Dit is een gerecht wat je in korte tijd kan klaarmaken. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Dit recept maak ik met prei en melk wat eigenlijk niet de ingrediënten zijn die in dit gerecht thuishoren. Je kunt met dit soort pakjes eindeloos varieren en zelf dingen toevoegen. Ik laat je zien hoe ik dat doe met deze pasta op twee manieren.
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 400 gram Pasta naar keuze (ik heb gekozen voor penne)
- 500 ml halfvolle melk
- 1 gesneden verse prei
- Gesnipperde verse uitjes (ongeveer 1 grote of 2 kleine)
- 150 gram magere spekreepjes om uit te bakken
- 1 zakje basissaus
- Parmezaanse kaas
- kruiden naar smaak (bijv. peper, zout, knoflook)
Bereiden:
Kook de pasta al dente zoals op de verpakking aangegeven. Bak ondertussen de spekjes en de uitjes in een koekenpan. Giet de pasta af in een vergiet en doe deze weer terug in de warme pan. Verwarm de melk in een pannetje en voeg het zakje basissaus hier aan toe. Voeg de prei toe en meng het geheel en laat dit een aantal minuutjes op het vuur. Meng na 5 minuten met de pasta. Maak op smaak met peper, zout en knoflook. Serveer op ieder bord de pasta gegarneerd met wat Parmezaanse kaas.
Tip: Ook lekker is om champignons mee te bakken en deze er extra aan toe te voegen.
Klassieke recept:
Als je het recept op de authentieke manier wil klaar maken, dan roer je 2 eieren los in een kom met 50 gram Parmezaanse kaas. Je kan 2 teentjes knoflook uitpersen en deze verhitten in de pan met wat boter en deze samen met de uitgebakken spek (vaak pancetta) toevoegen aan het eimengsel en deze giet je over de al dente gekookte spaghetti.
Maak jij weleens zo’n pasta?
Geef een reactie