke recept:
Als je het recept op de authentieke manier wil klaar maken, dan roer je 2 eieren los in een kom met 50 gram Parmezaanse kaas. Je kan 2 teentjes knoflook uitpersen en deze verhitten in de pan met wat boter en deze samen met de uitgebakken spek (vaak pancetta) toevoegen aan het eimengsel en deze giet je over de al dente gekookte spaghetti.

Maak jij weleens zo’n pasta?

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

17 reacties op “Pasta Carbonara op twee manieren”

  1. Ziet er goed uit. Nee, ik maak dat nooit. Ik kook sowieso niet vaak.

  2. Voor mij persoonlijk is Carbonara te machtig… Bolognese en zo zijn wel goed te doen, maar dit is ‘m niet wat mij betreft 😉

  3. Veel lekkerder met ei, kook/slagroom en (goede!) parmezaanse kaas, ipv halfvolle melk en zakje 😉 Net zo simpel maar wel helemaal van eigen hand!

  4. IK vind de foto’s er niet heel antrekkelijk uitzien en verder staat dit recept vast ook op het knorr zakje wat je erbij nodig hebt.
    Ik zie liever recepten zonder gebruik van zakjes, dat vind ik leuker

  5. ik vind alleen de klassieke pasta carbonara lekker. Al die roomsausjes en zakjes hoeven van mij niet. Juist het klassieke recept is heerlijk en is ook niet zo machtig als de “Nederlandse” versie.

  6. Ik kook uit gemak vaak met zakjes etc., vast niet het meest verantwoord maar voor mij prima. Dit recept vind ik ook lekker klinken, maar voor 4 personen wel erg weinig groenten?! Niet vanuit eetgestoorde redenen, maar een prei en 1 grote ui (en evt. champignons) lijken me niet in totaal 600-800 gram. 😉 Niet als aanval bedoelt, maar wel opmerkelijk dat juist dit recept dan door de diëtist wordt geplaatst (anderzijds misschien ook juist wel weer goed; het hoeft niet altijd volgens de regeltjes/ aanbevelingen).

  7. Nieuwe recept lijkt me eigenlijk lekkerder dan ‘t authentieke… zal die toch wel eens uitproberen! Dank je wel om te delen!!! 🙂

  8. Sorry niet als een aanval bedoeld maar een recept dat gewoon overeenkomt met een knorzakje? En ik vind koken uit een zakje met weinig groenten idd ook niet iets dat uitgerekend een diëtiste zou moeten aanraden. Ik eet het zelf ook af en toe hoor, maar om dit nou als een recept van de diëtist op een site te plaatsen. Wat is er nou zo mis met gezond en voedzaam eten in eetstoornisland? Dan kijk ik liever naar wat nouska of laura bijvoorbeeld koken.

  9. Ik vind pasta wel lekker, paar ik kook zelf toch liever met verse ingrediënten. Waar ik me eerlijk gezegd ook over verbaas is hoe weinig groente je erin stopt. Niet om op de gram nauwkeurig te zijn hoor, maar 1 prei en 1 ui voor 3 tot 4 personen? Als je als diëtiste een voorbeeldrecept plaatst dan vind ik dat je toch een beetje beter op de juiste verhoudingen moet letten. En met groente ziet het er ook ff wat smakelijker uit dan nu 😉

  10. 200 ons groente en twee stukken fruit per dag is belangrijk, maar mijn mening is dat als je normaal wilt eten dat je hier niet op moet timmeren om het te halen. Je kunt dit over de rest over de dag, bij de maaltijd zelf (lekkere rucolasalade erbij) of over de andere dagen. Ik eet heel veel pasta en kom dan wellicht minder aan mijn adh van groenten, maar op een dag dat we groenten eten. Eet ik me ook weer vol aan de groenten. Het is een richtlijn en geen lijn die je elke dag perse moet halen. Misschien wilt de diëtiste ons juist leren hoe je hiermee moet om gaan.

    En persoonlijk spaghetti carbonara is zo lekker. Ik maak via Italiaans recept: spekjes, knoflook, eieren, parmazaan en peccorino. Er komt geen room of groenten in dit recept voor, maar het is zo lekker en je kunt het zo machtig maken als jezelf wilt. Maar ik ga zeker ook dit recept proberen 😀

  11. hoe kun je m vegetarisch houden

  12. Weinig creatieve blog………zakjes……een diëtiste bedenkt toch juist goede en de meest gezonde oplossingen. Ik lees liever een blog over zelf sausen maken.

  13. Het heeft mij geholpen om te bedenken wat ik vanavond kan ga eten 🙂

  14. Heerlijk recept! Salade erbij en een stokbroodje! @Maan, volgens mij kun je vegetarische stukjes vlees toevoegen ipv spekjes die dan wel een gerookte smaak hebben,

  15. Jeetje guys, wat een kritiek. Een keer een recept met zakjes is toch ook prima!? Als je zelf liever uitgebreider kookt of verser dan google je even een recept en doe je het op die manier. Ik houd persoonlijk ook meer van zelfgemaakte sausjes en dergelijke, maar als ik weinig tijd heb wil ik dit best een keer proberen.
    Ik vind sommige reacties gewoon echt heel onaardig.
    En wat betreft die 200 gram groente/fruit. Mensen met een eetstoornis eten vaak meeeer dan genoeg vitamines. Mocht je er echt problemen mee hebben dan flikker je er toch lekker nog een prei bij!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *